Hlavní obsah

Umějí se ženy prosadit?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Úspěchu pomůže správná řeč tělaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Měly bychom se jako ženy zaměřit na vlastní přirozenost, nebo existují určité dané postupy zaručující úspěch? Můžeme se naučit „být úspěšnějšími"? Trocha té životní praktické psychologie nikdy neuškodí, proto jsme pro vás vybrali knižní novinky, které vám poradí ve vašem profesním životě.

Článek

Řeč těla pro ženy

Jistě, řeknete si, samy sebe dokonale známe. Upřímně si však přiznejme, že v jistých chvílích si např. pohyby rukou zcela neuvědomujeme. Dokonce se může lehce stát, že si nevhodnými signály těla, které vysíláme směrem k ostatním, házíme klacky pod nohy.

Když jdeme žádat o vyšší plat, prezentujeme své kladné vlastnosti a silné stránky. Ano, schopnosti a inteligence určitě důležité jsou, ale rozhodující bývá právě osobní projev. Kniha obsahuje názorné fotografie, které vám poradí, jak zlepšit své vystupování na veřejnosti. Osvojením technik získáte sebevědomí a vašemu kariérnímu postupu tak už nebude stát nic v cestě.

Cornellia Topf: Řeč těla pro ženy; vydalo Grada Publishing, 160 stran, cena 198 Kč.

Foto: grada.cz

Obálky knihFoto: grada.cz

Hry o moc

Také vám vadí, že ve vysokém managementu podniků bývá pořád ještě podstatně více mužů než žen? Jsou snad ženy málo ambiciózní? I přes velkou ctižádost končí ženy ve středním managementu a na vrchol ani nedosáhnou. Kniha Mariona Knathse se zabývá i dalšími aspekty kariérního boje. Pomocí publikace s podtitulem Jak se ženy mohou prosadit budete moci zmapovat situaci u vás v práci a najdete v ní rady, jak se prosadit.

Marion Knaths: Hry o moc; vydalo Grada Publishing, 104 stran, cena 169 Kč.

Reklama

Související témata:

Načítám