Hlavní obsah

Velký horoskop na rok 2016: Zdraví, láska a peníze

Foto: Profimedia

Chcete vědět, jaký bude další rok? Tak si přečtěte náš velký horoskop!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký bude rok 2016? V ohrožení budou jak vaše rodinné finance, tak vztahy. Nechcete o to přijít? Přečtěte si náš velký horoskop pro každé znamení na příští rok. Půjde o peníze, lásku, ale i o zdraví!

Článek

Rok 2016 se ve východních zemích odstartuje 8. února a dle čínského kalendáře bude pod vládou „Ohnivé opice“. Tito primáti jsou rychlá, zvědavá, neklidná a pořádně mazaná zvířata. V horoskopu se jim přiřazuje prvek kovu, ke kterému patří i zlato, a vody, která je spojována s moudrostí, ale i nebezpečím. Proč tím vůbec začínáme? Protože výše zmíněné bude až neuvěřitelně korespondovat se západním horoskopem na příští rok.

Pán času Saturn totiž příští rok projde chytrým, hbitým Střelcem, což je ale znamení, které velmi často postrádá zdrženlivost, a letos se ocitne v totožném postavení jako 19. října 1987. Tento den, díky obrovskému krachu akcií, nazývají ve finančních kruzích „Černé pondělí“.

Tak si střežte majetek, peníze, investice, i svou drahou polovičku, a hlavně neriskujte! Události totiž budou mít obvykle velmi rychlý spád, co bude platit v jeden den, další už bude úplně jinak!

Jak se výše popsanému vyhnout? Rada je jednoduchá... Nenechte se nikým oblafnout, intuici budou mít všechna znamení skvělou, stejně tak vám nebude chybět smysl pro humor. Snažte se podvodníky a intrikány přechytračit vy! Přece na sobě nenecháte nikoho parazitovat.

A jaký rok čeká vás? To se dozvíte níže ve velkém horoskopu astroložky Nadi Šmídové. A pokud znáte svůj ascendent, přečtěte si predikci i pro toto znamení.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Stěžovat si nebudete na nedostatek práce, a pokud uplatnění aktuálně hledáte, pro vaši budoucnost bude důležité vzdělávat se anebo úplně změnit obor rekvalifikací. V létě se ve vašem sektoru zaměstnání potká Jupiter s Dračí hlavou, což nezaměstnaným přinese nabídky, o kterých se vám nikdy ani nesnilo, pokud práci máte, dostanete možnost lepšího profesního uplatnění. Snažte se být ale za všech okolností týmovým hráčem, protože budete potřebovat podporu kolegů!

Foto: Profimedia

Beran by měl změnit svou profesiFoto: Profimedia

Peníze: Ostražití buďte od ledna do března, a poté ještě v červnu a červenci. Váš sektor příjmů z cizích zdrojů bude okupovat Mars, kde na něj bude číhat pokušitelka Lilith. V uvedených měsících buďte opatrní, mohli byste přijít o úspory, v případě dědictví o rodinnou nemovitost! Skvělé ale je, že vám bude sedět štěstěna na rameni v případě soudních sporů, a když o něco přijdete, díky rychlé žalobě vše dostanete zpátky.

Zdraví: Na vaší fyzické kondici se podepíšou přesčasy. Kritické pro vás bude jaro. Proto vám horoskop doporučuje dopřát si v květnu kratší dovolenou, kterou patrně kvůli vyčerpání celou prospíte a problémy s trávením vás donutí držet dietní jídelníček. V létě ale už opět budete ve skvělé kondici. V druhé polovině ruku budete mít citlivější ledviny, močový měchýř, tak dodržujte pitný režim a snažte se neprostydnout!

Láska:Nejlepší období se vám odstartuje v září, kdy Jupiter vstoupí do vašeho sektoru mezilidských vztahů, manželství. O milostné avantýry nouzi mít nebudete a jste-li nezadaní, zamilování jako řemen patrně skončí závazným slibem!

Býk (21. 4.–21. 5.)

