Hlavní obsah

Únikové hry dostanou vás i vaše děti

Reklama

Trápí vás, že vaše dítě tráví hodně času před tabletem či počítačem a nedaří se vám jej zapojit do rodinných činností? Máme pro vás tip na zajímavou aktivitu – únikovou hru Puzzle Room!

Článek

Rodiny tráví pohromadě aktivním programem stále méně času. V létě se můžete s dětmi vydat na výlet, ale možná přemýšlíte, co s nimi podniknout, když je venku sychravé počasí a vy máte doma dítě, kterému už pomalu více říkají počítačové hry než zábava s rodiči. A právě nový trend únikových her je příležitostí, jak spolu zase trávit aktivně volný čas.

Co přesně jsou únikové hry?

Jde o hru, kdy je tým lidí zavřený do místnosti plné různorodých předmětů, tajemných indicií, záludných stop a vzrušujících úkolů, které musí vyřešit, aby splnil svůj jediný cíl – dostat se do 60 minut z místnosti ven.

Únikové hry jsou momentálně obrovským hitem, který si podmaňuje lidi na celém světě. Hra má velmi blízko k televiznímu pořadu Pevnost Boyard, ale hráči zde nenamáhají své svaly, nýbrž mozkové závity. Únikové hry vznikly z formátu „escape the room" her, které byly vyvinuty původně jako hra počítačová.

Ani milovníci on-line zábavy se tak v reálném světě nebudou nudit. Hráči v každé únikové místnosti plní vždy nějakou tematickou misi. Přenesou se tak do úplně jiného, nového světa. Vždy je čeká nějaké nové dobrodružství.

V Puzzle Roomu se budou bavit všichni

Kam si jít zahrát

V Praze je jednou takovou únikovou hrou i Puzzle Room, kde si můžete vybrat až ze tří různých tematických her a přenést se až do tří různých období lidských dějin. Ocitnout se můžete například v tajné pracovně rabiho Lowa, stvořitele bájného Golema. Vaší úlohou bude najít ztracený šém a ovládnout Golema, který pracovnu stráží.

Nebo si můžete vyzkoušet Stroj času a procestovat dávnou minulost, nebo naopak dalekou budoucnost. Vyznavači Jamese Bonda a špionážních filmů pak zase ocení místnost tajného agenta, kde musí vypátrat důkazy o zrádcích ve svých řadách. Výběr toho pravého dobrodružství je jen na vás.

„Poukázku na únikovou hru Puzzle Room jsem darovala manželovi k narozeninám. Zahráli jsme si pak celá rodina. Nikdy bych neřekla, že najdeme aktivitu, kde se bude tak bavit opravdu každý z nás,“ říká Adéla Procházková, maminka dvou dívek.

Únikovou hru Puzzle Room ale neoceníte jen jako rodinný program, ale třeba i jako místo, kam uniknout před dětmi s partnerem nebo partnerkou. Zajděte si na originální a neobvyklé rande, při kterém se budete bavit a vytrhne vás z každodenních starostí.

Vytáhněte partnera na originální rande

Nechte se inspirovat a zarezervujte si svou zábavu. Více na stránkách www.puzzleroom.cz. Při rezervaci či nákupu voucheru do 14. 2. 2016 zadejte kód PZ15 a získejte navíc 15% slevu.

Reklama

Související témata:

Načítám