Hlavní obsah

Vizážisté zažívají nový comeback!

Reklama

Barevný svět vizážistů zažívá opravdový boom. Poprvé za celou historii se totiž povedlo dostat největší jména vizážistického světa u nás pod jednu střechu.

Článek

Make-up Institute Prague otevřel své dveře nejkreativnějším osobnostem, které znamenají ve světě vizážistiky pojem, protože mají za sebou neskutečné roky dřiny, neobyčejné pracovní zkušenosti a našli své know-how. Všechna tato hvězdná jména jsou dnes připravena předat své zkušenosti novým talentovaným studentům v rámci profesionálních make-up kurzů právě na adrese Institutu.

Královna make-upu Claudie Marčeková se vizážistice věnuje už od roku 1994. Začínala v Americe a po návratu do Česka se doslova nezastavila. „Miluji přehlídky, jelikož je to hodně stylizovaný, kreativní, maximálně trendy make-up. Ten, který vidíte na přehlídkách, není v reálu nositelný, ale dokážete jím něco vyjádřit, a to se mi přesně líbí,“ dodává Claudie.

Dokonalé nahé líčení pod taktovkou Claudie Marčekové

Focení, přehlídky, reklamy a celovečerní filmy, to je svět Sashy W. Isara, lektora kurzu s názvem Special Effects (STEP 1). „Vrchol vizážisty je, když začneš dělat filmy. Kariéra postupuje tak, že ze začátku děláš focení, přehlídky, reklamy, krátký film, a poté se dostaneš k celovečerním filmům,“ říká Sasha W. Isar. „Při líčení si musíte na začátku představit obličej, jak bude vypadat po nalíčení a jak s ním pracovat,“ radí Filip Novák, výrazný český make-up artist a designér a lektor Extreme Make-Up Kurzu.

Jak si vybrat správný kurz?

Nepropadejte panice, existuje mnoho variant a možností, jak k výběru zodpovědně přistupovat. Asi nejčastějším rozhodováním jsou finance, odpovězte si proto na otázku, jaké uplatnění chcete jako budoucí vizážista mít. Dáváte přednost líčení jako koníčku, kdy vám stačí nalíčit kamarádky o víkendech, něco málo si přivydělat? Nebo chcete jít cestou úspěšného profesionála, plně se realizovat a nastartovat svou kariéru na hodně dlouho? Řekněte si nahlas, jaký je váš sen. Podle toho by se měl výběr kurzů odvíjet.

Opravdu široká paleta zaměření od základních kurzů až po kompletní a největší kurz v ČR MASTER PRO A–Z neboli vše od A–Z vám otevře oči. Ale může se stát, že si prostě nebudete vědět rady, do kterého kurzu investovat. Pro tento případ je vám plně k dispozici studijní oddělení, protože zde společně s vámi zvolíme formu studia, které bude pro vás smysluplné a nebude se jednat o zbytečně vynaložené peníze.

Nacházíme se v srdci pražských Vinohrad

Portoflio rozhoduje

Stát se profesionálním vizážistou neznamená absolvovat pouze kurz. Na řadu přicházejí další investice, jako je vybavení ve formě štětců, palet a dalších pomůcek, bez kterých se těžko pracuje. Ovšem nejdůležitějším materiálem je vaše osobní portfolio. Každý vizážista se potřebuje prezentovat svou prací, aby mohl získat nové zakázky.

Silné fotografické portfolio vás dokáže prodat. Musejí zde být zastoupeny různé styly líčení, ale také výstupy z akcí, na kterých jste se podíleli, a ideálně i komerční práce, jako jsou katalogy, časopisy, reklamy a další. Možná se ptáte, kde to všechno sehnat? Tým odborníků z Make-Up Institute se postará o vše. Studijní oddělení s vámi vybere vhodný kurz, agentura se postará o možnosti dalšího uplatnění a zajistí vám to nejcennější, první pracovní zkušenosti!

Kreativní make-up se naučíte jedině v Extreme make-up kurzu s Filipem Novákem

Praxe jedině s modelkami

„Většinou se studenti musejí líčit navzájem, aby si vůbec mohli líčení vyzkoušet, jejich čas se tak zkrátí na půlku, protože musejí vysedávat jako modelové, aby se ti druzí také něco naučili.“ To je praxe studentky Veroniky z jiné vizážistické školy. Konec solidárnosti, tohle nikam nevede, nemluvě o tom, že přicházíte o svůj čas a investované peníze. Studenti našich kurzů se nikdy nelíčí navzájem, pracují pouze na modelkách. A brzy poznají, že vizážistika není jen o krásném nalíčení, ale o celkovém servisu a o ten jde především. Líčení je totiž služba, která by měla být všem klientům nanejvýš příjemná.

Teď už máte kompletní informace o konceptu našeho pestrého světa vizážistů. Pokud vás tento svět pohltil a jste jím dokonce fascinováni, staňte se jedním z nich! Stačí jen vyplnit přihlášku na www.makeupinstitute.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám