Hlavní obsah

Venkovní žaluzie – strážce vašeho domova

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim a zima pravidelně testují funkce i kvalitu stínicí techniky. Teprve při prvním náporu deště, větru, sněhu a chladu totiž většina lidí odhalí málo známé vlastnosti i pozitiva venkovních žaluzií.

Článek

Předokenní žaluzie umí podle odborníků z firmy Lomax mnohem víc, než jen regulovat sluneční svit. Mezi jejich hlavní výhody patří například termoizolační vlastnosti. Ty se plně projeví právě v zimě, kdy skrze okna a francouzské dveře uniká z obydlí nejvíce tepla. Správně nainstalované žaluzie snižují tepelné ztráty o několik stupňů a dokáží tak výrazně redukovat náklady na vytápění.

Předokenní žaluzie pomohou s úsporami za topení

Větru a dešti vstup zakázán

Kvalitní stínicí technika se také hravě vyrovná s poryvy studeného větru či s dešťovou průtrží. Vzduchová kapsa mezi oknem a žaluzií v tomto případě zafunguje nejen jako tepelný štít, ale také jako zvukotěsná izolace. Rozmary počasí tak nikdy neovlivní večerní domácí pohodu, ani klidnou atmosféru víkendového rána. V případě příliš silné bouře se navíc žaluzie opatřené čidlem automaticky zatáhnou, aby nedošlo k jejich poškození.

Zabraňte větru i dešti pomocí stínicí techniky

Zloději a voyeři nemají šanci

Venkovní rolety fungují i jako spolehlivý bezpečnostní prvek. Na podzim a v zimě se pozdě rozednívá a brzy se stmívá, a proto se musí v domech i bytech častěji svítit. Vysoký kontrast mezi osvíceným interiérem a temným exteriérem ale způsobuje, že je do obydlí zvenku mnohem více vidět. Stínicí technika je proto vítaným pomocníkem pro zachování soukromí v hustě obydlených oblastech či rušných místech.

Pevné lamely, kovové prvky a sofistikovaná konstrukce také komplikují vstup případných nezvaných návštěv. Žaluzie tedy znemožňují zlodějům obhlídku kořisti, ale i případné násilné vniknutí do cizího objektu.

Bezpečnost je základem klidného domova

S žaluziemi ovládnete domácí atmosféru jedním stiskem

Moderní stínicí systémy dnes umí díky integrovaných čidlům navodit příjemnou atmosféru za každého počasí. Pro ty, kteří rádi vstávají s prvními slunečními paprsky, jsou žaluzie opatřené slunečním čidlem vítanou alternativou bzučícího budíku. Milovníci pohodlí naopak ocení dálkové ovládání, s nímž si lehce nastaví intenzitu přirozeného světla stiskem jediného tlačítka. Možnost jednoduše ovlivnit atmosféru domova v kombinaci s pocitem bezpečí přitom patří mezi méně známé výhody žaluzií. Jejich vliv na komfort a náladu v bytě je však zásadní.

Jednoduchá manipulace je výhodou venkovních žaluzií

Zkroťte světlo i počasí s žaluziemi Lomax. Pří výběru stínicí techniky vždy vyhledejte odborníky. Jen vyškolení projektanti a zkušení obchodníci vám poradí, jak využít světlo a stín ve váš prospěch. Stačí oslovit některého z autorizovaných prodejců, jejichž mapu i veškeré kontakty najdete na webových stránkách www.lomax.cz.

Reklama

Související témata:
Strážce

Načítám