Hlavní obsah

Vy a léto: bez chloupků, žiletky i starostí I.

Foto: Philips.cz

Tak, a až do podzimu chloupky vůbec řešit nebudu!Foto: Philips.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jedna ze zásadních otázek zní: jak mít hladkou pokožku po celé léto? Správná odpověď: s pomocí IPL.

Článek

Je to už naštěstí dávno, co se ženy ve snaze o nádherně hebké nohy nebo podpaží uchylovaly k podivným, bolestivým a leckdy i nebezpečným praktikám. Ve starém Egyptě si braly na pomoc nehašené vápno, včelí vosk, škrob nebo dokonce arzén, takže si jistě dokážete představit, jak „ošetřená“ místa po těchto zákrocích vypadala. Teprve minulé století přineslo sofistikovanější metody: vedle dámské žiletky vynalezené ve dvacátých letech se o osmnáct let později objevil i první dámský elektrický holicí strojek a uvolněná šedesátá léta umožnila zkrášlovat ženám nohy pomocí voskových pásků.

Moderní metoda odstraňování chloupků je bezbolestná, nedráždí pokožku a má dlouhodobý efekt

Žiletka patří minulosti

I když si spousta žen ještě pořád odstraňuje chloupky žiletkou, případně epilátorem nebo voskem, mají už k dispozici i mnohem modernější a po všech stránkách výhodnější metodu. Použití žiletky sice je samo o sobě bezbolestné, ale hrozí při něm pořezání, zarůstající chloupky, a navíc se musí každé tři dny opakovat. Paradoxně vyjde i poměrně draho – když si sečtete cenu dámských žiletek a náhradních břitů, gelu na holení a zklidňujícího balzámu po holení, dostanete se přibližně na cenu 1350 Kč za rok. Je proto docela dobře možné, že se i žiletka časem stane přežitkem, podobně jako nehašené vápno a arzén.

Foto: Philips.cz

S Philips Lumea bezpečně ošetříte i citlivé oblasti obličeje, podpaží nebo bikinFoto: Philips.cz

IPL = ideál

Ideální metoda odstraňování chloupků by měla být bezbolestná, měla by mít dlouhodobý efekt, neměla by dráždit pokožku ani způsobovat zarůstání chloupků a také by měla být vhodná pro různé části těla, tedy nejen na nohy, ale i na citlivou oblast bikin, podpaží nebo obličeje. Všechny tyto parametry splňuje Philips Lumea neboli domácí IPL ošetření, které je v současné době jedničkou v Evropě. Na jeho vývoji intenzivně pracoval rozsáhlý tým dermatologů a dalších odborníků a dnes si jej oblíbily již více než tři miliony Evropanek.

Foto: Philips.cz

Lumea vysílá ke kořínkům chloupků světlo, které chloupky uspává a zpomaluje jejich další růstFoto: Philips.cz

Něžné uspávání

IPL ošetření chloupky ani nevytrhává, ani neholí, ale na dlouhou dobu uspává. Během ošetření vysílá Lumea ke kořínkům chloupků světlo, které způsobuje, že se chloupek uspí a jeho další růst se výrazně zpomalí. Světlo navíc působí pouze na chloupky, nikoliv na pokožku, takže ji po ošetření není třeba natírat balzámem či tělovým mlékem ani ji jakkoliv jinak uklidňovat. Celá procedura je bezbolestná a můžete ji provádět kdekoliv – třeba na gauči nebo v zahradním křesle, protože Lumea můžete používat s kabelem i bez něj. Během ošetření navíc nevzniká žádný nepořádek, chloupky postupně vypadnou v rozmezí jednoho až dvou týdnů.

Zajímá vás, jak přesně ošetření probíhá? Vše se dozvíte v dalším dílu!

Reklama

Načítám