Hlavní obsah

Vánoční dárky? Zabalte je jako profesionálové!

Foto: Jakub Jurdič

Nabízíme vám tři postupy na efektní zabalení dárkůFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Vypadají vámi zabalené dárky vždycky nějak unaveně, či dokonce zmokle? Pokud se necháte inspirovat našimi návody, bude na ně radost pohledět!

Článek

Už nemusíte všechny dárky zavírat do papírových tašek nebo sáčků. I dříve „nezabalitelné" kousky se pro vás stanou výzvou, kterou zdoláte bez zaváhání. Pro Lenku Prosserovou z firmy Baldárek jsme připravili tři předměty, se kterými možná máte každé Vánoce také problém: čokoládové vajíčko jako zástupce věcí neforemných oblých či kulatých, peníze a šátek jako zástupce „měkkých" dárků.

Možná se vám bude zdát, že jsme nevybrali dostatečně vánoční papír a ty správně „Ježíškovské" barvy, ale chtěli jsme, aby žádné vzory a barvy nerozptylovaly vaši pozornost od toho, co a jak v postupu dodržet.

Než s balením začnete, připravte si vždy: balicí papír, nůžky, lepenku a oboustrannou lepenku, sešívačku, stuhu a ideálně i pravítko. Pak stačí postupovat podle obrázků, které najdete ve fotogalerii.

Jak zabalit kulatý dárek?

Zvlášť kulaté tvary nebo i námi zvolený tvar vejce jsou pro začínající baliče oříškem. „Právě proto jsem zvolila metodu, kterou zvládnou všichni,“ ujišťuje Lenka Prosserová. Jde o výrobu ozdobného sáčku se stuhou a „harmonikou". Právě při jeho výrobě oceníte oboustrannou lepenku.

Foto: Jakub Jurdič

Kulaté, šišaté, zvláštně tvarované – na všechny takové dárečky si můžete udělat sáček s efektním vějířemFoto: Jakub Jurdič

Jak zabalit peníze?

Dáváte finanční obnos do obálky, vkládáte jej do přání, nebo vymýšlíte jiný způsob, jak ho zabalit? A co vyrobit z balicího papíru peněženku – není to tak složité, jak by to na první pohled mohlo vypadat.

Foto: Jakub Jurdič

Chcete dát někomu peníze? Udělejte na ně tuhle peněženkuFoto: Jakub Jurdič

Jak zabalit oblečení?

Měkké věci mají neuvěřitelnou schopnost udělat z každého balíčku zplihlou a nehezkou věc – pokud na ně ovšem nepoužijte pravítko. „Právě díky němu vytvarujete ostré hrany, což by se vám jinak asi nepovedlo,“ vysvětluje Lenka Prosserová.

Foto: Jakub Jurdič

Měkké dárky zabalíte díky pravítkuFoto: Jakub Jurdič

Využijete naše rady při balení letošních dárků k Ježíšku? Napište nám a pošlete ukázky svých prací!

Reklama

Související témata:

Načítám