Hlavní obsah

Vyberte si make-up na míru!

Foto: Thinkstock

Základem nalíčení je make-upFoto: Thinkstock

Reklama

Můžete mít mistrně nalíčené oči, krásnou tvářenku nebo sexy rudé rty, ale pokud „ošulíte“ základ, a tím je vaše pleť, nic z toho se nebude počítat. Zdravá, svěže vypadající pokožka je zkrátka to hlavní! Také ji nemáte? Nevadí! Kde nepomohla příroda, nastoupí make-up. Vyberte si podle typu své pleti a vytvořte iluzi dokonalosti!

Článek

I v dnešní době existuje spousta žen, které se make-upu straní. Důvodem ale nemusí být jen to, že ho nepotřebují, roli může hrát i strach. Bojí se, že budou vypadat nepřirozeně, a netouží po „tuně“ falešného nátěru. Kvalitní make-up by ale na tváři neměl být vidět! Všimnete si jen toho, že najednou zmizí nedokonalosti, drobné žilky, pupínky nebo skvrnky. Že takový ještě nemáte? No tak si ho pojďte vybrat!

Je vaše pleť…

… ukázková

Máte bezproblémovou pleť? Gratulujeme a tiše závidíme. Používejte kvalitní make-upy s lehčí texturou, jako je například Double Wear Light od Estée Lauder (kolem 1100 Kč), které pleť nejen sjednotí, ale i hydratují, nebo make-upy s rozjasňující účinky. Skvělý je 10 Hour Sleep Effect od Bourjois (kolem 300 Kč) nebo Teint Miracle od Lancôme (1200 Kč). Sedět vám budou i lehoučké tónovací krémy.

Na foto zleva: Double Wear Light od Estée Lauder, 10 Hour Sleep Effect od Bourjois, Teint Miracle od Lanc ôme

… vyprahlá

Pro suchou pokožku je balzámem tekutý, hydratační make-up, který neumí jen sjednotit pokožku, ale zároveň ji i vyživí. „Výborný je například Moisture Rich od Bobbi Brown (920 Kč), na pleti vypadá naprosto fantasticky,“ nešetří chválou vizážistka a kosmetička Lasermedu Martina Albrechtová. Obsahuje olej z pšeničných klíčků, jojoby a levandule a jako bonus také vitaminy C a E, které pokožku chrání před volnými radikály. Otestovat můžete i hydratační make-up Imperial od Dermacolu (250 Kč), který obsahuje výtažek z královské orchideje.

Na foto zleva: Moisture Rich od Bobbi Brown, Imperial od Dermacolu

… nerozhodná

Máte normální, téměř bezproblémovou pleť, ale v t-zóně se lesknete? Volte stejně jako u mastné pleti make-upy, na kterých je uvedeno, že jsou „oil free“, ale zároveň dokážou krásně hydratovat. Úžasně přirozeně působí Some Kind-A-Gorgeous od Benefitu (kolem 600 Kč). Má příjemnou krémovou strukturu, která se po nanesení mění na pudr. Vyrábí se jen v pár odstínech, dokáže se totiž krásně přizpůsobit pokožce a na tváři je téměř neviditelný. Přímo na smíšenou pleť je také make-up Superbalanced make-up do Clinique (kolem 700 Kč). Vyhovovat by vám měl také make-up Face and Body Foundation od MACu (800 Kč).

Na foto zleva: Some Kind-A-Gorgeous od Benefitu, Superbalanced make-up od Clinique, Face and Body Foundation od MACu

… lesklá

Neustále řešíte problém s lesklou pletí? Možná je na vině právě nevhodný make-up. Máte-li mastnější pleť, mohou vám vyhovovat kompaktní pudry, zmatňující pěnové make-upy nebo make-upy pudrové. Spolehnout se můžete i na ten klasický tekutý, ale jen v případě, že neobsahuje olej. Skvělý „oil free“ make-up je Even Finish Foundation od Bobbi Brown (970 Kč), otestovat můžete i lehoučkou pěnu Dream Matte Mousse od Maybelline (kolem 200 Kč). „Výbornou zkušenost mám také s pudrovým, minerálním make-upem Aéra Teint od Vichy (570 Kč). Snadno se nanáší, vypadá přirozeně a pleť krásně sjednotí,“ říká vizážistka Martina. Do kabelky si pro jistotu přibalte i zmatňující papírky (The Body Shop, 120 Kč), se kterými snadno udržíte pleť matnou po celý den.

Na foto zleva: Even Finish Foundation od Bobbi Brown, Dream Matte Mousse od Maybelline, Aéra Teint od Vichy

… poznamenaná léty

Ne všechny make-upy se s pletí pokrytou vráskami dobře sžívají. Nezapomeňte proto před koupí make-up otestovat (to platí samozřejmě i pro ostatní typy pleti) a zjistit tak, jestli se vám nebude zbytečně „zarývat“ do vrásek. Zapomeňte na pudrové přípravky a volte ty s lehkou, tekutou konzistencí. Make-upy „anti age“ vám budou vyhovovat nejen v tomto směru, dokážou zmírnit i výskyt vrásek obdobně jako vaše oblíbené krémy. Za zkoušku stojí Repairwear Anti Aging Make-Up od Clinique (kolem 900 Kč) nebo Age Renew od Max Factor (450 Kč).

Na foto zleva: Repairwear Anti Aging Make-Up od Clinique, Age Renew od Max Factor

… vybíravá

Máte s make-upy a vůbec s kosmetickými přípravky špatné zkušenosti? Vlastníte pleť, která se nespokojí jen tak s něčím a dává vám to patřičně najevo? Neriskujte další karamboly a vyrazte přímo do lékárny. „Osobně doporučuji make-up Toleriane od La Roche-Posay (450 Kč), který se snadno nanáší, krásně kryje a drží opravdu celý den,“ říká vizážistka Martina.

Na foto: Toleriane od La Roche-Posay

… problematická

Trpíte na akné, červené skvrnky nebo jiné nerovnosti? I pro vás se nabízí řešení. Úžasný je krycí make-up v tyčince Pan Stick od Max Factor (kolem 250 Kč). Můžete ho použít na celý obličej (skvěle padne sušší až normální pleti) nebo jen lokálně na problematická místa. Se zarudnutím si pro změnu poradí make-up Redness Solution od Clinique (kolem 900 Kč). S červenými skvrnkami, kruhy pod očima a nerovnoměrnou pletí se pro změnu popere korekční make-up Dermablend od Vichy (kolem 600 Kč). A pokud vás trápí silné akné, jizvičky nebo potřebujete zakrýt modřinu, vsaďte na Dermacorrect Clinical Make-Up (249 Kč), ten si poradí úplně se vším.

Na foto zleva: Pan Stick od Max Factor, Redness Solution od Clinique, Dermablend od Vichy, Dermacorrect Clinical Make-Up od Dermacolu

Také máte svého favorita? Nebo ho pořád hledáte? Těšíme se na vaše postřehy v diskusi!

Reklama

Načítám