Hlavní obsah

Vyberte si dovolenou podle znamení horoskopu: Kam vyrazíte právě vy?

Foto: Profimedia

Ještě nemáte jasno, kam letos vyrazíte na dovolenou? Prozradí vám to vaše znamení zvěrokruhuFoto: Profimedia

Reklama

Právě přemýšlíte o tom, kam vyrazit na dovolenou? Jestli se radši rozjet na túru do hor, nebo se opalovat někde na pláži? Zvažte při výběru znamení své i svého doprovodu!

Článek

Vybrat letní dovolenou tak, aby si ji užili všichni zúčastnění, není nic jednoduchého. Rozhodně se ale vyplatí zvážit, jaký druh relaxu upřednostňujete vy sami a jaký vaši spolucestující – a vybírat tak následně podle toho, aby byly všechny tužby splněny. Mnohé vám prozradí už jen to, v jakém je daný jedinec znamení. Jak si volno nejlépe užije Beran a co vyhovuje Vodnáři?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani jakožto velmi aktivní znamení horoskopu si jen málokdy užijí čtrnáctidenní povalování na pláži, a aby byli opravdu spokojení, potřebují větší množství podnětů. Ideální je tak dovolená plná dobrodružství a taky sportu. Vyrazte někam na horskou túru nebo cyklistický výlet do přírody – Berani nejsou z cukru a ani nocování pod stanem je nerozhodí. Pokud příroda není váš šálek kávy, zkuste nějaké exotické země, kde bude možnost vyzkoušet co nejvíc nových a dobrodružných věcí, od kuchyně až po tradiční aktivity.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci si rádi ve svém volnu užijí klid a pohodlí a v mezích možností i luxus. Proto je ideálem jejich dovolené vyrazit do několikahvězdičkového hotelu, kde budou moci v klid odpočívat, užívat si místní kuchyni a všemožné služby klientům. Pokud netoužíte po takovém luxusu, jistě si odpočinete stejně dobře i na venkově ve srubu nebo roztomilém penzionu, kde budete mít klid na čtení i spánek a nikdo vás nebude rušit. Důležité je, abyste mohli v klidu lenošit, to je hlavní cíl zasloužené dovolené každého Býka.

Foto: Profimedia

V klidu a v pohodě, taková má být dovolená pro BýkyFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Nepokojní a zvědaví Blíženci potřebují během své dovolené hlavně objevovat a zažívat nové věci. Ideální je proto zvolit nějakou formu roadtripu, při kterém se budete stěhovat postupně z místa na místo a poznávat další a další zajímavé lokality. A je jedno, jestli to bude cesta křížem krážem po Česku nebo roadtrip po západním pobřeží USA, Blíženci prostě rádi hltají nové znalosti a kulturu a je vlastně jedno, kde k tomu dostanou příležitost. Hlavně ať je vaše dovolená pestrá a nabitá zážitky.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Pro Raky je ideální dovolená ta, kterou stráví s rodinnou, již přes rok třeba zrovna často nevidí. Vzhledem k jejich poměrně konzervativní povaze se často vracejí na jedno místo, kde jim bylo fajn – ať už je to ozkoušené letovisko někde u moře, nebo penzion v horách. A stejně dobře si odpočinou i na chalupě někde u rybníka, kde si budou moci oddechnout od ruchu každodenního života. Raci si zkrátka nejvíce užijí volno tam, kde mají své blízké a kde nemusí příliš vystupovat ze své komfortní zóny.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi mají rádi slunce a teplo – a to jim do značné míry ke štěstí stačí. Hlavním cílem jejich dovolené je totiž zábava a tu dokážou zosnovat vlastně kdekoli, dokud s sebou mají podobně naladěnou partu lidí. Lvi si tak užijí jak výlet v partě na vodu, při kterém se bude sjíždět jedna z českých řek, tak i pobyte někde u moře, kde se nebudou moci nasytit plážových diskoték a tance pod hvězdami. Zajistěte zkrátka Lvům krásné počasí a zbytek už si zvládnou zajistit sami.

Foto: Profimedia

Dny volna si Lvi užívají nejčastěji s přáteliFoto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.)