Nic v zaměstnání neřešit a nechat věcem volný průběh vám prospěje v lednu. Retrográdní Merkur vám stejně nic nenabídne, naopak vás znejistí, tak by bylo zbytečné tlačit na pilu. Věnujte se ale svému koníčku, rozvíjejte vrozený talent. Za pomoci Jupitera se může stát vaším druhým povoláním, skvělou výdělečnou činností na dalších dvanáct let, dokonce Pluto naznačuje, že uplatnění najdete v zahraničí!

Úžasné období vás čeká od 9. listopadu do první dekády prosince, kdy vaše kariéra zaznamená pomyslný skok. I když nic nebudete hledat, dostanete pracovní nabídky, a vám stoupne sebevědomí, protože si uvědomíte, že jste se konečně vyšplhali na pomyslný vrchol těch nejlepších ve své profesi.

Peníze: Krizi se nevyhnete, když nebudete platit půjčky, pojištění, nebo se stát budete snažit oblafnout a získat například na základě nepravdivých údajů grant, sociální dávku. Přes prsty vás okamžitě klepne Saturn. Nejlepší období ve vztahu k penězům na vás čeká poslední dva měsíce roku. Může jít o zvýšení platu, ale i zapomenuté dědictví.

Zdraví:Opatrní buďte od března do května, další rizikové období pro vaše znamení nastane v srpnu a září. Každou drobnou ranku si hned vydezinfikujte, nepodceňujte ani zdánlivě banální štípnutí hmyzem, hrozit vám bude otrava krve! Pokud vás až příliš často budou pobolívat svaly a hlava, patrně půjde o boreliózu, takže raději vyhledejte lékaře. O test na ni ho ale musíte požádat.

Láska:Pro nezadané bude důležité nic neuspěchat. Váš horoskop ukazuje na početí potomka, ale když bude váš výběr nesprávný, na jeho výchovu zůstanete sami!

Blíženec (22. 5.–21. 6.)

Vytvořit si domácí zázemí dle svých představ by pro vás mělo být prioritou. Co si totiž vybudujete do podzimu za pobytu Jupitera v Panně, z toho budete těžit následných dvanáct let, a to se týká i pohodových příbuzenských vztahů. Jak je skvělé, že se máte kam vracet a komu svěřovat, se ale přesvědčíte již na přelomu jara a léta. V zaměstnání totiž narazíte na závist, neloajalitu, což bude mít samozřejmě negativní vliv na vaši psychiku, protože dotyčnému půjde pouze o jediné, zmocnit se vaši pracovní pozice. Patrně za použití velmi chytré taktiky nakonec výpověď podá on, protože ostatním kolegům neujde, že vám hází při každé příležitosti klacky pod nohy, a začnou ho přehlížet, chovat se, jako kdyby neexistoval.

Foto: Profimedia

Blíženec by měl zapracovat na tom, aby si v létě mohl plně užívat koupání v mořiFoto: Profimedia

Peníze:Pokud se rozhodnete vzít si úvěr od banky nebo čerpat dotace, využijte k podání žádosti hned první týden v lednu, protože vyřizování se nevěřitelně povleče. Peněžní ústav nebo stát změní kritéria a vy budete muset dodat spoustu dalších dokladů, ověření, která neseženete ze dne na den, protože stejně na tom budou i ostatní zájemci. Ale vydržte, peněz z cizích zdrojů se dočkáte!

Zdraví:Nepodceňujte v prvních dvou měsících malé gynekologické problémy, preventivně si zajděte na prohlídku. Jinak v létě místo koupání budete muset trávit parné dny na lehátku, protože váš horoskop naznačuje zdlouhavý zánět vaječníků, případně močového měchýře.

Láska:Žijete-li v nevyhovujícím vztahu, konečně ho ukončit vás přinutí okolo 23. března lunární zatmění. Vyplují totiž napovrch skutečnosti, které už nedokážete přehlížet. Ale nebojte, sami nezůstanete! V první polovině srpna vstoupí Jupiter do Vah, což je váš sektor radosti, mileneckých vztahů, a to vždy ukazuje na zamilování, lásku jako hrom!

Rak (22. 6.–22. 7.)

