Hlavní obsah

Vlasová revoluce! Vychytávky proti odrostům i kartáč, který odhalí špatnou péči

Foto: Dmitry A, Shutterstock.com

Foto: Dmitry A, Shutterstock.com

Reklama

Díky za všechny ty moderní výdobytky! Novodobé vlasové produkty toho zvládnou spoustu. Utají fakt, že jste nebyly pár týdnů u kadeřníka, zajistí výživu během noci, a dokonce vám i stanoví kompletní diagnózu. Znáte je?

Článek

Samozřejmě vám nebudeme tvrdit, že musíte mít v koupelně každou novinku, která přijde na trh. Když ale objevíte přípravky, které vám usnadní život a vylepší vlasy, proč jich nevyužít? Dnes vám přiblížíme vychytávky, o kterých byste měly minimálně vědět. A mimochodem, na trh se chystá i první chytrý kartáč.

Kamufláž odrostů

Co umí: ve vteřině překryje odrosty

Přetrpět čekání na termín u kadeřníka vám pomohou spreje na odrosty i šediny. Lahvičky obsahují pigmenty, které spolehlivě překryjí odrůstající vlasy, efekt přitom vydrží až do dalšího šamponování. Použití je více než jednoduché – nastříkáte (klidně i po závěrečném stylingu) a jdete.

Foto: archiv firmy

Na foto: vlasový korektor Hair Touch Up (k dispozici je 6 odstínů), L’Oréal Professionnel, od 149 Kč za 75 mlFoto: archiv firmy

Gel místo olejíčku

Co umí: zabraňuje krepatění, usnadňuje úpravu, hydratuje, uhlazuje, chrání barvu

Olejíčky dokážou krásně uhladit vlasy, tento typ přípravků ale nemusí vyhovovat zdaleka všem. Máte-li pocit, že je pro vás olej zbytečně těžký, vyměňte ho za produkt s odlišnou konzistencí. Gel s hydratačními schopnostmi můžete nanést jak před foukáním do vlhkých, ručníkem vysušených vlasů, tak do těch suchých pro finální uhlazení (pozor, s množstvím šetřete). Lehoučký přípravek rozmazluje pomocí kaviárového extraktu a mořských řas.

Foto: archiv firmy

Na foto: všestranný hydratační gel Caviar Smoothing Hydra Gelée, Alterna, od 417 Kč za 100 mlFoto: archiv firmy

Vylepšený „mořský“ sprej

Co umí: dodá plážovou texturu bez zbytečného vysušení, obsahuje UV filtry

Milujete ledabylé plážové účesy? Tak to určitě znáte sea salt spreje s obsahem mořské vody. Všechny surfařky ale vědí, že slaná voda sice dodá požadovanou texturu, ale umí vlas i vysušit. Pakliže vám proto klasické mořské spreje nesedí, můžete sáhnout po receptuře sůl a olej, kterou nabízí Surf Infusion. A jak se se sprejem pracuje? Nastříkat ho můžete do vlhkých i suchých vlasů, přičemž se zaměřte především na konečky. Prsty protřepejte, a jestli se vám nechce použít fén, klidně místo něj nechte pracovat sluníčko a vzduch.

Foto: archiv firmy

Na foto: stylingový sprej Surf Infusion, Bumble and bumble, prodává Sephora, 690 Kč za 100 mlFoto: archiv firmy

Letní zachránce

Co umí: chrání před UV zářením, brání absorpci chloru a minerálů, podporuje lesk  

Nechcete-li přijít působením venkovních vlivů o krásný nový odstín, postříkejte vlasy letním sprejem, který pomáhá chránit před UV zářením a pracuje na tom, aby do nich co nejméně pronikal chlor a minerály (i ty se mohou negativně podepsat na barvě a kvalitě). Přípravek na této bázi je ideální také na dovolenou u moře, takže si na něj vzpomeňte, než půjdete balit. A už jsme říkali, že se po něm vlasy krásně lesknou?

Foto: archiv firmy

Na foto: bezoplachová péče ve spreji Color Extend Sun Spray Reflective Glow, Redken, od 351 Kč za 125 mlFoto: archiv firmy

Na dobrou noc  

Co umí: vyživuje vlasy ve chvíli, kdy spíte

Moc dobře víte, že byste měly vlasy pravidelně ošetřovat výživnými maskami. Jestli se ale vracíte pozdě z práce, jen těžko si na něco podobného pravidelně vyhradíte čas. Naštěstí je tu ale i noc a s ní masky, které fungují ve chvíli, kdy spíte. Nutrifier obsahuje kokosový olej a glycerol a vlasům dodá potřebnou výživu i hydrataci. Noční maska se aplikuje na suché vlasy a nezanechává žádné skvrny na polštáři. Má pěnovou konzistenci a pozor, ráno se neoplachuje.

Foto: archiv firmy

Na foto: pěnová noční péče Nutrifier Overnight Masque, L’Oréal Professionnel, od 259 Kč za 100 mlFoto: archiv firmy

Alternativní kondicionér  

Co umí: vyživuje vlasy, aniž by je jakkoli zatížil

Klasický hutný kondicionér nemusí vyhovovat všem. Nepříjemný pocit po jeho použití budou znát zejména majitelky jemných vlasů, které mohou mít po pár hodinách dojem, že by měly znovu sáhnout po šamponu. Vynechat jakoukoli péči ale není řešením. Zkuste místo toho užít lehoučký pěnový kondicionér, který vlasům dodá vše potřebné bez zbytečného zatížení.

Foto: archiv firmy

Na foto: lehký kondicionér Essential Antidote Replenishing Conditioner, Oribe, 1395 Kč za 200 mlFoto: archiv firmy

Pudr pro brunetky

Co umí: vytvoří objem, pomáhá oživovat účes během dne

Stylingové pudry jsou čím dál oblíbenější! Jednoduše je nasypete ke kořínkům vlasů, promnete prsty a můžete se radovat z pořádného objemu. Pokud nicméně patříte do skupiny tmavovlásek, nejspíš jste měly s křídově bílým práškem trochu problém. S novou tmavou variantou ale zdlouhavé zapracovávání pudru opadá. Navíc se už nemusíte strachovat, jestli někde ve vlasech nemáte zbytky bílých stop.

Foto: archiv firmy

Na foto: stylingový pudr Brunette Resurrection Style Dust, label.m, od 349 Kč za 3,5 gFoto: archiv firmy

Hi-tech kartáč

Co umí: úplně všechno 

Vlasové tipy uzavřeme novinkou, která by se měla na trhu objevit kolem podzimu. Představen bude první chytrý kartáč, který sleduje kvalitu vlasů a dokáže rozpoznat i účinky různých péčí. Speciální aplikace (do které pošle hřeben data) vám poskytne spoustu podrobných informací a na základě analýzy vám ještě doporučí péči na míru. Kartáč vás dokonce upozorní na to, že se češete příliš energicky, a započítává i jednotlivé tahy. Zabudovaný mikrofon monitoruje zvuk a podle zvukových vln rozpozná kvalitu, poddajnost, suchost i lámavost vlasů. Aplikace bere v potaz také počasí, venkovní teploty, vlhkost nebo vítr. Uf, tomu se říká pořádná diagnostika!

Foto: archiv firmy

Na foto: chytrý kartáč Kérastase Hair Coach Powered by Withings, orientační cena 200 dolarů (kolem 4700 Kč)Foto: archiv firmy

Zkoušíte často nové produkty, nebo zůstáváte věrné stálicím?

Reklama

Související témata:

Načítám