Panny si velmi užívají poznávací zájezdy – ani ne tolik takové, kde parta turistů chodí v patách průvodci, který je vodí z místa na místo, ale spíš ty, kde mohou zkoumat a poznávat na vlastní pěst. Nejsou sice žádní dobrodruzi, ale milují stará Evropská města, jako je Vídeň, Londýn nebo Budapešť, a když jim dáte do ruky tištěného průvodce, naplánují takovou poznávačku, na jakou se nezmůže lecjaký profesionál. Panny plánování milují, a když budou moci vše zorganizovat, budou z celé dovolené vůbec nejspokojenější.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy si nejlépe vychutnají dovolenou, která bude zkrátka krásná. A je jedno, jestli půjde pobyt někde v romantickém turistickém centru, jako je Paříž nebo třeba Benátky, nebo o odpočinek kdesi na malebném venkově, ať už v Čechách nebo v levandulové Provence. Váhy mají rády svůj klid, rády si vychutnávají tu speciální prázdninovou atmosféru a také si své dovolené fotí a jinak zaznamenávají. Díky uloženým vzpomínkám ji pak mohou prožít hned několikrát.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři mají rádi místa, která ke svým návštěvníkům promlouvají, mají nějaký příběh, historii. A může jít o cokoli – ruiny Machu Picchu, dlážděné a křivolaké uličky staré Prahy, anglický kamenný kruh Stonehenge nebo Petrovy kameny v Jeseníkách. Štíři jsou velmi citliví a energie zajímavých míst na ně působí víc než na jiná znamení, rádi tak v podobných lokacích dobíjejí baterky – a to doslova. Spíše než luxusní pětihvězdičkový hotel si tak užijí pobyt ve staré vile, kde budou moci nasát její příběh.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelci přímo překypují energií a potřebují ji nějak vybít – a to i když mají odpočívat. Ideálem jsou tak pro ně všelijaké zážitkové zájezdy a adrenalinové výlety, ať už jde o potápění mezi žraloky nebo seskok padákem. Jsou taky ideálními návštěvníky různých dobrovolnických workcampů, protože rádi poznávají nové lidi a nebojí se přiložit ruku k dílu. A ani zapojit i během volna hlavu, skvěle si tak odpočinou i na nejrůznějších jazykových kurzech všude možně po světě. Jen nesmí být nuda.

Foto: Profimedia

Jste Střelec? Pak vám nejvíce bude vyhovovat dovolená s adrenalinemFoto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Pokud si někdo užije dovolenou strávenou o samotě, tak jsou to Kozorozi. Právě oni nejčastěji vyrážejí na nejrůznější sólové cestovatelské výpravy, během kterých poznávají svět na vlastní pěst. Jinak si ale užijí volno vlastně kdekoli, jen špatně snáší přehnané organizování a plánování, v tom jsou naprostým opakem Vah a raději trochu zaimprovizují, než aby měli do detailu sestavený itinerář. Neradi se svazují programem a rezervacemi, spíš spontánně zabalí kufry a jedou – kam se jim zrovna zachce.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři a exotika jsou si prostě souzeni. Nic neotráví tyhle snílky a kreativce tolik, jako dovolená na místě, které už viděli stokrát. Chtějí vidět svět a cestovat co nejčastěji a co nejdál. A klidně se kvůli tomu dokážou uskrovnit – jak na dovolené samotné, kde často vyžívají s minimálními náklady, tak i před ní. Když mají vysněnou destinaci, zkrátka si na ni našetří, protože cestování je jejich velkou vášní. A ano říkají na každou šílenost – když už poznávat jiné kultury, tak pořádně, i kdyby je mělo něco sežrat.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby to táhne k vodě – a je vlastně jedno, jestli to bude rybník, potůček, řeka nebo moře. Jakmile jsou poblíž vodní hladiny, hned se cítí klidněji a prázdninověji. A to se ani koupat nemusí, takže klidně volte dovolenou i v oblastech s chladnějším podnebím. Ryby si dokáží užít vlastně jakoukoli dovolenou, když je z nich během ní sejmuta tíha zodpovědnosti. Rády se přizpůsobí a rády pojedou vlastně kamkoli, jen ať se o to tentokrát postará někdo jiný. Tak jim dopřejte tenhle odpočinek.

Už tedy víte, jaké dovolená je pravá pro vás, vaše přátele nebo rodinu?

Reklama

Načítám