Společensky si v tomto roce upevníte pozici. Přitahovat k sobě totiž budete lidi s autoritou, kteří neplácají do větru, a hlavně je na ně spolehnutí. Vy se začnete chovat stejně, nespokojíte se s polovičatostí, a tím si vytvoříte pomyslné síto, kterým propadnou slibotechny, lidé, kteří jenom žvaní, ale skutek žádný. Navíc se za přispění Uranu dokážete vzbouřit, sebemenší omezení či nespravedlnost nenecháte bez adekvátní reakce, tím si získáte obdiv kolegů, respekt nadřízených. Pokud se živíte prací, kterou nesnášíte, v druhé dekádě roku vás ke změně postrčí Mars a nelze vyloučit, že se začnete život svým vrozeným talentem.

Peníze:Příležitost vydělat daleko víc než v minulém roce si vytvoříte sami. Když totiž ze své iniciativy změníte zaměstnavatele, budete chtít všem dokázat, že si vás bývalý šéf nevážil, a to vás doslova vybičuje k maximálním výkonům.

Zdraví:Při hrách a sportování si chraňte hlavu helmou, když budete vystřelovat petardy, pálit oheň nebo se nachomýtnete k ohňostroji, vždy se držte v bezpečné vzdálenosti, doslova nestrkejte nos kam nemáte, protože vám hrozí zranění tváře!

Láska:I když máte relativně fungující vztah, mnozí z vás poznají něco hlubšího a natolik intenzivního, že dáte přednost milencům. To vyvolá ve vaší rodině pořádný poprask a například sourozenci se s vámi opět začnou bavit až během podzimu.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Naprosté jedničky budete v organizování práce, a projeví se to hned první měsíc roku, kdy ve vašem sektoru zaměstnání bude couvat Merkur. Vy budete tak silní v kramflecích, že se nenecháte stresovat zmatky kolegů ani despotickým chováním nadřízených. Naprosto stejná situace se bude opakovat v prosinci. Máte-li dospělé dítě, neberte si moc k srdci, že se nenechá objímat jako v minulých letech, zatouží totiž po samostatnosti. Je dokonce možné, že si sežene vlastní bydlení, ale jenom na spaní. K vám se bude pravidelně vracet a patrně se začnete vídat daleko častěji než v dobách, kdy jste žili pod jednou střechou.

Foto: Profimedia

Lvi překopou své domácí hospodaření a začnou vycházet s penězi lépeFoto: Profimedia

Peníze:Hned v druhém týdnu roku si budete muset utáhnout opasek a až do první dekády května šetřit. Opožďovat se bude vaše výplata nebo vaše firma bude mít daleko menší zisky, než jste zvyklí. To vás ale naučí myslet ekonomicky a do léta si dokonce dokážete ušetřit slušnou sumičku na dovolenou.

Zdraví:Na podzim si naplánujte lázně. Budete potřebovat daleko víc pečovat o pokožku, ale hlavně kostru. Dráha Marsu totiž naznačuje počáteční artritidu, tak si během jara vydloubněte na zahradě kořen kostivalu, usušte ho a přisypte do nahřátého kokosového oleje. Bude se vám hodit na masáž bolavých kolen, ramen či loktů.

Láska:Partnerství budete brát daleko vážněji než v minulých letech a máte-li vztah, totéž budete vyžadovat od své drahé polovičky. Nicméně to budete vy, kdo během jara bude v pokušení skočit rovnýma nohama do milostné aférky, což by ale zničilo stávající partnerství, byl by to konec mnohých přátelství i dobrých vztahů v širší rodině.

Panna (23. 8.–22. 9.)

Velkým problémem pro vás bude až do podzimu organizovat si čas. Proto to občas u vás doma bude vypadat jako po boji, ale z toho byste se neměli hroutit. Hlavně nehledejte rady v ezoterice. Pod vlivem Neptuna a Dračího ohonu byste si nechali nakukat, že potřebujete z bytu vyhnat negativní energie, zaříkávání a pálení kadidla by vás stálo majlant, ale efekt žádný! Příčina bude pouze v tom, že váš záběr aktivit ve volném čase bude tak velký, že prostě některé povinnosti hodíte za hlavu, a přece žádné orákulum ani zaříkání za vás neumyje nádobí ani nevypere prádlo, nemyslíte?!

