Hlavní obsah

Vraťte zubům krásu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zářivý úsměv - kdo by ho nechtěl?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

K úspěšné ženě krása a příjemný vzhled prostě patří. A to do posledního detailu. I váš úsměv musí zářit. Naštěstí tohle není už dnes žádný problém. Šikovný stomatolog vám doslova vykouzlí krásné bílé zuby na počkání.

Článek

Nejjednodušší metodou je ordinační bělení. Stačí přijít ke svému zubaři a zhruba za hodinu můžete odejít se zuby světlejšími o několik odstínů. Standardní metodou je bělení pomocí plazmové lampy. Během zhruba jedné hodinové procedury se chrup vybělí až o čtyři odstíny. Ještě větší efekt přináší luxusní metoda Brite Smile, která dokáže za devadesát minut zesvětlit a rozzářit zuby až o osm odstínů. Cena bělení plazmovou lampou vychází na 5500 korun, za použití metody Brite Smile klienti zaplatí 17 000 korun.

I citlivé zuby mohou být krásné

Ne vždy je však bělení tou nejvhodnější metodou k zesvětlení zubů, například při vysoké citlivosti zubů či při velkém počtu výplní na předních zubech. V těchto případech se dají zuby zesvětlit pomocí profesionálního čištění, tzv. pískování. Při ní se za pomoci proudu vody s rozpuštěnými krystalky bikarbonátu odstraní z povrchu skloviny nechtěné zabarvení.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Bělení zubů - běžná metoda, nebo luxus?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vrtání bez bolesti

Krásné zuby jsou ovšem také zdravé zuby bez kazů. Ale bolestivé vrtání kazů zakořenilo v lidském povědomí strach z návštěvy zubaře, který dodnes vede k odkládání pravidelných prohlídek. Přitom právě včasná návštěva lékaře je v případě kazů mimořádně důležitá. „Dnes už můžete zajít na prohlídku zubů speciálním laserovým zařízením Diagnodent, jež odhalí kazy v jejich počínajícím stadiu. Poté následuje léčba ozónem pomocí přístroje HealOzone, která je naprosto bezbolestná a dokáže zničit 99 % bakterií způsobujících kazy na povrchu zubu," vysvětluje stomatolog Martin Mikšovský z Kliniky GHC Praha.

V pohodě a bez trápení

Další vadu na kráse a kvalitě zubů představuje zubní kámen. Pro jeho odstranění jsou používány moderní ultrazvukové přístroje. Pokud už došlo k usazení kamene pod dásní a tím k počínající parodontóze, můžete si zuby nechat ošetřit přístrojem Vector, který dokáže velmi šetrně tyto parodontální kapsy vyčistit a zbavit je nežádoucího kamene.

Korunka na počkání

Nechat si během jedné návštěvy u zubaře udělat keramickou zubní náhradu? Zní to sice neuvěřitelně, ale jde to! Ten nejnovější zázrak, který to umí, se jmenuje Cerec. Je to sestava tří přístrojů a během asi dvou hodin zvládne „naskenovat“ obroušený zub připravený na korunku, můstek či fasetu, příslušnou zubní náhradu virtuálně vymodelovat a skutečně vyrobit. Lékař ji pak už jen připevní a vy odcházíte domů. Ovšem jediným lékařským zařízením v České republice, které vlastní kompletní systém Cerec, je pražský Asklepion – Klinika a institut estetické medicíny.

Reklama

Související témata:

Načítám