Hlavní obsah

Vítězka Lucie: 24 kilo nadváhy! 2

Foto: Andrea Medňanská

Lucčino první opravdické dietní jídloFoto: Andrea Medňanská

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

2. díl - Tak si představte, že nám ta vítězka nádherně hubne! Za první týden s Dietboxy dala dolů dvě kila! Ale není všechno zlato, co se třpytí. U inženýra Havlíčka dostala Lucka pěkné „kapky" a příkaz, aby více jedla.

Článek

Ale abychom nepředbíhali. Minule jsme vám slíbili, že prozradíme Lucčin tajný recept na hubnutí. Totiž před tím, než byla vybraná jako vítězka naší velké soutěže, rozhodla se sama, že se sebou začne něco dělat. A to se jí skvěle dařilo. Během měsíce hubnutí shodila totiž čtyři kilogramy. Jak se jí to povedlo?

Lucčina dieta

„Ráno po vstávání jsem do sebe ihned, dle Moničiných rad, naklopila 1000 mg vitaminu C," rozpovídává se mladá maminka. Po 15minutové pauze si pak dala vždy nějaké ovoce (ovšem prý žádné citrusy, protože jsou na lačný žaludek příliš kyselé). Po snídani pak tělu nabídla vždy čtvrthodinku cvičení podle DVD se Cindy Crawford. „Cvičení by sice mělo být 45 minut, ale vzhledem k tomu, že mě malá dcerka rozhodně nedovolí celou tuto dobu cvičit, musela jsem si ho rozdělit do celého dne," vysvětluje. Po dalších dvaceti minutách si Lucie dala zbytek snídaně - většinou tmavé pečivo a k tomu zeleninu (rajče, okurku nebo papriku). „A všechno si to nazdobím na talíř, pak to totiž lépe chutná," směje se.

Před obědem ji čekala další desetiminutovka cvičení. V poledne jedla převážně drůbeží maso na různé způsoby (se zeleninou, přírodní, kuřecí plátek atd.), někdy i s přílohou (brambory, rýže) a hodně zeleniny (rajče, okurka, paprika, kukuřice, hrách). „Minimálně jednou týdně jsem si dala luštěniny a také rybu. Před odpolední svačinou mě čekalo opět deset minut cvičení. Odměnou mi pak byl jeden kus ovoce. Po svačině jsem vyrážela s dcerou na hodinovou procházku a cestou nakoupit. Po příchodu domů jsem si pak dala poslední patnáctiminutovku cvičení a poté začala chystat večeři. To jsem jedla většinou tmavé nebo celozrnné pečivo se sýrem či šunkou a zeleninu."

Foto: Andrea Medňanská

Při předávání Dietboxů vládla přátelská atmosféraFoto: Andrea Medňanská

Skvělá forma

Po této své dietě Lucie přiznává, že nemá hlad a necítí se unavená. „Ovšem vypiji během dne hodně tekutin, možná i proto se cítím tak dobře," vysvětluje. A jak to bude odteď? Před týdnem si slečna Lucka vyzvedla v Dietboxech balíčky na první týden hubnutí. A začíná se velmi těšit. Jak jí to asi půjde?

Moc tekutin, málo jídla

Ovšem dřív, než Lucie stačí sníst své celotýdenní zásoby, čeká ji návštěva u ing. Petra Havlíčka. „Takže, madam, moc vás nepotěším," říká přísně odborník na výživu. „V těle máte 32,3 kg tuku. Optimálně byste ale měla mít jen 14 - 18 kilo. Co se týče vaší váhy, přístroje nám ukázaly téměř 86 kg. Ale ani to není dobře. Kostru máte sice robustní, ale i tak byste měla vážit maximálně 67 - 72 kilo." A svalová hmota? „Asi moc nechodíte cvičit, co? Tak to byste měla. Nejste na tom sice nejhůř, přesto by vám ale neuškodilo, kdyby trošku těch svalů na těle přibylo," uzavírá pan inženýr. Nakonec ještě vytýká přílišný pitný režim. „Vaše tělo je zavodněno, měla byste dát trochu zpátečku. Té vody uberte!" Lucii je po celé té diagnostice do pláče. Ovšem i to je k něčemu dobré. „Vjela teď do mě ta pravá síla. Prostě to musí dolů. Zítra jdu poprvé do fitka za Michalem Šubrem a strašně se těším," říká nadšeně.

A co Dietboxy?

„Zatím je ještě předčasné něco hodnotit," říká Lucie. „Většina jídel mi chutná. Mám však pocit, že je tam jídla poměrně málo. Začínám si alespoň k snídani přidávat nějakou zeleninu," vysvětluje a uzavírá s tím, že na radu ing. Petra Havlíčka půjde dnes do Dietboxu s tím, že chce lehkou úpravu jídelníčku. „Toho jídla je tam pro mě opravdu málo, začínám mít pocit, že ubývá energie a sil. Raději budu hubnout pomaleji, ale jistě," uzavírá vítězka velké hubnoucí soutěže, které váha k dnešnímu dni ukazuje 86 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Načítám