Hlavní obsah

Hádka místo předehry

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hádka je výborná předehraFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste naštvaná a rozzlobená? Pak se můžete vášnivě pomilovat! Vztek a hněv jsou totiž výbornou předehrou!

Článek

Nejste náhodou také příznivkyní názoru, že hádka s partnerem nepatří sice mezi nejpříjemnější situace, ale následné usmiřování všechny předchozí strasti vynahradí? A ten sex! Nádhera! Vztek se obrátil ve vášeň. Jakoby si oheň najednou usmyslel, že se rozhoří právě ve vás a vašem milenci. Ptáte se, jak dosáhnout stejného efektu i bez výměny názorů s protějškem? Klíčová indicie: zvednutí hladiny adrenalinu.

Pár slov o hněvu

Je to přirozený emoční projev - reakce na nějakou událost, přičemž muži a ženy se s ním vypořádávají rozdílně. Mužská populace obecně se ho snaží ventilovat, zatímco ženy ho spíše potlačují, což se odráží na jejich chování. Pokud se nahromadí, ničí. Nejdříve nenápadně naruší vztah a pak i sexuální život. Ale ať tak nebo tak, hněvu se nedá odepřít, že vybízí k akci. Je ale důležité se s ním správně vypořádat, aby se situace ještě více nezhoršila. V první řadě je potřeba svůj hněv pochopit a neházet ho do stejného pytle s vášní.

Naštvaná žena se nemiluje

Žena, která se zlobí, pravděpodobně chuť na milování mít nebude, jelikož pro intimní splynutí potřebuje harmonii. Z toho vyplývá, že člověk, jenž v sobě zlost a vztek dlouhodobě dusí (a to mluvíme i o mužích), zpravidla sex odmítá, za čímž stojí nějaký nesoulad z minulosti - třeba nevěra partnera. Jestliže se toho chcete zbavit, musíte zjistit pravou příčinu a pokusit se najít nějaký kompromis, prostě vypořádat se z kostlivcem ve skříni. Při hádce se vyplatí neodpovídat hned, ale počkat pár vteřin, protože svých prudkých a rychlých reakcí mnozí litují ihned po tom, co je vyřknou.

Jak již bylo řečeno, tak vztek a hněv se dají využít pozitivně, a to v případě, když si uvědomíme své chyby a nesnažíme se je hodit na partnera. Smysluplný spor se dá proměnit v bonus, který napomůže sexuálnímu životu - a to bez nadsázky!

Foto: samphoto.cz/junlimited

Po hádce přichází usmířeníFoto: samphoto.cz/junlimited

Krok č. 1 - Hádejte se správně

  • Vyhněte se při hádce agresivitě a násilí.
  • Problém řešte věcně a zbytečně ho nenatahujte.
  • Partnera neurážejte (a to nikdy).
  • Již se k vyřešenému tématu nevracejte.
  • Partnera se pokuste omluvit, pokud k vám byl při hádce nespravedlivý.
  • Nehádejte se svlečení a při sporu neležte (přepadl by vás pocit zranitelnosti).

Krok č. 2 - Adrenalin si zvedněte i bez sporu

Vrhněte se do víru sportu či aktivit, které vám nahrnou krev do tváří!

Krok č. 3 - Své pocity hned ventilujte nahlas

Neduste v sobě nic, co by mohlo jednoho dne vybouchnout jako pet lahev burčáku. Mluvte o všem, co vás trápí.

A v čem je ten fígl? Správně regulovaná hádka - všichni víme, že bez ní to někdy nejde, a její následné řešení je schopno vytvořit pocit sounáležitosti a těsného pouta s partnerem (pro ženu tolik potřebný pocit pohodového souznění). Když víte, že on pochopil vaše obavy i názory, nic vám nebrání, abyste se po výměně názorů, která pro nikoho neskončila psychickou újmou, spojili nejen duševně, ale i milostně. A to je přeci po hádce ta největší odměna!

Reklama

Související témata:

Načítám