Hlavní obsah

Sexy plavky pro letošní léto

Foto: archiv firem

Máte na výběr nepřeberné množství střihůFoto: archiv firem

Reklama

Sluníčko a teplé počasí nás příjemně „nutí" podívat se, v jakém stavu máme plavky. Stačí ty loňské i pro letošní léto, nebo je načase je obměnit? Uvažujete-li o koupi nových, prozradíme vám, jaké jsou právě IN a na co zaměřit, abyste se cítila krásná.

Článek

Rozhodně se nesnažte, když se plavky během zimy zmenšily, do nich napěchovat své vnady. Ublížíte své postavě, a nebudete se v nich cítit dobře. A chcete přeci u vody strávit příjemný čas.

Trendy pro letošní léto

Ze střihů můžete vybírat stroze sportovní, rafinovaně zahalující tankiny, sexy nizoučké bikiny po stranách na šňůrky, nebo naopak retro s nohavičkou, všechny jsou v kurzu. Pestrobarevnost ale hraje naprostý prim. Ve velké míře se objevují zdobné prvky - textilní pásečky, nebo jen kovové spony, přezky nebo korálkové ozdoby.

Nezapomeňte na materiál! Chcete přeci, aby vám plavky vydržely i další sezonu. Vybírejte proto z materiálů, které neztrácejí v chlórované či slané vodě barvu, obzvláště v letošním létě, kdy jsou IN plavky plné barev. Zaměřte se i na rychleschnoucí materiály, a ty, které jsou odolné proti opalovacím krémům, obvykle jsou tyto vlastnosti zmiňované na přiložených vitizkách výrobku.

Foto: archiv firem

Vyberte si kvalitní materiálFoto: archiv firem

Maskujte a tvarujte

Plavky vybírejte i podle toho, jak chcete, aby postavu formovaly. Když máte či chcete:

  • menší prsa - pak se zaměřte na vyztužené košíčky nebo push-up podprsenky
  • plná prsa - optimální je podprsenka s kosticemi a se širokým zavazováním kolem krku
  • prodloužit nohy - vyberte si plavky na stehnech vysoce vykrojené
  • zpevnit zadeček - pak sáhněte po kraťasových kalhotkách
  • zakrýt bříško - oblékejte jednodílné plavky nebo tankiny

Plavkami vcelku můžete dokonale maskovat asymetrii postavy, a to barevným kontrastem nebo zvoleným vzorem. U jednodílných plavek letí módní nápadité prostřihy, které víc odhalí než skryjí, ale chce to dokonalou postavu. Tankiny jsou zase ideální pro těhotné ženy. U dvoudílných plavek můžete vybírat podprsenku a kalhotky zvlášť, umožňuje to řada prodejců, jako je New Yorker, Litex, Marks & Spencer, Quelle, H & M a další.

Kreativitě se meze nekladou

Velmi příjemné a šetřivé je, že plavky můžete řetězit, tzn. na jeden díl klidně navázat dalších pět kousků, které se dají různě kombinovat. Vybízí k tomu i současná pestrost barev. Pořídíte-li si barevnou vzorovanou podprsenku, můžete ji doplnit jednobarevnými kalhotkami téměř v libovolné barvě a střihu, který vám samozřejmě bude slušet. Když si koupíte dvoje dvoudílné plavky, myslete na to, aby se daly prokombinovat, získáte hned čtyři různé varianty k nošení. Dokonce se i kombinují rozdílné vzory na horním a dolním díle, ale musí to mít nějaký vtipný spojovací prvek.

Náš tip

Na dovolené jistě oceníte, když budete mít jedny plavky, které nahradí top a budou součástí oblečení. Vybízejí k tomu přímo tankiny nebo dobře zvolené jednodílné plavky. Můžete je obléci jen tak s džíny, sukní nebo jenom převázat šátkem, který je vůbec vhodným maskovacím doplňkem k plavkám.

Reklama

Související témata:

Načítám