Hlavní obsah

Velký test celodenních make-upů

Foto: Thinkstock

Make-up doladíte pomocí štětceFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokrát jsme si při testování vzaly na mušku dlouhotrvající make-upy a výsledky nás překvapily! Opravdu vydrží celý den? Nezašpiní vaše oblečení? Pro koho jsou skutečně určené a jak se s nimi pracuje, to spolu s námi zjišťovala vizážistka Jarka Čechová. Nenechte si ujít naši videoreportáž!

Článek

Opět jsme vybíraly namátkově podle toho, co slibuje reklama, potažmo výrobci. Zatímco vizážistka pečlivě make-upy nanesla a hlídala jejich složení, my dvě jsme testovaly, zda a nakolik se barva make-upu dostane po nanesení na oblečení. Já jsem pak celý týden na sobě zkoušela, kolik hodin vydrží na obličeji, a věřte, že jsem je nešetřila. Jak to všechno dopadlo, se můžete podívat ve videoreportáži zde:

{stream-video}

Essence - Stay all day (long lasting make-up),

cena 79,90 Kč

Nejlevnější dlouhotrvající make-up, který jsem sehnala, nás velmi mile překvapil. Dokonce nenechal znatelný otisk, jen trošku. Pozor při výběru barvy!

Vizážistka Jarka: Nanášel se celkem dobře. Sama bych ho doporučila spíše mladší pleti (konkrétně mastná, smíšená). Složení je pěnové, jako by byl lehce s pudrem. Působí celkem přirozeně a má středně krycí efekt.

Modelka Šárka: Na kůži byl příjemný, lehce parfémovaný a nestahoval.

Redaktorka Míša: I já z něj měla velmi příjemný pocit. Skutečně vydržel celý den (od 8 do 19 hodin). Schválně jsem nepoužila navrch pudr. Pro bledulky ale pozor! I ten nejsvětlejší odstín je poměrně tmavý, i když se to na první pohled nezdá!

Rimmel London - Stay Matte, cena 165,90 Kč

Slibuje více než 12hodinový přirozený vzhled, matující efekt pro normální až mastnou pleť. Zmíněná přírodní složka Shine-Control komplex pro vysvětlení znamená směs tří rostlinných extraktů: bavlny (napomáhá kontrolovat přílišný lesk), heřmánku (zklidňuje pleť a redukuje červené skvrny) a okurky (pročišťuje póry a rozjasňuje pleť). Jak obstál?

Jarka: Byl světlejší, než modelka potřebovala. Ale skutečně působil po nanesení matným dojmem. Krycí schopnost byla opět střední, ale dělal suchá místa. Doporučuji ho jen na velmi mastnou pleť. Ne úplně dobře se s ním pracovalo. Musí se nanášet rychle, protože rychle zasychá. Na léto jej vůbec nedoporučuji, protože není dostatečně fluidní (lehký, vzdušný).

Šárka: Make-up je nepříjemně parfémovaný a necítila jsem se v něm dobře. Otisk zanechal velmi znatelný, ale zase šel dobře odlíčit.

Míša: Já ho testovala opět přes deset hodin. Na pleti byl znát, takže jsem si nepřipadala moc přirozeně. Rozhodně nevydržel celodenní nápor, odpoledne už si zasloužil korekci. Na denní nošení působí spíš jako maska, večer pro mastnou pleť ujde.

Manhattan - Powder Mat Make up, cena 201 Kč

Slibuje dlouhotrvající matující vzhled. I když na balení je napsáno, že je určen pro smíšenou pleť, opět je vhodnější pro mastnou pleť. V čem nás zklamal?

Jarka: Je strašně hustý, proto ho v žádném případě nedoporučuji nanášet rukama nebo prsty. Krycí efekt je výrazný, což se hodí pro problematickou pleť, ale celkový vzhled rozhodně není přirozený. V létě bych ho nedoporučila, na zimu pro mastnou pleť ano.

Šárka: Na tváři je těžší, má lehkou parfemaci a otisk zanechal velký. Osobně bych si ho nevybrala.

Míša: Je opravdu výrazně krycí. Vydržel na obličeji dlouho, i když jsem rozhodně přirozeně nevypadala. Poměrně slušně matuje a nepotřebovala jsem pudr. Osobně bych si ho nevybrala, protože je dost těžký a stejně tak škála odstínů je velmi úzká - bledulky si opět nepřijdou na své!

Maybelline New York - Super Stay 24h,

cena 275 Kč

Reklama slibuje čtyřiadvacetihodinovou odolnost vůči teplu, potu a otisku. Přizpůsobí se pohybům obličeje a nedělá z něj masku. S tím ovšem žádná z nás nesouhlasila.

Jarka: Za mě jednoduše nic moc. Opět nedoporučuji nanášet rukou a dělá trochu mapy. Mně by nevyhovoval. Spíše se hodí na smíšenou pleť. Je hustější a nevpije se do pleti.

Šárka: V testu s ubrouskem neobstál, ale otisk byl méně znatelný než u Manhattanu. Jinak je docela dost krycí, na večer bych si ho možná vzala.

Míša: Ani mě příliš nepřesvědčil. Vzhled opět nebyl přirozený, i když matoval poměrně slušně. Ovšem vydržel až do večera bez větších úprav. Je lehce parfémovaný a na večer si ho dovedu představit.

L’Oréal - Infaillible, cena 455 Kč

Jak dopadl nejdražší exemplář v našem testu? Reklama slibuje 16hodinový účinek bez nutnosti opravy. Takže když se ráno nalíčíte, v pohodě přečkáte i firemní večírek bez úhony. Speciální technologie dodá pleti optimální vzhled a také ten správný barevný tón. Výsledkem je rozzářená pleť po celý den!

Jarka: I když byl opět trochu světlejší, dobře se nanášel a dobře kryl. Na léto bych ho ovšem také spíše nedoporučovala. Jinak na zimní období by obstál.

Šárka: Otisk byl bohužel velmi znatelný, ale celkový pocit příjemný. Je lehce parfémovaný.

Míša: Mně naprosto vyhovoval. Držel a na obličeji byl velmi příjemný, rozhodně bych si ho koupila.

Max Factor - Lasting Performance, cena 435 Kč

Reklama slibuje přirozeně jemný tekutý make-up se speciálně vytvořenými silikonovými složkami. Je určený pro mastnou pleť, protože vstřebává přebytečný tuk a výsledkem je hedvábně matný přirozený vzhled. Reklama také upozorňuje na speciální dotykuodolný systém, díky kterému zůstávají barevné pigmenty na tváři a nedostávají se na oblečení.

Jarka: Pro mě je krycí tak akorát. I když byl pro modelku světlý, dobře se roztíral. Doporučuji na mastnější pleť, ne pro citlivou (což reklama naopak doporučuje) ani suchou.

Šárka: Otisk byl opravdu výrazně slabší než u předchozích make-upů, ale byl. Navíc je výrazně parfémovaný (přestože se v reklamě hovoří o neparfémovaném make-upu), což někomu může vadit. Pocit jsem ale měla docela fajn, v zimě bych si ho vzala.

Míša: I po několikahodinovém nošení vypadal stále stejně. Příjemně se nanášel a nepůsobil nepřirozeně. Prošel i zatěžkávací zkouškou v podobě velké průtrže mračen - nemusela jsem opravovat ani čárku.

A jaké máte zkušenosti s dlouhotrvajícími make-upy vy?

Reklama

Související témata:

Načítám