Hlavní obsah

Uspořádejte si soukromou burzu!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dítě si na značkové oblečení nepotrpíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šatník našich dětí je stále v pohybu, rostou nám před očima. A tak jsme často v obchodě a kupujeme dětské hadříky. Ale nemusíme vždy pro nové oblečení. Máme pro vás tip - co si uspořádat s přáteli soukromou burzu!

Článek

Oblečení pro naše mrňouse, ať chceme nebo ne, dokáže pěkně vyždímat naši kapsu. A to nemusíme kupovat značkové oblečení. Vždyť jen botičky vydrží sotva jednu sezonu. Ale zapomeňte na únavné korzování v obchodních centrech, kde stejně dítě většinou jenom ječí. Udělejte si z nakupování příjemné odpoledne. Obvolejte všechny přátele-rodiče a nabídněte jim variantu soukromé burzy. Ušetříte, popovídáte si, děti si pohrají na zahradě. Vždyť počasí nám konečně přeje.

Směnný obchod

A ani v případě soukromé burzy, nemusíte mít u sebe moc peněz. Oblečky, které jsou pro vašeho potomka už nepoužitelné, můžete vyměnit i formou směnného obchodu. Tak jako za starých časů. A pokud zrovna nemáte co nabídnout, určitě se s přáteli domluvíte na rozumné ceně. Věci vašemu dítěti v klidu vyzkoušíte a možná si pořídíte i něco nového pro sebe? Vždyť spousta z nás má ve skříni nádherné kousky, které nenosíme jenom proto, že jsme přibraly nějaké to kilo, nebo máme loňský svetr už prostě okoukaný. A naší kamarádce bude tenhle model náramně slušet.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Burzu můžete uspořádat mezi přáteliFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Naše dítě. Nejlepší obchodník!

Pokud se na váš nápad uspořádat soukromou burzu zrovna nikdo nechytil, je tu ještě šance vyhledat si soukromou burzu na internetu. Můžete se připojit, pořídíte oblečení za velmi příjemnou cenu, a pokud máte co nabídnout, vyděláte i nějakou tu korunu. Tyhle prima trhy pořádají většinou i mateřská centra. Na pomyslných pultech najdete nejen hadříky, ale i spoustu neokoukaných hraček a potřeb pro děti, takže s sebou nezapomeňte vzít i svou ratolest.

Pokud máte starší děti, můžete je do „obchodování" zapojit. Umožníte jim tak jiný druh zábavy, budou mít pocit zodpovědnosti a burza je bude bavit. Doma připraví s nadšením cedulky s informací o ceně. Uvidíte, jak budou spolupracovat.

Dobročinné burzy

Burzy se pořádají i pro dobrou věc. Stále existují bytosti, které mají energii zorganizovat bleší trh z nezištných důvodů a výtěžek věnují na dobročinné účely. Informaci, kam peníze nebo oblečení přinést, najdete také na internetu. Jaro je jako stvořené pro trhy a burzy, tak už neváhejte ani chviličku, najděte tu nejbližší ve vašem okolí a vrhněte se do víru obchodování.

Reklama

Načítám