Hlavní obsah

Veronika Žilková: Muž je hotov za 30 minut, já za 200

Foto: Mona Martinů

Že jsem ráno hysterická? Hádejte proč!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěla jsem původně psát o babím létě, krásných zbarvených listech, zralých šípkách a kvetoucích chryzantémách – o období, které mám ze všeho nejraději... No a „ten můj“ mě těsně před zasednutím k počítači vytočil tak, že babí léto z mé hlavy vytěsnil a místo něho se tam usadil vztek.

Článek

Ano, je to ošklivé vpustit do své hlavy vztek hned po ránu, ale je tam. Je to vztek manželský. Milé ženy, pojďme si společně zanadávat na své drahé muže!

Jsou věci, které někdy nemáte komu říct. Občas nás to jejich mužné chování dožene do šíleného vzteku. Když pak svůj zážitek chcete někomu převyprávět, postěžovat si, vyjdete z toho jako viníci vy! „Prosím tě, kvůli takové maličkosti vyvádíš?“ To je to, oni – muži, co s nimi bydlíme – nás většinou vytočí malými drobnými „hulvátstvími" a my, když to nevydržíme a vylítneme, pak vypadáme jako hysterky.

Dnes ráno, jako ostatně každé ráno, si „ten můj“ dal v klidu cigaretku, kávu, snídani, vysprchoval se, navoněl, oblékl do košile, a když mě potkal, s úsměvem řekl: „Miláčku, proč jsi tak v nepohodě? Ty už od rána vypadáš, jako kdybys celou noc na valše prala velké prádlo." (Chybělo jen dodat větu: „To holky u nás v práci vypadají úplně jinak než ty. Od rána se smějí, jsou nalíčené, barevně sladěné a happy.“ Tu kdyby řekl, tak si jdu sednout za těžké ublížení na zdraví.)

Ale má pravdu, já už se budím unavená. Bodejť ne!!!

Uděláme malý součet časů – včerejších přípravných i dnešních ranních – díky kterým v 7.30 celá rodina stojíme v chodbě připravení vyrazit.

  1. Děti je třeba vzbudit a donutit je k ranní hygieně, učesat culíky, najít brýle… 15 minut
  2. Večer napsat s nimi úkoly, najít knihu na referát, švihadlo a 10 kaštanů na výtvarnou výchovu… 50 minut
  3. Připravit jim čisté prádlo, špinavé odnést (včetně průměrného času na praní a žehlení)… 40 minut
  4. Snídani někdo někdy přece musel nakoupit, donést, uložit. Výroba svačin ... 45 minut
  5. Voda a granule pro domácí mazlíčky... 10 minut
  6. Nachystat oběd jeho staré matce, aby si ho jen ohřála... 15 minut
  7. Čas pro mě (hygiena, kafe, oblečení)... 5 minut (zoufale málo, ale víc nezbude)
  8. Ustlat, posbírat hračky, které ráno děti roztahaly, najít klíče, zhasnout, zamknout... 5 minut
  9. Vydat poslední pokyny: ty vyzvedni toho z družiny, ty nezapomeň na trénink. Odpoledne si vezměte svačinu!!! Ach jo, vždyť zbytek pečiva padnul na svačiny do školy… tak nic… Vezměte si corn flakes, ale to zase došlo mlíko... Tak já nevím, tady máte drobné a něco si kupte, ale zdravého!!!…15 minut

Takže: Čas nutný pro odchod ženy (která je podrážděná, nenamalovaná a barevně nesladěná) 15 + 50 + 40 + 45 + 10 + 15 + 5 + 5 + 15 = 200 minut.

Čas nutný pro odchod muže (který je hladce oholen, dobře naladěn) odhadem včetně holení... 30 minut.

Pokud jste na tom obdobně jako já, musíme se nad sebou zamyslet. Něco děláme špatně. To, co děláme dobře, je, že vháníme své muže do náruče těch, které ta rána věnují pouze sobě. A mít svých 200 minut jen na make-up, vyladění oblečení i nálady? No to by stačilo i nám, no ne?! Zítra ráno nějakou činnost vynechám. Zatím nevím kterou. Mám ještě pár hodin na rozmyšlenou...

Hezký den!

Reklama

Související témata:

Načítám