Hlavní obsah

Vlasové trendy pro (pod)zimní sezonu

Foto: archiv firmy

Ukázka z retro kolekce L'Oréal Professionnel pochází z rukou Marka PátlaFoto: archiv firmy

Reklama

Nástup podzimu a zimy s sebou nepřináší jen zbrusu nové módní kolekce, ale i směry v oblasti účesů a barev. Přemýšlíte o změně vlasů? Nechte se inspirovat tipy trendů znalých kadeřníků!

Článek

Od módních úprav, přes originální techniky barvení, žhavé odstíny barev a trendy střihy. Vítejte ve světě vlasových trendů!

Sčešte vlasy!

„Asi nejsilnějším prvkem, a to nejen v dámských, ale i v pánských účesech jsou pěšinky posazené proklatě nízko,“ říká Barbora Kolenatá, Senior Director značky Toni „U žen jsou pěšinky hluboko na straně a až na úrovni, kde nám končí obočí. Vlasy se potom mohou stáhnout pouze na jedné straně dozadu, splést do copánku nebo nechat rozpuštěné,“ dodává kadeřnice. Podle ní je také důležité nechat vlasům volný nedbalý, ale přitom stále upravený vzhled. „Takto na pěšinku sčesané vlasy, ať už rozpuštěné nebo stažené do culíku, můžete také dozdobit čelenkou,“ radí kadeřnice.

Foto: archiv firmy

Účes z kolekce Toni&Guy má na svědomí kadeřník Richard MannahFoto: archiv firmy

Mega objem

Bohatý objem je v kurzu. „Trendem jsou volně rozpuštěné vlasy s hodně zvednutým objemem kolem obličeje. Nejlepšího efektu dosáhnete s pěnou na objem,“ říká kadeřnice Barbora. „Úspěch slaví i kudrnaté kštice, žehličky na vlasy jdou do ústraní,“ přidává se kadeřník Robert Starý ze salonu Robert Starý.

„Vrací se žena 50. let. Těšit se můžete na návrat vlasů s velkým objemem, který se vyznačuje elegancí a nadčasovostí,“ říká prezidentka Asociace světových kadeřníků Haute Coiffure Francaise Irena Vavrušková.

Foto: archiv firmy

Objem nesmí letos ve vlasech chybět. Podzimní kolekce Haute Coiffure Francaise je „velkých“ vlasů plnáFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Účes Erika Zemmoura pro kolekci L'Oréal ProfessionnelFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Zvlněné vlasy a objem na temeni hlavy od Richarda Mannaha z Toni&GuyFoto: archiv firmy

Asymetrie i retro

Úspěch podle Roberta Starého sklízí i asymetrické účesy s různými délkami vlasů, ale stejně tak i uhlazené účesy inspirované 20. lety minulého století. Šedesátými léty je pro změnu inspirovaná nová kolekce značky L'Oréal Professionnel.

Foto: archiv firmy

Na kolekci Retro Nouveau od L'Oréal Professionnel spolupracovalo několik kadeřníků. Tento účes vytvořila Andrea JoskováFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Retro Nouveau podruhé, tentokrát od Libora ŠuliFoto: archiv firmy

Tmavovlásky bodují

A jak jsou na tom barvy? „Pařížské přehlídky opět potvrzují návrat černé barvy, a to jak na krátkých, tak i dlouhých vlasech. Podstatou je sytost barvy a ohromující lesk. Už několik sezon se v popředí drží hnědé odstíny, momentálně jsou však zvýrazněné více než kdy jindy o červené podtóny a zlatavé odstíny,“ vyjmenovává kadeřník Robert Starý. Podle něj také stále přetrvávají takzvané zmrzlinové letní barvy, na podzim se ale více přibližují k teplejším odstínům. Fandíte melírům? I ty se nepřestanou nosit. I nadále by ale měly zůstávat jemné a decentní.

Foto: archiv firmy

V kolekci Essential Looks od Schwarzkopf najdete úžasné barvy i střihyFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Hnědé odstíny najdete i v kolekci TigiFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Červené podtóny v Essential LooksFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Ukázka z podzimní kolekce Haute Coiffure FrancaiseFoto: archiv firmy

Drama

Umělecký ředitel značky Redken Guido zase vyzdvihuje dramatičnost. Vždyť drsný styl vévodil i módním přehlídkám. V podzimní kolekci Urban Drama vsadil na ultra krátkou ofinu ve spojení se zářivě měděnými tóny. K vidění byly také ultra hladké prameny v kombinaci s originální barvou. V té kadeřník spojil techniku ombre s dip-dye a to vše v kontrastních odstínech.

Foto: archiv firmy

Krátká ofina a zářivá barva – tak vypadá trendy podzimní účes uměleckého ředitele značky RedkenFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

U druhého looku se kadeřník Redkenu Guido zaměřil na originální probarveníFoto: archiv firmy

Který účes u vás zabodoval nejvíce? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám