Článek
Kuchařská kniha, které se už prodalo více než 18 000 výtisků, míří znovu na pulty. Tentokrát v novém vydání doplněném moderními fotografiemi jídel. Biokuchařka vás postupně naučí zařazovat biopotraviny do vašeho běžného jídelníčku. Provede vás světem nejen vámi běžně užívaných potravin, ale i surovinami, o kterých jste do teď možná ani neslyšela. Naučí vás vařit např. z cizrny, špaldové mouky či panenského oleje. Přesvědčí vás o tom, že biopotraviny nejsou jen zrní a že příprava biovečeře nemusí být nikterak náročná.
Čeká na vás:
- Více než 70 jednoduchých a skvělých receptů a jejich variací
- Zajímavosti o použití méně známých, ale dostupných druhů biopotravin
- Odpovědi na nejčastější otázky o biopotravinách
- Návštěvy u českých ekofarmářů
- Fakta a výzkumy o vlivu potravin na zdraví
O autorce
Hanka Zemanová během svých studií na vysoké škole zavítala i do Francie, kde se začala zajímat o ekologickou výchovu. Později založila Pro-bio ligu, která se soustřeďuje na osvětu v oblasti ekologického zemědělství a biopotravin. Její jméno je spojeno především s ekopekárnou, kterou se svým manželem provozuje, a s biovařením. Titul Nejlepší kuchařská kniha roku 2006 získala právě Biokuchařka Hanky Zemanové.
Biokuchařka Hanky Zemanové, 2. vydání Nakladatelství SmartPress Pevná vazba, 180 stran, 449 Kč Druhé vydání vyšlo 8. prosince 2008