Hlavní obsah

Únava nebo alergie? Jsou vidět na očích!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oko je okno do vaší duše. Co si však počít, když oči jeví ze všeho nejvíc známky únavy a diskomfortu?

Článek

S pocitem unavených očí a jejich zarudnutím je spojena jarní únava. Když k tomu připočtete dlouhé vysedávání před monitorem, čtení nebo nošení kontaktních čoček, může vás překvapit nepříjemný pocit pálení, řezání a slzení očí. S nástupem teplejšího počasí, rozkvetlými loukami, poletujícími motýlky a bzučícími včelami ruku v ruce startuje i pylová sezona.

Ctlivější z vás to dobře znají – ani nestačíte odložit kapesník, který nosíte kvůli mrazu, a už potřebujete další, tentokrát vinou první alergické reakce. Buďte připraveni a naučte se, jak tyto následky zmírnit.

Období alergií s sebou přinášejí mnohá trápení. Kromě „klasické“ rýmy může alergická reakce na pyl způsobit svědění v ústech, očích a krku, ekzémy, bolesti hlavy, zánět spojivek nebo další nepříjemnosti. Zánět spojivek se projevuje zarudnutím, svěděním, pálením a slzením očí. I když většina očních problémů způsobených alergií nepředstavuje pro váš zrak žádné nebezpečí, dokáže vám způsobit nepříjemné chvíle.

Similasan nabízí i varianty Similasan červené oči

Mezi hlavní alergeny jarní sezony, která začíná již v únoru, patří bříza a příbuzné druhy z čeledi břízovitých a bukovitých – tedy například olše, habr, líska, buk, dub nebo kaštanovník. O něco později (koncem března a začátkem dubna) se k nim mohou přidat jasan a kvetoucí jehličnany – zpočátku zejména túje, jalovec nebo smrk.

Stejně jako se dnes neumíte jednou provždy zbavit alergických onemocnění, nezbavíte se s konečnou platností asi ani alergických problémů s očima. Můžete ale vědět, jak nejlépe na ně. Svědící, oteklé, slzící a červené oči můžete zvládnout i sami.

Jednou z možností je například novinka na českém trhu – oční kapky Similasan z čisté švýcarské přírody. Oční kapky Similasan svědící oči díky vyváženému pH, které je podobné přirozeným slzám, a výtažkům z léčivých bylin světlíku a sabadily lékařské rychle a šetrně zklidňují podrážděné oči. Dokážou ulevit nejen v případě alergie na pyl, ale také na zvířecí srst, roztoče nebo nešetrnou kosmetiku.

Švýcarské oční kapky Similasan jsou vhodnou volbou pro řešení problémů s očima u dospělých i dětí

Pokud máte podobné potíže s očima a nejste si jisti, zda se jedná o alergickou reakci, nebo například unavené oči, jděte na www.similasan.cz a vyplňte jednoduchý test, který vám poradí nejvhodnější kapky pro vaši situaci.

Similasan nabízí i varianty Similasan červené oči(následkem nachlazení, chřipky a nošení kontaktních čoček) nebo Similasan unavené očipro suché, bolavé oči ze čtení, sledování televize nebo dlouhé práce s počítačem.

Oční kapky Similasan vynalezl již v roce 1980 švýcarský lékárník Armin Späni, který hledal přírodní alternativu k běžným přípravkům na oči. Díky své kvalitě se brzy rozšířily po celém Švýcarsku a dodnes jsou zde nejprodávanějšími očními kapkami. Jejich složení z nich dělá ideální volbu pro řešení problémů s očima u dospělých i dětí.

Tři varianty očních kapek Similasan

Reklama

Související témata:

Načítám