Peníze:Lilith neboli Černá luna bude mít snahu až do konce května srážet vám sebevědomí, proto jakmile se bude jednat o peníze, horoskop vám radí zaujmout pózu „Železné lady“. Přímo finanční žně se vám odstartují po vstupu Jupitera do vašeho sektoru příjmů, což nastane 9. září

Zdraví:Lákat vás bude v tomto roce alternativní medicína, homeopatika, dokonce horoskop naznačuje, že budete v pokušení vyzkoušet holotropní dýchání, halucinogeny. Tak si občas připomeňte, že k návyku člověk sklouzne snadno, ale zbavit se například závislosti na sedativech nebo prášcích na spaní už tak snadné není!

Láska: Solární zatmění v březnu připraví pořádné překvapení nezadaným. Naznačuje totiž, že se vám do života vrátí stará láska, a patrně si řeknete, že vy dva jste si souzeni, prostě že jde o „karmický vztah“. V září se během zatmění Měsíce přesvědčíte, zda to je pravda nebo jenom fikce vaší bujné fantazie.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Od počátku roku se věnujte partnerovi, dětem, seniorům, klidně i na úkor kariéry. Volný čas, který společně budete trávit, vás semkne, posílí vzájemné vazby a to budete všichni potřebovat. Vlastně celý rok budou zkoušet vaši trpělivost sousedé či někdo z příbuzných, ale vždy narazí. Jako rodina budete skvělý tým a i přes důmyslně promyšlené intriky se jim nepodaří vás rozeštvat. Je ale možné, že se díky tomu vyhrotí vaše vztahy se sourozenci. Oni se vás nezastanou, vy jim už nebudete důvěřovat a bez milosti se od nich odstřihnete, prostě se s nimi přestanete na dlouhé roky stýkat.

Foto: Profimedia

Váhy upevní vztahy ve vlastní rodiněFoto: Profimedia

Peníze:Od května velmi často lidi okolo sebe překvapíte dravostí, s jakou se budete snažit vydělat nějakou korunu navíc. Dejte si ale pozor, abyste až příliš často nepoužili ostré lokty. Vy skutečně vyděláte slušné peníze, ale navíc se z vás stanou mírně chamtivci, a to by vás mohlo připravit o přízeň několika osob, které budete v budoucnu potřebovat!

Zdraví: Možná to vyzní lacině, ale pro vás bude nejpodstatnější zdravý vzduch. Zejména když žijete ve městě, dopřejte si pravidelné procházky v přírodě, jinak budete neustále čelit problémům s průduškami a při sebemenší změně počasí vás potrápí bronchitida.

Láska:Na vaše vztahy bude mít velký vliv po celý rok Uran. To prospěje dlouhodobým párům, protože si vzájemně dopřejete více svobody. Přímo uhrančivé charisma propůjčí nezadaným Černá Luna až do druhé poloviny května. Nic ale nezlehčujte, protože se na vás budou lepit proutníci. Z vaší strany se můžete jednat o fatální zamilovat na bázi hormonů a takového člověka vyhnat následně z hlavy snadné nebude.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Nastanou-li v zaměstnání změny, které v klidu neustojíte, patrně nadřízeným vyhlásíte tichou válku. S Marsem ve svém znamení použijete intriky, a když se vám povede rozeštvat celý kolektiv, vítězně odkráčíte středem. O vás se totiž postarají přátelé, a díky jejich intervenci už budete mít dopředu jistou slušnou pracovní pozici. Dokonce se z aspektů Jupitera dá predikovat, že tímto počinem vyprovokujete bývalého šéfa k nepříčetnosti, protože si začnete budovat kariéru u konkurenční firmy!

Peníze: Dozor nad vašimi financemi bude mít celý rok Saturn, ale neuhlídá všechno. V dubnu či květnu vás nemine nečekaný výdaj, což vás přinutí uskromnit se a tvrdě pracovat. Díky tomu se z krize během srpna vzpamatujete, a v září už bude váš rodinný rozpočet tak vyrovnaný, že si klidně vyrazíte na dovolenou do exotické země.

