Hlavní obsah

Skvělý make-up? Ukážeme vám, jak na to!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Krásný make-up není žádná vědaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena touží po krásné, sjednocené a zdravě vypadající pleti. Není proto divu, že v líčení zkoušíme co se dá... a výsledek není vždy takový, jaký bychom si představovaly. Navedeme vás, jak make-up vybrat, aby plnil svou funkci a zároveň byl téměř neviditelný.

Článek

Základním kamenem je především správný odstín a výběr textury přípravku. Řídit se musíte typem vaší pleti a případnými nedostatky. Dámy se suchou pletí by měly vsadit na tekutý, hydratační make-up. Kdo trpí mastnější pletí, měl by používat make-up se zmatňujícím efektem nebo kompaktní pudr. Jestliže máte pleť normální, bez pnutí nebo lesku, zvažte stav pleti a řiďte se kryvostí.

A pokud se pyšníte bezproblémovou pletí? Potom vám postačí lehčí make-up se střední kryvostí, sedět by vám mohl 10 Hour Sleep Effect od Bourjois, který pleti dodá svěžest a jas. Dovolit si můžete i tónovací krémy, které sjednotí barvu pleti a vypadají přirozeně. Pořiďte si kvalitní korektor a vyhrajte si především s ním.

Barvička na míru

Když máte představu o tom, jaký typ přípravku sháníte, čeká vás další nesnadný úkol a tím je výběr odstínu. Se špatně vybranou barvou vám bude i sebelepší make-up k ničemu, rozhodujte se proto pečlivě. Ideální jsou v tomto případě obchody, kde vám barvu vyzkouší přímo na pleti a poradí, jaký barevný podtón vaše kůže má. Vhodné jsou i parfumerie, kde můžete získat vzoreček a produkt tak vyzkoušet v klidu doma. Pokud k tomu nemáte podmínky, alespoň make-up nezkoušejte na ruce, barvu naneste na hranu čelisti a odstín porovnejte na denním světle. Venku byste mohla zjistit, že máte na tváři oranžovou masku.

Odstín by měl být co nejvíce podobný barvě tváře i krku, nikdy nevybírejte tmavší, nevypadalo by to přirozeně, dejte spíše na světlejší. Opačně postupujte v případě, že k make-upu vybíráte i korektor, světlejší by zbytečně zvýraznil nedostatky. Ideální je mít make-upy dva, jeden světlejší na zimu a tmavší na léto. Z nich si můžete navíc potřebný odstín lehce namíchat. Malý barevný rozdíl doladíte i pudrem. V současné době, kdy již sluníčko začíná mít sílu, můžete tón pleti vylepšit bronzujícím pudrem, kterým tvář lehce poprášíte.

Foto: francepharma.com a beauty.ie

Vaši pomocníci - termální voda od Avéne a make-up Bourjois 10 hour sleep effectFoto: francepharma.com a beauty.ie

Make-up se naučte nanášet houbičkou nebo štětcem, nezapomeňte ovšem na pravidelné čištění speciálními přípravky. Zafixujte pár tahy pudrem. Po nalíčení můžete tvář také lehce osvěžit termální vodou ve spreji, například od značky Avéne.

Ať už na vaši tvář nanášíte cokoliv, nezapomeňte na důkladné odlíčení. I když pleť drhnete tekutými gely, na závěr pleť otřete tamponkem s čisticí vodou nebo minerálním roztokem, abyste se přesvědčili, že je tvář dokonale čistá. Pokud budete chodit spát se zbytky make-upu, můžete se těšit na ucpané póry a nehezkou pleť. Čím více budete totiž o svou pokožku dbát, tím méně práce budete mít s následným maskováním nedostatků.

Reklama

Načítám