Hlavní obsah

Už máte nové plavky?

Foto: NewYorker

Letos si pořiďte ty nej plavky!Foto: NewYorker

Reklama

A je to tady! Jaro je v plném proudu a plavková sezóna už pomalu klepe na dveře. Patříte-li k těm ženám, ve kterých po přečtení předchozí věty zatrnulo, nevěste hlavu. S naším plavkovým průvodcem zvládnete letošní léto na jedničku s hvězdičkou.

Článek

Pravděpodobně nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že většina žen je se svým tělem nespokojená – někde je toho zbytečně moc, jinde zase moc málo. Naštěstí v dnešní době existuje spousta druhů plavek, které s naší postavou udělají mnoho – zvýrazní naše přednosti a zakryjí nedostatky. Klady a zápory jednotlivých typů si zde představíme.

Plavky ,,vcelku“

Tento druh plavek je k našim nedostatkům nejpřívětivější. Zakryje faldíky na břiše a opticky protáhne postavu větším vykrojením. Vedle krycích vlastností jsou plavky vcelku vynikající především na vodní sporty – jednoduše v nich máte jistotu, že svým spoluhráčům ve vodní ,,pinkané“ ukážete jen skvělý odpal. Plavky vcelku ale nenosí jen plnoštíhlé ženy nebo sportovkyně, vzhledem k jejich různorodosti a šmrncu po nich sahá spousta žen na celém světě! Nevýhodou těchto plavek je pak větší neopálená plocha vašeho těla. Na druhé straně ale již existují materiály (např. TranSol), které propouští sluneční paprsky a slibují opálení po celém těle. Takovéto plavky jsou poměrně dražší záležitostí, ale pokud vás tato vidina láká, jděte do toho.

Na foto: Bonprix, Red Carpet

Na foto: Bonprix, H

Trojúhelníčky a šňůrky

Tento druh plavek je vhodný pro ty, které chtějí zakrýt co nejmenší část těla. Trojúhelníčkový vršek se hodí pro ženy s menším poprsím, neboť nemá takovou podpůrnou schopnost jako jiné typy a stejně tak šňůrkové zavazování nebývá tak spolehlivé, jako plavky s pevnými ramínky. Bokové kalhotky se šňůrkami na stranách zakrývají opravdu jen to nejnutnější a hodí se tak pro ženy štíhlé a drobné, nebo pro ty s dostatečným sebevědomím. Barev a vzorů je nespočet, takže můžete působit sexy ve zvířecím vzoru nebo roztomile v modelu s volánky či kytičkami.

Na foto zleva: 3 Suisses, Etam

Na foto zleva: Topshop, Bonprix

Na foto zleva: Topshop, Red Carpet

Zlaté kostice

Pro ženy vyznávající klasiku a uměřenost jsou tu plavky s kosticemi ve vrchním dílu a běžného kalhotkového střihu. Kostice mají skvělou schopnost držet vaše vnady tam, kde mají být, a tak tvoří nejčastěji kupovanou variantu pro ženy s vyvinutějším poprsím – ale nejen pro ně. Plavky s kosticemi zakrývají sice nepatrně více, než ty, které jsme zmiňovali výše, ale stejně tak jako ony mohou být skutečně sexy či mladistvě hravé. Střih kalhotek je opravdu pohodlný a vy si můžete vybrat i typ či velikost vykrojení sedící přesně vašemu typu postavy.

Na foto zleva: H, Etam

Na foto zleva: Topshop, 3 Suisses

Na foto zleva: Topshop, Litex

Tankiny

Tankiny jsou další variantou plavek, jejichž účelem je především zakrývat. Tvoří je kalhotkový díl a díl horní, připomínající tílko. Jejich dvoudílnost umožňuje, že si při slunění si vrchní díl jednoduše ohrnete a opálíte si tak i bříško. Jejich nevýhodou může být o dost delší schnutí a možné neustálé vyhrnování směrem vzhůru. Pokud vám ale takové maličkosti nevadí, představují tankiny úžasnou variantu, jejichž díly můžete podle svého vkusu i různě kombinovat.

Na foto zleva: Bonprix, H

Rady na závěr:

  • Plavkám, jejichž horní díl tvoří podprsenka bez ramínek, by se měly obloukem vyhnout ženy, jejichž poprsí nemá pevný tvar. S tímto typem podprsenky tento jev totiž ještě zvýrazníte!
  • Pro ty, které trápí větší zadeček, nebo celulitida, sáhněte po dolním dílu, který připomíná sukýnku, uvidíte, jakou s ní na pláži uděláte parádu!
  • Velkým trendem jsou plavky vcelku se zajímavými průstřihy. Nejčastěji je takový prvek k vidění na bocích, kde zdůrazňuje krásnou linii ženského pasu. Tyto plavky mohou být skutečně sexy, ale jejich nošení doporučujeme jen těm vyvoleným se štíhlou postavou.
  • Máte problém s výběrem spodního dílu plavek? Naštěstí se nad námi většina výrobců plavek slitovala a nabízí nejen možnost koupě obou dílů plavek zvlášť, ale i mnoho variant jednoho modelu. Chcete-li zakrýt zadeček, pořiďte si spodní díl à la kraťásky, chcete-li naopak dát svým bokům oblejší tvar, pořiďte si kalhotky s velkým bočním vykrojením, tento prvek vám prodlouží nohy o pěkných pár centimetrů. Bokové střihy kalhotek jsou ideální pro chlapeckou či štíhlou postavu a opticky protáhne horní část těla.
  • Pamatujte na to, že existuje spousta plážových doplňků, do kterých se můžete kdykoliv bez problémů zabalit a zakrýt tak zadeček či bříško. Pořiďte si třeba velké pareo nebo šátek, volné tílko nebo plážové šatky!

Na foto zleva: Lindex; H

A co vy? Také máte letošní vybírání ještě před sebou?

Reklama

Související témata:

Načítám