Hlavní obsah

Věděli jste, že u ČPZP dostanete 700 Kč na sportování?

Foto: dreamstime.com

K pravidelnému sportování chce své pojištěnce motivovat Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP), třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi Foto: dreamstime.com

Sedm stokorun neleží na zemi, ale můžete je dostat od České průmyslové zdravotní pojišťovny. Pokud chcete pravidelně sportovat a zakoupíte si permanentky do fitka, tělocvičny nebo do bazénu za minimálně 1500 Kč, třetí největší zdravotní pojišťovna ČPZP vám uvedenou sumu vrátí na účet.

Článek

Odborníci bijí na poplach, protože nedostatkem pohybu trpí více než polovina občanů České republiky. Hrozí jim obezita, nemoci srdce, diabetes nebo osteoporóza. Pravidelný pohyb nejenže snižuje riziko těchto onemocnění, ale také posiluje srdce, podporuje správné dýchání a zvětšuje kapacitu plic. Tělo se pohybem lépe okysličuje, čímž se zlepšuje také mozková aktivita. A nejen to. Vedle fyzického zdraví má pohyb příznivý vliv i na psychiku. Sportování je navíc důležitou součástí cesty k dokonalé postavě. Zpevňuje svalový korzet a v kombinaci se změnou stravování vede k úbytku váhy.

K pravidelnému sportování chce své pojištěnce motivovat Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP), třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi. „Prospěšnost pohybu si díky atraktivním příspěvkům z našich preventivních programů může vyzkoušet skutečně každý. Jedním z nejžádanějších je program Pravidelný pohyb, kde příspěvek 700 Kč mohou čerpat ženy i muži na nejrůznější sportovní aktivity, třeba i na plavání,“ uvedla tisková mluvčí ČPZP Elenka Mazurová.

K proplacení příspěvku stačí aplikace v mobilu

Vedle preventivních programů ČPZP vylepšuje také funkce v mobilní aplikaci Zdraví v mobilu, kterou využívají tisíce lidí. Díky tomu již pojištěnci, kteří chtějí čerpat příspěvek z preventivních programů, nemusejí s dokladem na pobočku. Nyní je totiž možné k proplacení příspěvku použít mobilní telefon.

„Stačí, když klient, který má staženu aplikaci Zdraví v mobilu a má aktivovánu elektronickou přepážku, doklady k proplacení ofotí a zašle nám je. A my mu peníze pošleme na účet,“ přibližuje tisková mluvčí Elenka Mazurová. Aplikace Zdraví v mobilu je zdarma ke stažení na Google Play či App Store také pro klienty nepojištěné u ČPZP. Svým uživatelům umožňuje přístup k užitečným informacím o zdraví, lékařích, lécích a lékárnách. Pohlídá i termín blížícího se očkování a vyhledá lékové interakce. Přes chytrý telefon je možné sjednat si např. cestovní pojištění pro cestu do zahraničí. Praktickým pomocníkem je také aplikace pro nastávající maminky.

Foto: dreamstime.com

K proplacení příspěvku stačí aplikace v mobiluFoto: dreamstime.com

Novinkou je možnost registrace do E-přepážky přes mobilní aplikaci

V mobilní aplikaci je nyní zásadní novinka, a to možnost registrace do E-přepážky pro pojištěnce ČPZP. Pojištěnci se na portál pro snadnou elektronickou komunikaci se svou zdravotní pojišťovnou mohou zaregistrovat jednoduše online.

Pokud se chcete přidat k více než 1 270 000 pojištěncům České průmyslové zdravotní pojišťovny, zaregistrujte se do konce září online na www.cpzp.cz/205, nebo osobně na kterékoli z více než stovky poboček ČPZP po celé ČR. Výhody od ČPZP budete moci čerpat již od ledna 2021.

Reklama

Načítám