Hlavní obsah

Pestrobarevná letní móda. Z plastu!

Foto: Ann Christine

Letní móda hraje barvamiFoto: Ann Christine

Reklama

Léto přeje ztřeštěným módním nadšencům. Všechno kolem hraje barvami, roztodivnými vzory a potisky, a také „ulítlými" materiály. A taková pestrobarevná umělá hmota nebo její méně závadné napodobeniny, to je prostě hit!

Článek

Tlumené tóny a těžkopádné doplňky nemají na růžích ustláno. Ale hrátky se svěže barevnou lehoučkou hmotou přímo vybízí ke kreativitě. Zkuste se ve svém šatníku zaměřit na odlehčené materiály a budete se cítit jako letní vánek. Šedé myši nemají šanci!

Já mám boty z umělý hmoty...

Ekologové možná trochu zuří, ale milovníci pohodlné obuvi nedají na lehoučké boty dopustit. Ty značkové a kvalitní jsou zdravotně nezávadné, pohodlné a designově vychytané. Můžete je bez obav obout na bosou nohu, nehrozí vám žádné odřeniny a puchýře.

„Třeba tradiční Crocsky jsou vyrobené z extrudované pryskyřice, která má antibakteriální účinky a eliminuje zápach. Vnitřek boty je ortopedicky tvarovaný a zabezpečuje správnou cirkulaci krve. Tyhle boty jsou vyráběny za přísné asistence a profesionální podpory odborníků - ortopedů, kteří jejich parametry pečlivě zkoumají. Řada pRepair (bohužel zatím není v Čechách k dostání) je speciálně navržená pro regeneraci nohou, nosí ji sportovci po dlouhotrvající fyzické zátěži. Také kolekce RX je zaměřená na pacienty s ortopedickými problémy," říká Veronika Machková ze spol. Crocs.

A design? Radost pohledět. Jásavé barvy, anatomický tvar a komplet netradiční pojetí – to je to, co tyhle boty odlišuje od tuctovek.

Náš tip: Melissa, Crocs, Destroy

Foto: Crocs

Oblíbené umělohmotné boty CrocsFoto: Crocs

Infantilní brýle nosí i zralé ženy

Umělohmotné obroučky nejen slunečních brýlí válcují ty kovové na celé čáře. Jsou lehounké a dávají možnost pohrát si s tvary a barevností. Vrací se 80. léta a s nimi obří kulaté brýle zakrývající téměř celý obličej – ideální to maskovací varianta po probdělé noci. Všimněte si, že se k těmto modelům uchyluje spousta party girls a tzv. celebrit ve chvílích, kdy i plastická chirurgie selhává. Velmi efektivní a moderní jsou umělohmotné obroučky ve tvaru srdíček, pusinek a jiných jakoby infantilních motivů. A vězte, že si je nasadí i leckterá dáma v letech...

Náš tip: New Yorker, Von Zipper, Roxy, TopShop, www.party-region.eu

Foto: Mango

Plast patří i k hodinkámFoto: Mango

Vychytaná bižuterie

Plast už léta dominuje lacinější, nicméně efektivní bižuterii, ale setkáváme se s ním i v designové tvorbě mladých českých návrhářů. Obří pestrobarevné náramky, náušnice jak od kolotoče, nerozbitné maxiprsteny a výrazné spony letos najdete v každé trendy bižuterii. Tyto kousky doladí váš třeba i trochu nudný outfit k patřičné výstřednosti. Nebojte se výrazných doplňků, klidně můžete kombinovat dražší materiály jako nerez a kůži s umělou hmotou, důležitý je bezesporu tvar a barevné vyladění s oblečením, které máte na sobě. Pokud vychytáte i barevný odstín laku na nehty nebo rtěnky, budete zaručeně in.

Náš tip: Puerco Espin, Ann Christine, Mango, www.fler.cz

Léto ještě není za námi, a tak je pořád ten správný čas zamyslet se nad svým šatníkem. A protože nastávají výprodeje, nákupy budou jistě příjemnější.

Reklama

Související témata:

Načítám