Hlavní obsah

Víte, co vám chce říct květinou?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Růže značí vážné úmyslyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Víte, co vám muž chce říci beze slov květinou? Rozumíte květomluvě, známé mezi milenci už od starověku? Jaké vy dostáváte květiny? My pro vás slova květů dešifrujeme!

Článek

Floriografie? Muži ji prý rozumějí!

Před dvěma lety ve Spojených státech prováděli rozsáhlý průzkum na zdánlivě podivné téma: vědí muži, co chtějí svým partnerkám naznačit tím, že ji darují určitou květinu? Ukázalo se, že základy květomluvy ovládá bezmála 98 procent mužů! Květomluva je totiž navíc prastaré umění - k většině květin se vázala nějaká pověst či pověra, která předurčovala její význam:

Dalšími pozitivními květinami jsou: sněženky, fuchsie, karafiáty, fialky, sedmikrásky, šeřík, chrpa či čínské růže neboli pivoňky.

Květy, na které se netěšte!

Radost vám neudělá uschlá růže, která je prý poselstvím mafie a symbolizuje blízkou smrt či krutou pomstu. Nepotěší vás ani hořec, který značí bolest a utrpení lásky. Jasmín napovídá přesycenost ze vztahu, a to jak tělesnou, tak duševní. Sasanky by měly ženu jemně upozornit na to, že jejich vyvolený má zaječí úmysly, mák znamená, že váš partner se o vás sice zajímá, ale je zadaný a asi s tím nic dělat nehodlá!

Asi nejmorbidnějším vzkazem je darovat ženě krásný oměj vlčí mor, který předurčuje smrt. Vzhledem k jeho vzácnému výskytu však tento vzkaz asi ženám v Čechách nehrozí!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nespoléhejte na to, že muž květomluvu znáFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Co vám napoví barva

Kromě druhu květiny je důležitá její barva. Platí to obzvlášť u růží - zatímco žlutá naznačuje partnerovo: "žárlím na tebe" , červené růže znamenají opravdovou lásku, vášeň a už zmíněný příslib manželství. Fialová květina mluví o mužově nejistotě, oranžová o jeho sexuální touze po vás! Růže všech barev jsou nejčastěji kupovanou květinou na Valentýna, svátek zamilovaných.

Proti gustu žádný dišputát!

Ačkoli podle prastarých pravidel květiny mluví jasnou řeší, neznamená to, že když žena miluje například tulipány a dostane je od svého milého, má začít plakat, protože tulipány údajně naznačují lhostejnost. Stejně tak tradiční růže neznamenají vždy jen výzvu k sňatku: mohou vyjadřovat prostě jen nedostatek fantazie dárce. Sečteno a podtrženo: zejména české muže nepřeceňujme v jejich květoznalectví a buďme realistky. Muž většinou koupí v květinářství takovou květinu, kterou mu prodavačka doporučí!

Když dostanete květinu

  • nepátrejte vždy po tom, proč vám ji muž dal, může to být jen proto, že jinou prostě už nesehnal
  • vyvarujte se banální reakce: muž-partner kupuje květinu tehdy, když má černé svědomí
  • i když byste dala raději přednost třeba parfému nebo dobré knize, projevte radost z darované květiny - umět přijmout dar se sluší!

Jaký je váš postoj ke květomluvě? Byla konkrétní květina ve vašem případě skutečným "tichým sdělením" vašeho partnera? Myslíte si, že čeští muži umějí darovat květiny? Napište nám o svých zkušenostech na info@prozeny.cz. Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Načítám