Hlavní obsah

Užijte si podzim bez nachlazení

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechte si poradit, jak se vyhnout nepříjemnému nachlazení a bolesti v krku.

Článek

Máme tu podzimní plískanice, které nám většinou přinesou špatnou náladu, ale i rýmu, škrábání v krku a kašel. Podzim ale nemusí být jen ve znamení kýchání. Je jen na vás, jak se na něj připravíte.

Ráno mráz, dopoledne sluníčko a odpoledne pořádný déšť – na výkyvy počasí reaguje naše tělo po svém. Nedostatek spánku, starosti nebo chybějící vitamíny dokážou nabourat naši imunitu a už smrkáme a stěžujeme si na bolest v krku.

Prevence – nejlepší řešení

Jak přežít sychravý podzim bez úhony? Nejlepší je vsadit na prevenci. Jídelníček bohatý na vitamíny, minerály, vlákninu i bílkoviny nám udělá nejlepší službu. Díky spánku naše tělo zase správně zregeneruje a připraví se na nový den. Další dobrá rada nad zlato zní: relax. Zajděte si třeba do sauny, kde se uvolníte, vyčistíte hlavu a zároveň posílíte svou imunitu.

Co dělat, když už je pozdě?

Lehké příznaky zaženete odpočinkem a bylinkovým čajem. Jsou ovšem chvíle, kdy je rozumnější sáhnout po osvědčených prostředcích, které vám rychle uleví.

  • Příbalový leták nebo lékárník vám poradí, kdy a jak často pastilky užívat.
  • Při rýmě se vyzbrojte zásobou kapesníků, nosní kapky pak zmírní vaše sedmidenní trápení.
  • Nezapomeňte, že v případě, kdy u vás příznaky nachlazení trvají více než 5 dnů, není čas na hrdinství a je třeba navštívit lékaře.

Reklama

Související témata:

Načítám