Hlavní obsah

Volánky - jak to s nimi nepřehnat?

Foto: Poète

Nechte se zlákat módními volány!Foto: Poète

Reklama

Můžete v nich vypadat opravdu stylově. Stačí ale jeden přehmat, a budete spíš připomínat přezdobený šlehačkový dort. Volánky jsou tak trochu svízelné, ale na tom, abyste se je naučila správně dávkovat, není nic těžkého! Připravena na módní lekci?

Článek

Prvky volánků se ve větší či menší míře objevují snad každou sezonu. Není divu, že jsou tak oblíbené, vypadají totiž extrémně žensky. Letos se ukázaly v kolekcích pro jaro/léto hlavně u Valentina, Anny Sui nebo Badgley Mischky. Ve velkém se vyskytovaly také v haute couture kolekci Chanel, a to zejména na delších sukních v pudrových barvách.

Štíhlé modelky se toho, jestli jim volánky nepřidají na objemu, nemusejí obávat. Většina žen ale ano. Nicméně to neznamená, že pokud nemáte dokonalé míry, měla byste je bez milosti zavrhnout. Jde jen o to, jak je budete nosit.

Pozor na to, kam je umístíte!

Až se budete porozhlížet po volánkových kouscích, mějte na paměti, že volánky upoutávají spoustu pozornosti, a jak už bylo řečeno, opticky přidávají kila. Nenoste je proto na místech, které považujete za svoje problematické zóny. Na druhé straně s nimi ale můžete zdůraznit partie, na které jste patřičně pyšná. Pokud máte širší horní polovinu těla, je logické, že se nebudete cpát do roztomilých volánkových topů. Jestliže máte problémy s přebytečnými kily, vhodná zřejmě nebude ani volánky posetá sukně. Když si ale vyberete dobře padnoucí šaty, které budou mít na spodním lemu větší volánek nebo jen šikmý kanýr, budete vypadat skvěle. Bát se nemusíte ani tmavších halenek, které mají výstřih do véčka, lemovaný jemným kanýrkem.

Volánky umí srovnat proporce

Volánky ale kromě toho, že opticky přidávají na kilogramech, také dokážou skvěle vybalancovat nerovnoměrnosti postavy. Příklad? Pokud máte štíhlou horní polovinu těla a výrazné boky, pořiďte si top s volánkem. Vaše postava se opticky srovná a boky nebudou působit o tolik širší.

Vyčarujte si plnější hrudník

Komu ale volánky padnou nejvíce, jsou štíhlé ženy a třeba i ty, kterým by naopak opticky přidaná kila bodla. Pokud jste jednou z nich i vy, nebojte se vyřádit a pořiďte si klidně i výraznější obleček plný drobných volánků. Kousky, které mají volánky v oblasti prsou, vám navíc vyčarují plnější hrudník, vzpomeňte si na ně i ve chvíli, kdy budete shánět plavky.

Jak to nepřehnat?

I tady ale platí známé pravidlo všeho s mírou. Volánky považujte samy o sobě za zdobný prvek a naučte se jimi šetřit, jeden kousek je dostačující. K sukni plné volánků volte jednoduché vršky, nic nezkazíte klasickým bílým tílkem nebo na večer luxusnějším, ale pořád střízlivým topem a naopak. Čím více volánků na oblečku máte, tím jednodušší by měl zbytek outfitu být. Stejně střídmá buďte i s doplňky. Šály, boty nebo kabelky s kanýrky jsou sice pěkné, ale k volánkovému oblečení už ideální nebudou.

Na foto: H

Na foto: Orsay, H

Na foto: Orsay, H

Na foto: Topshop, KappAhl

Na foto: Ralph Lauren, H

Řadíte se mezi fanynky volánků, nebo vám tahle móda nic neříká? Jaké jsou vaše nejoblíbenější kombinace? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám