Hlavní obsah

Ukažte mu, jak to chcete!

Foto: Thinkstock

Ženská sexualita je především citováFoto: Thinkstock

Reklama

Sex je koncert, který řídí dva dirigenti a oba musí spolupracovat. Když jeden netoleruje druhého, může to pěkně skřípat. Pokud je to jednou, asi nad tím mávnete rukou, ale jestli to trvá déle, je na čase s tím něco udělat. Jak ale přinutit partnera k tomu, aby dělal to, co chcete vy? Zkuste naše triky!

Článek

Každá žena má své představy o tom, co se jí v sexu líbí a co od partnera očekává. Pokud váš partner dokáže naplnit vaše fantazie a touhy, je to skvělé. Někdy jde také pouze o doladění detailů, což zpravidla nebývá problém. Mnohdy však partner považuje za sexuálně vzrušivé něco úplně jiného než jeho partnerka. O těchto odlišnostech a jak obohatit rutinní sex se můžete dozvědět i z článku Naučte ho správně přirážet.

Za tyto odlišnosti sexuálních fantazií může podle sexuologa Petra Weisse rozdílná mužská a ženská sexualita. „Mužská je více založená biologicky, příkladem je to, že muži si spíše představují scény spojené přímo s tělesnými kontakty, často dokonce s anonymními partnerkami," říká psycholog, „ženská sexualita je oproti tomu především vztahová a citová, podmíněná psychologickými faktory, a tak ženské masturbační fantazie jsou obvykle bohatší ve formě příběhů, ve kterých se vyskytují milované osoby."

Ženy sex prožívají jinak!

Mužská a ženská sexualita se samozřejmě neliší jen psychologicky, ale i emočně a fyziologicky. „Je třeba, aby si muži uvědomili, že pro ženy jsou emoce důležité a že to takzvané naladění a vytvoření atmosféry umožňuje ženám více vnímat všemi smysly. O to větší vzrušení pak mohou prožívat," tvrdí sexkoučka Julie Gaia Poupětová.

V rovině fyziologie je podle odbornice třeba, aby nejen muži, ale i ženy samy pochopily, že je naprosto normální nedosahovat orgasmu při souloži (tedy u žen), protože naše nejcitlivější místa jsou, tak říkajíc, mimo mísu. Je proto důležité se ve vztahu zamyslet, nakolik je sex záležitostí, při které poskytujete jako žena potěšení především partnerovi a nakolik je to potěšení pro vás samotné. „Toto samo o sobě může být dobrým argumentem pro jakoukoli změnu," radí odbornice. Pokud tedy na vás partnerovi ve vztahu záleží a stojí o to, abyste jako jeho partnerka měla možnost užívat si orgasmy stejně jako on.

Není tedy nic neobvyklého, že s vyvoleným partnerem nesdílíte stejné vzrušivé praktiky a nemusíte se kvůli tomu hned rozcházet. Zvolte nejdříve cestu nejmenšího odporu – nalaďte ho na stejný rytmus a takt. Uvidíte, jak váš společný koncert bude najednou ladit. Vyzkoušejte osvědčené:

1. Verbální souhra

Prvním a základním pravidlo je mluvit o tom, co se vám líbí při milování. Ne vždy je ale ve vašich silách partnerovi otevřeně říci, jak to chcete. Jde totiž  o choulostivé téma, při kterém mohou vaši miláčci začít spekulovat nad tím, co je špatně, když doteď jste si nestěžovaly. Kráčejte po tomto ledě velmi opatrně a zkuste mu prakticky naznačit, co máte na mysli.

„Máte-li s partnerem otevřený dialog o sexu, je nejlepší mu ukázat například ukázováčkem narážejícím do dlaně druhé ruky, jak rychle se s vámi miluje a jaké typu přírazů by se naopak líbily vám,“ radí Julie Gaia Poupětová. To se hodí pro případ, kdy budete třeba chtít, aby na konci „zásunu" trochu zbrzdil a jemně zatlačil na stěnu vaší pochvy. Budete-li ho chtít učit správným pohybům a dotekům při předehře, zkuste erotickou masáž nebo nějakou hru. Pomůže vám to překonat „jazykovou" bariéru a okoření váš milostný život. Hledáte-li inspiraci, najdete ji ve článku Tyhle sexy hry ho dostanou.

2. Správné nasměrování

Možná, že to partner dělá správně a dokonce zvolil i příjemnou intenzitu, jen by to chtělo o kousek vedle. Jestli si nevíte rady, můžete použít další praktický trik. Prostřednictvím jedné dlaně můžete udělat malý „tunýlek" a ukazováčkem druhé ruky mu ukázat, na kterých místech vás přirážení nejvíce baví. „Je dobré si o tomhle popovídat někde mimo postel, kde můžete partnerovi vysvětlit, že vaše vzrušení závisí hodně na vašem uvolnění a že když změní způsoby, jakými se vás dotýká uvnitř, budete mít možnost se mnohem víc uvolnit a tím i vzrušit,“ dodává koučka. A to je přeci to, co většina mužů chce: Umět vzrušit partnerku, no ne?

3. Přímý zásah

Přímo při souloži se vám může hodit, když zrovna bude miláček předvádět své ostřílené techniky, požádat ho, aby vyzkoušel to nové, na čem jste se předtím domluvili. Když zase sklouzne k tomu starému, jen na chvíli přestaňte a poproste ho, pokud možno pohodovým a pozitivním hlasem, aby třeba zpomalil nebo zrychlil, mířil penisem víc nahoru nebo třeba víc dolů. Partnerovi chcete tímhle sdělit, že chcete něco zlepšit. „Zkuste mu v tom pomoci co nejlépe umíte a vždy, když to udělá tak, jak vám to vyhovuje, dejte to najevo, aby si toho měl možnost všimnout, nejlépe zvukem, pohledem, pochválením, vášnivým polibkem...,“ dodává Julie Gaia Poupětová. Když bude třeba, několikrát toto kolečko v průběhu milování zopakujte a hlavně trvejte na svém.

Milé dámy, právě se nacházíte na počátku něčeho, co vám může pomoci nabourat stereotyp. Počítejte s tím, že to partnera trochu vykolejí. A také to podle koučky naruší plynulost soulože. Ale právě ta plynulost je onen stereotyp. Máte-li chuť, můžete nakonec milování dokončit „postaru", ale dáte tím partnerovi zprávu, že to nové možná zase až tolik nepotřebujete. Takže je to na vás...

Jen souznění ve vaší ložnici vám přeji!

Reklama

Načítám