Zdraví:Až do počátku léta bude pro vás důležitá takzvaná duševní hygiena. Stres, úzkost a strach z nejasné budoucnosti by se mohly projevit na stavu vašich ledvin. Proto vám prospěje pravidelně popíjet pitnou rašelinu, naředěnou tinkturu ze svízele a hlavně sólo procházky v přírodě.

Láska: Inklinovat budete k tajným vztahům, lákat vás prostě bude zakázané ovoce. To by ale pořádně zkomplikovalo život zadaným. Ona se totiž nevěra skoro vždy prozradí, tak si to připomeňte pokaždé, když se vám splaší hormony!

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Velkou motivací pro vás bude hned zkraje roku zjištění, že vedle vás vyrůstá nebezpečná konkurence. Přinutí vás to chovat se daleko zodpovědněji než v minulých letech, odvádět precizní práci a nadstandardní výkony, což vás postupně vynese až na pomyslný vrchol v kariéře. Pouze na přelomu léta a podzimu začnete mít pocit stagnace, protože se nic nebude hýbat dopředu. Zpomalí vás retrográdní Merkur, protože předchozí měsíce pojedete na plný plyn a on vás přinutí relaxovat, pořád se nehonit, jinak by totiž vaše honba za profesním růstem a penězi skončila naprostým vyčerpáním.

Foto: Profimedia

Střelcům se bude dařit, jen pozor, aby se nestrhali!Foto: Profimedia

Peníze:Velké ambice vás poženou do rizika pouze v lednu a únoru, poté ještě v dubnu. To jsou jediné měsíce v tomto roce, kdy byste nepromyšlenou investici či unáhleným nákupem mohli prodělat a ještě ke všemu porušit zákony. Nicméně z případné ztráty a finančního postihu se velmi rychle oklepete, a až do konce roku si podobné excesy odpustíte.

Zdraví:Energie vám bude celý rok přebývat, proto se soustředíte na mírně nebezpečné sporty, adrenalinové aktivity. Jenže chybět vám bude pud sebezáchovy, tak se dopředu zásobujte dezinfekcí, protože budete velmi často řešit odřeniny na rukou a nohou. Celý rok byste měly hýčkat játra, žlučník, proto byste měly pít pravidelně bylinné čaje, vhodný bude sléz, kořen puškvorce, svízel přítula.

Láska:Přitahovat vás budou rebelové, kteří nejdou s davem, v názorových diskusích se nenechají zahnat do kouta. Nejromantičtější období čeká zadané od počátku března do poloviny dubna. Tyto měsíce jsou vhodné i k seznámení, zamilování se, a dokonce i k početí potomka.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Až do konce května ignorujte přísliby úžasné kariéry, prostě setrvejte tam, kde jste. Nic by se totiž nekonalo, půjde pouze o plané řeči! Dokonce vám dráha Černé luny radí přestat se stýkat s lidmi, kteří vám budou mazat med okolo pusy, protože pro vás nikdy nebudou přínosem, pouze by vás dostali do potíží. Soustřeďte se na nové projekty, se kterými přijde šéf. Tam budete mít volné pole působnosti, a když přispějete něčím konstruktivním, nakonec se dočkáte vzestupu ve firmě, kde léta pracujete. Velkou oporu totiž budete mít v samotném Jupiteru, který 9. 9. vstoupí do vašeho sektoru povolání a veřejného postavení.

Peníze:Odměny za tvrdou práci se dočkáte, a bude to vlastně vždycky jakoby za pět minut dvanáct. Nadřízení si na vás vzpomenou s prémiemi těsně před letní dovolenou, a následně dostane dárek pod stromeček. Rozdávat peníze začne šéf až těsně před Vánocemi roku 2016.

Zdraví:Vaše tělesná schránka bude fungovat skvěle, ale občas vám problémy způsobí psychika. Za vším bude vězet retrográdní směr Saturna a následně Marsu. Připomenou vám něco z minulosti, což by vás mohlo pravidelně připravovat o klidné spaní. Místo chemických léků raději zvolte pro zklidnění tinkturu dobromyslu, meduňkový čaj.

