Hlavní obsah

Věci, které můžete dělat jen před partnerem

Foto: Thinkstock

Láska a čas přinášejí do vztahu uvolněnostFoto: Thinkstock

Reklama

Nejdřív se tak trochu oťukáváte. Snažíte se udělat co nejlepší dojem, být vždy upravené, i na záchodě se snažíte nevydávat žádné zvuky a po milování odcházíte do koupelny zabalené v prostěradle. Postupně ale do vašeho soužití proniká víc a víc intimností. Tohle jsou nejčastější věci, které si dovolíte jen před tím, koho skutečně milujete!

Článek

Je úžasné, když se spolu sžijete. Milujete se za všech okolností. Je to jak z písně skupiny Mandrage, stanou se z vás šrouby a matice. Jednoduše k sobě dokonale pasujete a užíváte si výsad, které máte jen vy dva. Přesně tak, jak tahle skupina zpívá: „Jsou věci, který moje milá, můžu jen já. Tahat tě za vlasy, dýchat ti do tváře, dělat si nároky na tvoje polštáře. Sahat ti pod sukni, kousat tě na ruce, dělat ti snídani, říkat ti vopice. Platit ti výdaje, prdět si ve vaně, kvůli tvé pověsti porvat se v hospodě, nosit ti lekníny, vrtat ti police.“

Tip redakce:Je jasné, že na začátku vztahu je vše nové, a vy jste na pozoru. Dejte si ale pozor na 5 největších chyb zamilovaných!

A tohle jsou nejčastější tabu, která s láskou a soužitím padají.

Nestydím se, vím, že mě miluješ

Tohle je především záležitost žen. Není snad jediná, která by neměla nějaký mindrák spojený se svou postavou. A tak málokterá po prvních společných nocích s novým přítelem najde tolik odvahy, že se zvedne z postele a do koupelny odkráčí tak, jak ji příroda stvořila.

Foto: Thinkstock

Stydlivost provází začátky vztahů skoro pokaždéFoto: Thinkstock

Ale po určité době se to změní. Přijde chvíle, kdy vám dojde, že vás partner miluje se všemi vašimi nedostatky. A zapomenete na župany, úzkostné zavírání se v koupelně a podobně.

Zuzana (33): „Tohle na vztahu s manželem naprosto miluji. To, že se před ním absolutně nestydím, a on přede mnou. Je tak úžasné, když se třeba sprchuji a on vejde ke mně do koupelny, protože mi zrovna potřebuje něco důležitého říct. Je to tak osvobozující, příjemné, a já v takových chvílích vážně cítím, že jsme spolu dokonale sžití.“

Je mi zle, ale před tebou to nemusím skrývat

Podobné je to se situacemi, kdy se vy nebo váš partner necítíte dobře. Když máte horečku, pusu plnou oparů nebo jste chytli střevní chřipku. Jednoduše nikdo nechce, aby ho ten druhý slyšel hekat na záchodě nebo se bál ho políbit.

Jenže i tohle tabu padne. A najednou jste vlastně rádi, když u vás ten druhý je. Když vám uvaří čaj, přinese prášek až do postele, prostě se o vás postará.

Klára (29): „Když jsem chodila s přítelem pár měsíců, snědla jsem něco zkaženého a asi dva dny jsem zvracela. Nesnesla jsem pocit, že mě u toho slyší a podobně, tak jsem se zavřela ve svém bytě a vrátila se, až když jsem byla zdravá. Dnes jsme spolu tři roky a já měla nedávno střevní chřipku. Několik dní jsem trávila na záchodě a děkovala bohu, že jsem partnera měla na blízku. Staral se o mě, když jsem byla vysílená, tak mě držel nad záchodovou mísou, vařil mi čaj a já si tehdy řekla, že s tímhle chlapem asi zvládnu vše.“

Uvolni se, prosím, už jsme spolu dost dlouho

Tohle je zase kategorie, která se týká především mužů. Někdy dokonce s nadsázkou říkají, že láska přichází ve chvíli, kdy si před partnerkou dokážou poprvé nahlas ulevit.

Foto: Thinkstock

Při nevolnosti je lepší mít oporuFoto: Thinkstock

Michal (31): „Vzpomínám si, jak to bylo s mojí přítelkyní. Jednoduše mi to ulítlo, když jsem se ohýbal a zvedal krabici plnou knih. A ona se jen zasmála a řekla ,konečně je to venku, takhle vypadá láska'. Byla to úžasná reakce a já za ni byl tehdy strašně rád.“

Pláč, vztek či smích? Vše je dovoleno!

Když spolu chodíte pár týdnů, nejspíš vám přijde trapné plakat u romantického filmu. Stejně tak s novým přítelem neřešíte problémy s vaším nadřízeným, kterého fakt nenávidíte a nemáte pro něj jediné slušné slovo. Jednoduše držíte emoce na uzdě, abyste to nepřehnaly, příliš brzo neodhalily svá slabá místa.

Ale emoce do vztahu patří, takže i tato oblast se dočká uvolnění.

Kateřina (25): „Já jsem velká ochránkyně zvířat. Zajímám se o toulavé kočky, opuštěné psy, ale třeba i o pašování zvířat a podobně. A jakákoli zpráva o trpícím zvířeti, byť je to třeba jen křeček, mě strašně rozlítostní. Jenže hodně lidí se mi kvůli tomu směje. Proto mi trvalo asi půl roku, než jsem před přítelem dokázala plakat nad opuštěnými psy a podobně.“

Říkej mi, jak chceš, ty smíš

Kdyby vám cizí muž na ulici, nebo třeba kolega v práci řekl „kočičko“, „myšičko“ či „broučku“, nejspíš byste se urazily. Buď byste to pokládaly za sexuální harašení, nebo za projev neúcty a podobně. Ale doma to je jiné!

Tip redakce:Něžná oslovení do vztahu patří. Zajímá vás Jak si doma říkáme? Lásečko i prasátko!

Lucie (31): „Jednou mi můj šéf při ostřejší výměně názorů řekl do telefonu ,hele, kočičko'. Myslela jsem, že vyletím z kůže, přišlo mi to tak sprosté, nedůstojné, jednoduše hrůza. Tehdy jsem strašně vyletěla, šéfa seřvala a myslím, že i když to nahlas nepřiznal, věděl, že to přehnal. Je ale jasné, že kdyby mi takhle řekl manžel, nevadilo by mi to.“

A jak to vypadá u vás doma? Co si smí dovolit jen váš partner?

Reklama

Související témata:

Načítám