Hlavní obsah

Víte, jak se staví dům? Byli jsme u toho!

Foto: TV Prima

Průvodce pořadem Pavel CejnarFoto: TV Prima

Reklama

Pořad Jak se staví dům představil tři sympatické páry a tři nezařízené domy. Jak si s nimi poradily, a hlavně, přežily jejich vztahy všechny ty náročné úkoly bez úhony? To zjistíte v našem článku a v rozhovorech s hlavními protagonisty pořadu!

Článek

Kdo zařídí dům nejlépe?

V tomto pořadu soutěžily tři páry o to, který z nich nejlépe zařídí svěřený dům a získá lákavou finanční odměnu. Její výše měla odpovídat tomu, za kolik se vydraží nejdražší dům. V průběhu čtyř měsíců dostali soutěžící různé úkoly, které měli stihnout často v dost šibeničním termínu. V realizaci úkolů jim pomáhali jednak známí designéři (jedním z nich byl i Tomáš Marx, který skvěle radí v oblasti bydlení v poradně na našem serveru!), ale také patroni, kteří byli soutěžícím přiděleni. Těchto rolí se zhostili Gábina Partyšová, Petr Lesák a Pavel Zuna.

Partneři nezklamali

Vyzpovídali jsme ženské protějšky soutěžních párů, tedy Martinu, Míšu a Olgu. Všechny byly velmi sympatické a tak jsme se mohli dozvědět odpovědi na naše otázky. Zajímalo nás, jaký úkol byl pro ně nejtěžší, nač jsou nejvíce a nejméně hrdé a zda u svého partnera za ty čtyři měsíce objevily nějakou novou vlastnost nebo schopnost.

Od nulových zkušeností po stavbu domu

Mezi jednotlivými páry byly velké rozdíly v míře jejich zkušeností se zařizováním bytů a designem. Nejstarší pár, Olga a Josef, spolu sice není příliš dlouho, ale přesto v současné době buduje nový dům a Josef už dokonce má jeden za sebou. Libor z prostředního páru je řemeslník, takže mu  truhlařina při soutěži jistě dost pomohla. Se svou ženou Martinou jsou už 15 let spolu, ačkoliv by to do této mladé dvojice asi málokdo řekl. Jednou se dokonce málem rozešli, ale právě stavba nového domu je zase sblížila. To třetí, nejmladší pár, Míša s Jirkou, nemohl sloužit absolutně žádnými zkušenostmi, přesto se do boje pustil s velkou vervou. Ukázali, že ač nejmladší, je jejich vztah pevný, když prošel čtyřměsíční zatěžkávací zkouškou. Protože jsme server (nejenom) pro ženy, vyzpovídali jsme právě ženské polovičky párů a na výsledek se můžete podívat na videu!

Den otevřených dveří přilákal zájemce

V neděli 7. června bylo už vše připravené tak, jak má. Všechny části domů byly zařízeny, vše vyleštěné a čekalo se na první zájemce o prohlídku domu. Konal se totiž Den otevřených dveří, takže se možní kupci mohli přijít na zařízené domky podívat. Lidí se dostavilo poměrně dost - na osm set, takže tu vznikla docela pěkná tlačenice. Tu ale hostesky v lacláčích dokázaly zvládnout a dostalo se na každého.

Foto: Prima TV

Soutěžící si s interiérem opravdu vyhráliFoto: Prima TV

Místnost i pro svádění

Byli jsme opravdu zvědaví, jak jednotlivé páry svěřené domy zařídily - přece jenom „naživo" vše vypadá jinak než v televizi. Domky si jsou dispozičně podobné jako vejce vejci (až na pár maličkostí), takže bylo velmi zajímavé pozorovat, jak se s úkoly jednotlivé páry vypořádaly. A skutečně uvnitř se  interiéry hodně odlišovaly. Asi nejpropracovanějším dojmem působil dům Olgy a Pepy. Martina a Libor si zase pěkně pohráli s podkrovní místností, ve které vytvořili speciální odpočinkovou místnost s vodní dýmkou a celkově dost uvolněnou atmosférou, která podle mnohých sváděla k sexuálním hrátkám.

Žádný vztah se nerozpadl

Čtyři měsíce přežily všechny dvojice bez ztráty kytičky a jejich vztahy se nerozpadly, ale ještě více utužily. Ostatně to potvrzuje i nedávné zjištění psychologů. Páry, které si dokáží spolu hrát (a je jedno, jakým způsobem), mají totiž ty nejlepší dispozice spolu zůstat navždy. A o hru v tomto pořadu navzdory možným milionům šlo v první řadě! Na televizní obrazovce se o tom můžete přesvědčit v posledním, finálovém a velmi emotivním dílu, který bude odvysílán v neděli 14. 6. v 17.45 hodin na Primě.

Reklama

Načítám