Hlavní obsah

Kosmetické fígle! A budete dokonalá!

Foto: Shutterstock.com

Pár módních triků dokáže zázraky!Foto: Shutterstock.com

Reklama

Mít tak ideální postavu, dlouhé husté vlasy a dokonale symetrický obličej. Snad každá žena najde na svém těle nějaký ten nedostatek. A pak řeší, jak jej zamaskovat. Metod je opravdu mnoho. Nechte se inspirovat zkušenostmi našich čtenářek.

Článek

Podle průzkumu veřejnosti je více než osmdesát procent žen ve věku od dvaceti do čtyřiceti let nespokojeno se svojí postavou. Více než polovina žen by si přála zhubnout a mít větší poprsí. A celých pětatřicet procent by uvítalo delší a hustší vlasy, dvanáct procent mladých dam zase uvádí, že se jim nelíbí jejich zuby.

Nesouměrné obočí

Málokterá žena má od přírody oboje obočí úplně stejné. Například i jednadvacetiletá Anna z Opavy se tím dlouho trápila. „Vím, že se obočí dá snadno vytrhat nebo zastřihnout tak, aby vypadalo souměrně. Já ale měla jedno jako rovnou tenkou čáru a druhé klenuté vysoko posazené a krátké. Dokonce ani odbornice v kosmetickém salonu si s tím nevěděla rady. A tak mi doporučovala, abych si ho celé nechala odstranit a jen si je kreslila nebo nechala vytetovat,“ říká Anna, pro kterou byla myšlenka na zbavení se veškerého obočí zcela nepřijatelná. „Tetované obočí vypadá divně,“ míní Anna.

Řešení nakonec našla její kamarádka – studentka oděvního návrhářství. Obočí Aničce vytrhala tak, aby zbyla jen tenká linie na obou stranách tam, kde jsou chloupky. Někde sice kousíček chyběl, jedno bylo kratší a jiné zase v jedné části užší, ale kamarádka si poradila i s tímto. „Jakmile tam bylo několik chlupů, vzala kámoška tužku na obočí a celé jej obtáhla. Tam, kde obočí bylo, i tam, kde chybělo. Toho, že místy je jen tužka a místy je tenká linie porostlá skutečným obočím, si nikdo hned tak nevšimne,“ říká Anna. Později její kamarádka přišla ještě s jedním zlepšovákem. Aby se Aničce povedlo obočí pokaždé nakreslit stejně, vyrobila jí z měkkého plastu šablonu, podle které si obočí snadno nakreslí. A má je pak vždy stejné.

Foto: Shutterstock.com

Lze dočasně zakrýt tetování?Foto: Shutterstock.com

Nevhodné tetování

Pětadvacetiletá paní Irena z Kladna řešila zase jiný problém. Jednalo se o nevhodné tetování, které čas od času potřebovala zamaskovat. ,,Dříve jsem pracovala jako modelka, dnes mě živí spíše práce fotografky. Ale i tak se čas od času najde někdo, kdo by mě rád viděl na castingu anebo měl pro mě nějakou práci. Bohužel jsem si ale před dvěma roky nechala na rameno vytetovat černý obrázek o velikosti asi deset krát deset centimetrů. A modelku s takovým tetováním nikdo moc nechce,“ vysvětluje Irena.

Maskérky sice umějí mnoho a photoshop je rovněž mocným nástrojem, přesto však na castingu dostane vždy přednost spíše ta modelka, která se nemusí tolik upravovat. Irena se ale naučila tetování maskovat sama. Zvládnete to i vy. „Nakonec mi postačila světlá korektorová tyčinka a sypký make-up tělové barvy. Obrázek natřete korektorem. Nebojte se udělat silnou, viditelnou vrstvu. Pak, pokud jej přetřete sypkým pudrem nebo sypkým make-upem v barvě vaší kůže, nikdo nic nezpozoruje,“ radí Irena.

Foto: Shutterstock.com

Stavte na odiv své přednosti!Foto: Shutterstock.com

Mám jedno ucho výš

Problém, který trápil Elišku, se týká kupodivu až třetiny všech žen. Ty mají totiž jedno ucho výš než druhé. Běžně si toho člověk nevšimne, a to ani na sobě, ani na někom jiném. Pokud si tedy nevezmete plastové sluneční brýle (typu „levný plastový odlitek“). Anebo když nenosíte rovné visací náušnice. To všechno totiž může vaši nesouměrnost uší prozradit. „Všimla jsem si, že mám brýle nakřivo. A jakmile jsem se tím začala před zrcadlem zabývat, pochopila jsem, kde je problém,“ praví Eliška. Dnes už ale naštěstí ví, jak vše zakrýt. Nosí buď rozpuštěné vlasy, náušnice pouze tvaru velkých kruhů anebo malých teček  a sluneční brýle si kupuje pouze značkové tam, kde jí je na míru malinko upraví a ohnou.

Kila navíc

Jestli vás trápí naopak problém se silnější postavou, inspirujte se třeba Markétou. „Vím, že nejsem zrovna nejštíhlejší. Ale snažím se dávat na odiv své jiné přednosti. Mám krásný americký melír a docela dlouhé vlasy, které nosím zásadně vyžehlené a volně. Nebojím se velkých výstřihů na tričkách, protože prsa mám zase větší a to se pánům líbí. Širší stehna zakryje sukně. Zkrátka vystavuji jen to, co je na mně pěkné,“ směje se třicetiletá obchodnice Markéta.

A co vy? Máte také nějaký nedostatek, který je třeba zakrývat? Poraďte nám, jak to děláte, na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám