Hlavní obsah

Chcete ulovit miliardáře?

Foto: ulovitmiliardare.cz

Tomáš Matonoha jako miliardář GrossmannFoto: ulovitmiliardare.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně jsme se dočkaly. Ano. Nový český film Ulovit miliardáře z dílny Tomáše Vorla vstupuje tento čtvrtek do kin. Drzá komedie z mediálního prostředí nenechá klidné ani diváky, ani novináře a politiky. V hlavních rolích Tomáš Matonoha, Ester Janečková nebo Jirka Mádl. Tak hádejte, jak nejlépe ulovit miliardáře?

Článek

„Kdo četl scénář nebo viděl pracovní sestřih filmu, tak konstatoval, že mě za tenhle film média zničí. Ale nejen média, ale i policie a politici a lobbisti a novináři,“ konstatuje v rozhovoru pro náš server Proženy.cz režisér nového filmu Ulovit miliardáře Tomáš Vorel. A proč by ho tedy měli novináři zadupat do země? Ve svém filmu totiž paroduje a napadá povrchnost společnosti, glosuje témata jako rasismus, náboženské neshody nebo vliv médií na naše životy.

Film vypráví o podnikateli Patriku Grossmannovi, který je ve světě financí více než úspěšný. Jeho konkurentovi se však jeho rostoucí podnikatelská moc vůbec nezamlouvá, a tak si najme lobbistu Lehkého, který má za úkol miliardáře znemožnit. A jak jinak než pomocí médií. Lehký rozpoutá takovou antikampaň, že Grossmanna začne ze dne na den nenávidět celý národ. Naštěstí miliardář najde pochopení a podporu ve vlídné náruči policejní mluvčí Jakubíčkové. To se zase ale vůbec nelíbí miliardářově přítelkyni, televizní rosničce Kateřině… A tak přijde válka. Dívčí válka a i ta mediální: lid vs. Patrik Grossmann. Co myslíte, dokáže své jméno očistit? To už musíte zjistit samy - už tento čtvrtek v kině!

Foto: ulovitmiliardare.cz

T. Matonoha, M. Etzler a J. CardaFoto: ulovitmiliardare.cz

V hlavních rolích: Janečková, Mádl, Matonoha…

Pro Ester Janečkovou, známou především jako „paní Ester“ z pořadu Pošta pro tebe, byla role policejní mluvčí Jakubíčkové tou úplně první filmovou. „Měla jsem z toho natáčení strach, protože jsem neměla skoro žádné herecké zkušenosti. Na place vládla naprosto úžasná atmosféra, což bylo díky celému štábu,“ svěřuje se v rozhovoru s naší redaktorkou Michaelou Čapkovou herečka Ester Janečková. Zato její partneři jsou už ostřílení herci! Jiří Mádl zvládl roli drsného a nekompromisního lobbisty Lehkého na jedničku. To samé můžeme říct i o Tomáši Matonohovi, který ztvárnil samotného miliardáře. V dalších postavách se objeví např. Josef Carda, Milan Šteindler, Miroslav Etzler nebo sám Tomáš Vorel.

Pokud vás zajímá, jak na natáčení vzpomínají herci, přečtěte si rozhovory na proženy.cz! A nezapomeňte. Všichni se uvidíme již tento čtvrtek – v kině na novém trháku Ulovit miliardáře!

Ulovit miliardáře – premiéra 1. října Režie: Tomáš Vorel Hrají: Tomáš Matonoha, Jiří Mádl, Ester Janečková a další Délka: 88 minut www.ulovitmiliardare.cz

Reklama

Načítám