Hlavní obsah

Ve čtyřiceti experimentovat s módou? Jde to!

Foto: Filip Matušinský

I po čtyřicítce se můžete pustit do módních experimentů!Foto: Filip Matušinský

Reklama

Flitry osázené kalhoty, boty s nacvakanými nýty nebo odvážné mixy vzorů. Že si něco podobného mohou dovolit jen mladé holky? Hrubě nesouhlasíme! Podívejte se, jak sluší naší čtyřicetileté čtenářce.

Článek

Milujeme ženy, které mají styl a zároveň se nebojí pustit do odvážnějších sestav. Oba body splňovala čtenářka Zdeňka – hned na úvod od nás sklidila pochvalu za model, ve kterém na focení přišla. Příjemné překvapení nás čekalo i ve chvíli, kdy stylista Lukáš vytáhl z kufru flitrované kalhoty.

Žádný vyděšený výraz se nekonal, Zdeňka prohlásila, že jsou „suprové“, a šla si je vyzkoušet. Je nám jasné, že ne všechny ženy mají na podobné kousky postavu, pokud byste si ale z dnešního článku měly vzít jen jedno, pak by to byla tato rada – nebojte se experimentovat! Věk nevěk.

Nepřehlédnutelné kalhoty

Ano, i flitry můžete nosit, aniž byste vypadaly jako -náctiletá slečna na diskotéce. Klíčem k úspěchu je kombinace s jednoduchými nadčasovými kousky. Své udělají také boty – určitě se vyhýbejte prvoplánově svůdným párům, které by mohly outfit proměnit v jeden velký kýč.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kalhoty (H&M, 799 Kč), košile (Lindex, 899 Kč), černá vesta (H&M, 999 Kč), kabátek (Zara, 1499 Kč), boty (Zara, 1999 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

S flitry je třeba zacházet opatrně. Když je ale doplníte jednoduchými kousky a necháte je zazářit, budete vypadat skvěleFoto: archiv firem

K šatům nepatří jen podpatky

„Šaty nenosím, nevydržím celý den v podpatcích“. Tento argument slýcháme až podezřele často. Pokud si i vy myslíte, že to bez jehel nejde, pozorně se podívejte na tuto sestavu. Nebojte se šaty odlehčit kotníčkovými Converskami, případně i denimem, který model přesune do kategorie ležérních outfitů.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: šaty (Promod, 1399 Kč), bunda (The Address Idea, 1799 Kč), šála (Lindex, 599 Kč), boty (Office Shoes, 2790 Kč), náramek (Promod, 309 Kč), náhrdelník (Promod, 499 Kč), mini kabelka (Lindex, 259 Kč)Foto: Filip Matušinský

Ocvočkovaná móda

Nýty ano, ale s veškerou opatrností. Zaměřit se doporučujeme především na obuv nebo třeba kabelky. Módní holínky stylista sloučil s nadčasovým pískovým kabátem, důkladně si prohlédněte také průsvitný top s potiskem, připomínajícím tetování. Obléknout pod něj můžete tělové body nebo neviditelné triko.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: triko (Jean Paul Gaultier pro Lindex, 999 Kč), sukně (H&M, 899 Kč), kabát (pietro filipi, 9990 Kč), boty (The Address Idea, 3550 Kč), kabelka (pietro filipi, 5999 Kč)Foto: Filip Matušinský

Květiny + proužky

Kombinace, která je ve světě módy velmi žádaná, ale v praktickém životě trochu svízelná. Pokud s mixováním vzorů a potisků teprve začínáte, můžete zůstat u kousků, které mají podobný barevný základ. Celek nebude působit tak divoce.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: košile (pietro filipi, 2990 Kč), kalhoty (Orsay, 799 Kč), kabát (Jean Paul Gaultier pro Lindex, 1299 Kč), tenisky (Office Shoes, 2490 Kč), náušnice (H&M, 349 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Květinové potisky rozhodně nepatří jen k létu. Slušet vám budou i v chladnějších dnechFoto: archiv firem

Bílá jako trend

Máte stejně jako my slabost pro bílou? Nešetřete s ní a klidně oblečte světlou sukni, top i bundu. Plusové body získáte za hru s materiály. Krajkový vršek vypadá ve společnosti kůže (v tomto případě umělé) skvěle.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: top (Lindex, 599 Kč), sukně (pietro filipi, 2490 Kč), koženková bunda (Lindex, 1499 Kč), boty (pietro filipi, 4990 Kč), náramky (Promod, 449 Kč/kus), kabelka (Zara, 1499 Kč)Foto: Filip Matušinský

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám