Hlavní obsah

Vaginální plastika vylepší sex

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Už při sexu necítíte, co dříve?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Dnešní plastická chirurgie umí mnohé - zvětší či zmenší prsa, upraví nos, pozvedne oční víčka... To nás již moc nepřekvapuje. Ale slyšela jste někdy o vaginoplastice? Ano, vagino - od slova vagina. I tu si můžete nechat upravit. A věřte, že sex pak bude o něčem jiném!

Článek

Operace vaginy se odborně nazývá vaginoplastika. A nejde o věc zcela novou. Prováděla se již dříve, ale její hlavní indikací byly třeba komplikace po porodu, nebo nějaká nefunkčnost či třeba inkontinence neboli únik moči. Od funkčních poruch se však přešlo k tomu, že by tato operace mohla zlepšit sexuální život ženy. Podstupují ji tedy i ženy, které jsou zdravé, ale mají pocit, že jejich sexuálnímu životu něco chybí.

Když šířka není to pravé

Možná jste to někdy zažila. Váš partner není zrovna obdařený, zatímco vy „ji" máte poměrně prostornou. Nebo jste absolvovaly porod a prostě už to tam uvnitř není takové jako dříve, a sex si tak neužíváte. Váš partner se musí dlouho snažit a neužijete si ani vy, ani on... Pak právě pro vás by mohla být vaginoplastika tím správným řešením! Předem však upozorňujeme, že tato metoda se týká těch z nás, které již neplánují žádné další děti. Jde o to, že těhotenství by zase vrátilo vaše tělo do stavu před operací. Jistým řešením je pouze císařský řez.

Kde vás přešijí a za kolik

Byla by chyba chodit se ptát na tuto operaci gynekologa. Gynekolog má na starosti správnou funkčnost vašich pohlavních orgánů, a tedy to, že byste si chtěla užívat ještě více, ho zas tak nezajímá. Zajděte tedy do zařízení, kde provozují plastickou chirurgii. Tato operace není hrazená zdravotní pojišťovnou, do kapsy musíte sáhnout vy sama, a to celkem hluboko. Ačkoliv operace trvá méně než hodinu, zaplatíte od deseti do patnácti tisíc.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Celá operace netrvá ani hodinuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Za hodinku hotovo

Operace se provádí v celkové anestezii a začíná řezem do tkáně vaginy blízko vchodu poševnímu. Tento řez je následně sešit. Řez se neprovádí pouze ve sliznici děložní, ale zasahuje i do svaloviny. Takto je zúžen vchod poševní a doporučuje se vaginu utáhnout spíše více, protože aktivním sexuální životem se může zase roztáhnout. Řez se může provést také hlouběji do pochvy a tím se celá pochva zúží. Tato operace zabere trochu déle, zhruba hodinu a půl. Na stehy jsou použita samovstřebávací vlákna, takže odpadá jejich odstraňování.

Prý to nebolí

Po zákroku můžete být okamžitě propuštěna do domácího ošetřování, ale doporučuje se zůstat ještě dva dny na klinice na pozorování. Minimálně měsíc se pak musíte vzdát sexu a sportu. Také byste si první týden měly pokaždé, když jdete na toaletu, omývat pohlaví vodou. Močení po zákroku prý nebolí, stejně jako byste neměly pozorovat žádné jiné nepříjemné pocity.

Nebudeme vám nalhávat, že jde o zákrok rovnající se trvalé, ale také nejde o brutální zákrok do těla. Každopádně jde o věc, která by vám měla zpříjemňovat život, a to není málo, co říkáte?

Reklama

Související témata:

Načítám