Láska:Máte-li trvalý vztah a v květnu uslyšíte větu, že máj je lásky čas, přeběhne vám mráz po zádech. Vy totiž v tomto období budete čelit vztahové krizi. Příčinou bude patrně bývalý milenec, který se bude chtít vrátit a ve vaší dušičce to vyvolá chaos. Na straně druhé stávající partner vycítí, že je v ohrožení, tak se k vám začne chovat stejně galantně, jako v době líbánek, takže volba nakonec bude snadná, ale předtím si projdete malým peklem.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Na jedné straně si v roce 2016 vybudujete stabilní přátelství, dokonce se dá napsat, že v následných měsících absolvujte tolik společenských akcí, jako za celý minulý život dohromady, nicméně právě to vám zkomplikuje život. Vy totiž budete doslova zářit, a to u některých osob vyvolá zášť, a začnou proti vám intrikovat. Šokující pro vás bude zjištění, že za vašimi problémy nevězí stejné pohlaví, ale to opačné. Často budete muset odmítnout pozvání na večeři, a to si několik kolegů nenechá líbit. Naštěstí se bude jednat o nezralé lidi, se kterými si nakonec poradíte, a váš sociální status ani kariéru neohrozí. Vaše pomsta bude tak sladká, že se vám raději v budoucnu vyhnou.

Foto: Profimedia

Vodnář by měl zhodnotit, které večírky navštívit, a které ne, protože mu hrozí, že promrhá spoustu drahocenného časuFoto: Profimedia

Peníze:Velkým problémem pro vás bude plýtvání. Vyděláte dost, ale nedokážete peníze udržet. Neptun dokonce naznačuje že vám finance velmi často doslova proplují mezi prsty. Necháte se totiž obalamutit každým, kdo vám začne tvrdit, že je v nouzi. Když se včas nevzpamatujete, v následných dvanácti měsících si spousta lidí na váš účet zvýší životní úroveň.

Zdraví: Pravidelně si nechte změřit cholesterol, hladinu cukru, dokonce vám dráha Jupitera doporučuje zajít si na preventivní prohlídku tlustého střeva. Protože budete mít velmi citlivý žlučník, pravidelně pijte čaj ze zemědýmu.

Láska:Nezadaným se začne blýskat na lepší časy ve třetí dekádě dubna. Oslovovat vás totiž budou polovičky přesně dle vašeho gusta! Nebude jim chybět smysl pro humor a recesi. Naslouchat byste ale neměli cizím radám. Pár známých totiž bude zkoumat váš idol od hlavy až po paty a svou žabomyší kritikou by vás mohli negativně ovlivnit.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Snažte se v následných dvanácti měsících o jediné, neztratit kontakt s realitou, okolním světem. To se týká všech oblastí vašeho života, počínaje běžnými rozhovory, prací a konče mezilidskými vztahy. Jen tak vám neunikne příležitost, kterou si pro vás přichystal Saturn! Mnozí z vás se konečně dočkají odměny za dlouhé roky tvrdé práce, ale nabídka uplatnit načerpané profesní znalosti a um zazní jenom jednou. Tak sami sobě nesnižujte sebevědomí otázkami, zda vedoucí pozici zvládnete. Když šanci nepopadnete za pačesy, je otázkou, zda se ještě někdy takové příležitost bude opakovat.

Peníze:Finance vám budou přicházet nárazově, proto byste si měli hned v lednu vytvořit finanční rezervu na horší časy. Určitě byste měli sázet na spolupráci. Sami toho moc nedokážete, ale v týmu vyděláte tak slušné sumičky, že se vám podaří umořit i případné dluhy.

Zdraví:Vyrazíte-li relaxovat do exotické země, držte se při zdi při ochutnávání tamních specialit, nejezte nic na tržnicích. Jinak si kromě klasických suvenýrů přivezete domů střevního parazita!

Láska:Dračí hlava v zodpovědné Panně ukazuje na legalizaci partnerství, zejména když máte dlouhodobý milenecký vztah. Menší krize vás nemine v posledních dvou měsících roku. Stresovat se budete pro každou maličkost, a běda, když sáhnete po skleničce alkoholu. To s vámi bude těžké pořízení. Tím si ale otestujete, zda partner ustojí vaše občasné úlety. Jak to dopadne se dozvíte v horoskopu na rok 2017.

Co říkáte na předpověď? Těšíte se?

Reklama

Načítám