Hlavní obsah

Už nevíte, co grilovat? Máme pro vás skvělou inspiraci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Sezona grilování vrcholí: Máte pocit, že už jste vyčerpali všechny oblíbené, kouřem vonící speciality? Chyba! Začněte experimentovat a objevte spoustu nových chutí.

Článek

Už se vám ojedla krkovička, kuřecí steak i klobásy? Chápeme. Ale grilovat se dá opravdu ledacos, od kuřete na nejméně sto způsobů přes vepřové, hovězí, jehněčí... A je tu pochopitelně různá zelenina, tofu i ovoce. Stačí najít tu správnou inspiraci!

Kuře na kurkumě a citronu, krůtí burger, žebra na rumu, kebaby všech vůní, pstruh v novinách, česnekovo-houbové burgery nebo grilovaná marinovaná mozzarella... Sbíhají se vám sliny? To už se tak u receptů legendárního Jamieho Olivera stává.

Jestli potřebujete další inspiraci pro své experimenty u grilu, rozhlédněte se po zahraničních webech. Otevře se vám svět, který nemá konce… Dozvíte se třeba, jaký je rozdíl mezi grilováním a populárním americkým barbecue, jak udělat neotřelé, extra chutné a u nás skoro neznámé omáčky a marinády. Skvělá inspirace je to i pro vegetariány či milovníky salátů.

A že na to vaše znalosti angličtiny nestačí? Nevadí. Když si stáhnete novou verzi prohlížeče Seznam, přeloží text za vás. Sice poněkud neobratně, ale to hlavní tam najdete. Pokud máte aspoň základní znalosti angličtiny či němčiny, pak vám umožní – po najetí na slovo, kterému nerozumíte, a jeho označení pravým tlačítkem na myši – překlad právě onoho jednoho slovíčka. To je extrémní úleva pro ty, kdo v cizích jazycích někdy tápou. Nový prohlížeč si můžete stáhnout i do mobilu jako aplikaci, a překlad tak pro vás bude ještě jednodušší.

A nemusíte se držet jen receptů, jsou tady další zajímavé stránky… Vyzkoušejte třeba blog nádherné plus size blogerky Taneshy Awasthi girlwithcurves.com, zdarma střihy na vlastnoručně šité oblečení a doplňky na diymode.de anebo právě kuchařskou legendu na stránkách jamieoliver.com.

Čtete někdy zahraniční weby? Které se vám líbí nejvíc? 

Reklama

Související témata:
Prohlížeč

Načítám