Hlavní obsah

Věštíme z kávové sedliny

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Věštění vyžaduje soustředěnostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová rubrika Tajemno nahlédne pod pokličku jevům, jež se těžko vysvětlují. Díky našim článkům máte možnost zasvětit se do paranormálních jevů, záhad a věštění! Začínáme u oblíbeného nápoje. Kávová sedlina prozradí, zda na vás čeká láska nebo smutek. Naučte se číst budoucnost z vašeho hrníčku!

Článek

Arabský způsob věštění osudu, kafomantie, je založen na autosugesci, kdy se zkoumá kávová sedlina na dně šálku i jeho stěnách. Znaky a obrazce, jež se zjeví, odhalují budoucí kroky a události. Tvarů vypité kávové sedliny je okolo šedesáti, náznaky dalších obrazců pouze navazují na tyto stávající vzorky tvarů, vysvětluje ve své knize Zrcadlo okultismu aneb Využití tajných věd autorka Věra Kubištová-Škochová.

Vybíráme šálek

Při věštění je zapotřebí soustředěnosti a uvolněnosti. Vhodný je šálek kulatějšího tvaru a se širokým dnem. Pokud nemá rovné stěny, pro tento účel vyhovuje nejvíce, protože nezkresluje vzniklé tvary. Od chvíle, kdy vaříme vodu, myslíme již na to, pro jaký účel bude použita. Káva musí být zrnková, černá, mletá tak akorát a bez přísad (osladíte si ji jindy). Hrníček, z něhož se bude věštit, se má skládat z poloviny vody a poloviny kávové směsi. Silná káva, silné zážitky, tak zrovna tohle vás čeká... Nápoj se pije pomalu a až do dna. Ihned po vypití je zapotřebí soustředit se na jednu věc - poslední výdech musí jít do šálku (částice kávové sedliny a dechu se spojí, čímž se začnou vytvářet žádané útvary).

Jen otočit a věštit?

Následně se hrníček obrátí dnem vzhůru, aby vytekla přebytečná voda, a nechá se takto několik minut. Poté ho vraťte do klasické polohy a můžete začít s hledáním obrazců, přičemž rozlišujte jasnou stranu šálku (strana s menším množstvím kávové sedliny) a tmavou stranu (sedliny vidíte daleko více). Vyzkoušejte, zda nespatříte některou z těchto vybraných osudových indicií!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyzkoušejte si vyvěštit budoucnost z kávyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Loď: Na jasné straně znamená katastrofy, tmavá značí nemoci a varuje před smrtí ve vodě. Když loď zpozorujete na dně, přináší to splnění přání. Slunce: Jasná strana signalizuje lásku a uznání, na straně tmavé předvídá smutek. Slon: Vidíme-li ho na jasné straně, symbolizuje to štěstí. Had: Na jasné straně předvídá setkání s osobou, která bude škodit. Písmenko u hada je nápovědou jména té osoby (pokud se u hada objeví). Sedlina připomínající kobru značí ženu jako původce starostí. Ryby: Ryby na jasné straně šálku znamenají úspěch ve finanční oblasti (výhra, dědictví), na straně tmavé však marné pokusy o získání finančních prostředků. Rybičky na dně hrníčku jsou výrazem pohodového života. Ptáci: Neštěstí, pokud stojí na jasné straně, tmavá strana slibuje veselost a objevování nových zážitků. Na dně jsou příslibem finančních zisků. Papoušek: Znamená zisk a vítězství, přináší bohatství. Hodiny: Na stranách předvídají nemilou událost, na dně však nečekaný, rychlý zisk. Dům: Velký dům na okraji hrníčku signalizuje uznání v obchodní oblasti, uprostřed šálku sice také upozorňuje na úspěch, ale až v období stáří. Tygr a lev: Stres, který skončí. Na tmavé straně a na dně varují před závistí. Liška: Představuje osobu ženského pohlaví, jejíž záměrem je škodit. Ovce a beran: Kdekoliv jsou k vidění, předurčují radost a hezké chvilky. Sova a netopýr: Tmavá strana - neúspěchy, zármutek, smrt, jasná strana - zisk peněz, pozitivní zprávy, sňatek. Osoba: Lidská postava znamená štěstí, pokud stojí na jasné straně. Když leží nebo sedí, předurčuje choroby a bídu. Osoba na dně šálku předjímá nekvalitní vazby s příbuznými. Čáp: Očekávání potomka.

Jelikož je toto umění srovnatelné třeba s pohledy do křišťálové koule, zbývá vám ještě pořídit si černého kocoura na záda. Pokud ovšem máte tu schopnost a talent ve svém hrníčku objevit tajemné vzkazy. Kdo to ale nevyzkouší, nezjistí nic. Tak už si vaříte vodu na kávu?

Načítám