Hlavní obsah

Krátké vlasy: Střihy podle obličeje

Foto: L´Oréal Professionnel

I v krátkých vlasech můžete působit něžněFoto: L´Oréal Professionnel

Reklama

Život dlouhovlásky vás už začal nudit a stále častěji přemýšlíte o změně. Nechat se ostříhat? Toť otázka. Jestli je důvodem vašeho váhání strach z toho, že vám zkrácená délka nebude slušet, začtěte se do našeho článku. Jsou totiž důležitější kritéria, než typ vašeho obličeje!

Článek

Nejčastějším důvodem, proč ženy se zkracováním otálejí, jsou obavy z toho, že nebudou vypadat dostatečně žensky. Ale i s účesem „na kluka“ můžete vypadat dostatečně něžně. Nevěříte? Přesvědčíme vás!

Inspiraci pro svůj nový look můžete najít i v naší videoreportáži z veletrhu krásy ZDE:

Nakrátko – ano, nebo ne?

Ráda byste šla nakrátko, ale bojíte se, jestli vám bude mini délka slušet? „Přestože existuje spousta pouček pro to, komu krátké vlasy sluší, důležité je hlavně to, jestli se v účesu budete dobře cítit,“ říká kadeřník Robert Přibyl ze salonu Joshua a dodává: „A co vůbec znamená ,sluší'? Žena dobře vypadá tehdy, když se dobře cítí. Krátké vlasy se musí umět nosit. Jestli máte jakékoli pochybnosti, jděte od toho.“ Starším ženám nicméně zkracování doporučuje. Vlasy totiž, stejně jako lidské tělo, stárnou a stávají se méně kvalitními.

„Ještě před tím, než své vlasy ostříháte, vezměte v úvahu jejich strukturu, hustotu, tvar obličeje a hlavně svou osobnost. Co vypadá dobře v časopise, ještě nemusí vypadat dobře v reálu. Proto je vždy dobré poradit se s profesionálem,“ říká námi oslovená odbornice Karolína Krus Šímová ze Schwarzkopf Professional.

Ta krátké vlasy doporučuje hlavně ženám s oválným obličejem. Právě tento typ tváře totiž unese nejvíce možných účesů. Nůžek se přitom nemusí bát ani ženy, které vyznávají eleganci. Existuje spousta krátkých účesů, ve kterých budete za „lady“. Vyzkoušet můžete kratší mikáda nebo takzvané hříbky. Hodně krátké účesy se zase hodí pro drobnější dámy. Jste-li vysoká nebo máte pár kilo navíc, nechte vaši hřívu alespoň polodlouhou. Máte jemné vlasy? Zajděte k šikovnému kadeřníkovi a nechte si je sestříhat. Myslíte, že jsme se zbláznili? Opravdu máte ty vaše jemné vlásky ještě sestříhávat? Rozhodně ano! Šikovný střih vám totiž neubere, ale naopak přidá na objemu.

„Váš" účes

Užší brada? Vyšší čelo? Podívejte se, v jakém duchu by měl váš účes být:

Oválný obličej

Jste majitelkou souměrného obličeje? S účesy si můžete vyhrát! Díky vašemu ideálnímu tvaru nemusíte nic maskovat a ve výběru střihu máte volnou ruku! S klidným svědomím můžete experimentovat.

Kulatý obličej

Je váš obličej téměř stejně vysoký jako široký? Pak se řadí do kategorie kulatých. Opticky zúžit vám ho pomohou pramínky směřrující do obličeje. Slušet vám budou i objemnější účesy „do výšky“.

Hranatý obličej:

Máte hranatější tvar obličeje a nižší bradu? Zkuste tvář zjemnit stupňovanými sestřihy. Skvělou volbou je pro vás asymetrie.

Srdcovitý obličej:

Máte širší čelo a užší bradu? Ideální by pro vás byl účes alespoň lehce pod bradu. V těchto místech by měl být bohatší nebo sestříhaný, aby opticky srovnal nesouměrnosti. Chcete-li jít za každou cenu do krátkých, volte hodně sestříhané účesy.

S úsporou času raději nepočítejte

Toužíte po krátkých vlasech z ryze praktického důvodu? Myslíte si, že tím ušetříte čas? Pak vás asi zklameme. Ano, umyjete je sice rychleji, vysušíte je za pár minut, ale pokud chcete mít stejně pěkný účes, jako když jste odcházela od kadeřníka, budete se muset věnovat jejich stylingu. „Krátké vlasy se navíc snadno přeleží a druhý den jsou neupravovatelné, takže chtějí častěji přemývat,“ říká Robert Přibyl.

Foto: archiv firem

Možností úprav je spoustaFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

I krátké vlasy mohou upoutatFoto: archiv firem

Krátké vlasy JSOU variabilní

Ale přesto vám krátké vlasy doporučíme, protože díky nim můžete být každý den jiná. „Není problém získat rošťácký, střapatý účes pomocí stylingové gumy (zkusit můžete třeba Mess Up z řady OSIS) nebo naopak pomocí vosků a laků na vlasy vytvořit hladký společenský look,“ vyvrací nejčastější mýtus o krátkých vlasech Karolína Krus Šímová. Robert Přibyl zase doporučuje matný vosk Clay z řady L' Oréal Professionnel. Na rozdíl od jiných přípravků se neleskne a nezatvrdne, takže vlasy můžete znovu a znovu přetvářet. To se hodí zejména v zimě, kdy se nosí čepice, které účes uplácnou. S tímto přípravkem pak můžete vlasy znovu poupravit, aniž byste produkt znovu nanášely. I s krátkými účesy si můžete zkrátka vyhrát.

Tak co? Ještě pořád nejste rozhodnutá? Podívejte se na naše účesy, třeba se zamilujete na první pohled…

Reklama

Související témata:

Načítám