Hlavní obsah

Večerní rutina pro krásnou pleť

Foto: FOREO

Večerní rutina s FOREO LUNA 2Foto: FOREO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásná zářivá pleť je snem každé ženy. S přibývajícím věkem ale pokožka ztrácí na elasticitě a objevují se i první vrásky. Mládí a krásu vaší pleti udržíte pomocí správné péče. Poradíme vám, jak si vytvořit ideální večerní rutinu pro vaši pleť.

Článek

Pleť si po celém dni zaslouží kvalitní péči. Začněte důkladným odlíčením pokožky. Nejdříve odličte oči, ústa a následně i zbytek obličeje. Pleť kolem očí je citlivější, vatové tampony na oči tedy jen jemně přiložte a nedrážděte pleť. K odličování můžete vybírat mezi micelární vodou, olejovým odličovačem nebo odličovacím mlékem.

Po odlíčení je třeba pleť dočistit

Pleť ale potřebuje po každém odlíčení ještě hloubkově dočistit. Skvělým pomocníkem je sonický kartáček na pleť LUNA 2 od FOREO, na který stačí nanést váš oblíbený čisticí gel. LUNA 2 je k pleti jemná, ale i efektivní. Pleť zbaví nečistot, kožního mazu a odumřelých pleťových buněk. Díky sonickým pulzacím ji navíc promasíruje a zanechá čistou, jemnou a prokrvenou. FOREO LUNA 2 je dostupná ve variacích pro různé typy pleti, od citlivé přes normální až po kombinovanou či mastnou pokožku. LUNA 2 je navíc mimořádně hygienická, protože je vyrobena z neporézního silikonu, a neukládají se v ní bakterie. Není nutná žádná výměna hlavic a na jedno nabití bude pečovat o vaši pokožku celý rok.

Náš tip: Po vyčištění pleti s čisticím gelem a LUNA 2 použijte i druhou stranu tohoto kartáčku určenou na masáž a zmírňování vrásek.

Foto: FOREO

FOREO LUNA 2 pro různe typy pletiFoto: FOREO

Tonizace pleti

Po skončení čisticí rutiny použijte tonikum, které pleť rozjasní a připraví ji na další péči. Tonika obsahují různé důležité účinné látky, mezi nimi například AHA a BHA kyseliny (alfa-hydroxy-acids a beta-hydroxy-acids), které pomáhají pokožce zbavit se odumřelých buněk. Tyto účinné látky doplňují růžová voda, zelený čaj, hyaluronová kyselina, vitaminy E či C v závislosti na potřebách pleti. Vyberte si proto tonikum podle typu vaší pokožky. Pokud obsahuje kyseliny, vitamin C či jiné látky, které zvyšují citlivost pleti na sluneční záření, používejte během dne i krém s ochranným faktorem proti slunci.

Aktivní sérum 

Po tonizaci je vhodné nanést aktivní sérum, které doplní pleti výživné látky. Většina sér funguje na vodní bázi a pleť je proto rychle absorbuje. Aktivní séra mají také vyšší koncentraci účinných látek než krém. Vyberte si sérum podle typu vaší pleti a jejích potřeb. Oblíbená jsou séra s hyaluronovou kyselinou pro hydrataci, vitaminem C na rozjasnění pleti, retinolem proti vráskám či niacinamidem na zklidnění podrážděné pokožky. Při výběru séra se poraďte s odborníkem a během dne používejte ochranu proti slunci.

Foto: FOREO

Čisticí sonický kartáček na pleť FOREO LUNA 2Foto: FOREO

Hydratační krém 

Ať už máte suchou, mastnou, normální či kombinovanou pleť, hydratační krém byste rozhodně neměly vynechat. Používat byste jej měly během celého roku. Pozor však na rozdíl mezi denním a nočním krémem. Denní krémy obvykle obsahují složky, které chrání před negativními vlivy, jako je UV záření nebo znečištěné ovzduší. Noční krémy jsou naopak výživnější a napravují škody, ke kterým došlo během dne.

Na závěr nezapomeňte na jemnou pokožku kolem očí, která také potřebuje hydrataci a výživu. Krémy na oční okolí jsou obvykle citlivější k pokožce a jejich složení se liší od běžných krémů. Nepodceňujte tedy jejich výběr a správnou metodu aplikace.

Načítám