Hlavní obsah

Vyberte si šaty na ples!

Foto: shutterstock.com

Trendy jsou šaty bez ramínekFoto: shutterstock.com

Reklama

Plesová sezona je v plném proudu! Takže pokud jste si ještě letos pořádně nezatančila, je na čase to napravit! Přemýšlíte, co na sebe? Nechte se inspirovat následujícími fotografiemi! Hitem jsou krátké korzetové minišaty bez ramínek!

Článek

Ať už se chystáte na maturitní ples nebo třeba firemní večírek, rozhodně byste se měla obléci podle trendů letošní sezony. A ty jako by se řídily heslem – čím méně látky švadlena spotřebuje, tím lépe. In jsou totiž převážně krátké šaty.

Odhalte nožky

„Pokud jde o délku a střih, volte raději šaty kratší, končící těsně pod zadkem nebo v polovině stehen. Polodlouhé, až na kolenou končící šaty a sukně už několik let nefrčí,“ radí Martina Koliková, módní poradkyně a stylistka. Šaty by podle ní ale neměly být příliš jednoduché. Vedou korzety, nejrůznější řasení a vrstvení, kudrlinky a ozdůbky. Výstřihy nemusí být příliš hluboké, pokud se na to necítíte. Ale máte-li možnost vybrat si šaty bez ramínek nebo jen s tenkými „špagetovými ramínky“, rozhodně neváhejte. Ty totiž letí úplně nejvíce!

Látka lesklá, minimum krajek

Šaty byste měla vybírat i podle druhu materiálu, neboť právě ten dodává modelu osobitost a styl. „Ideální jsou ty, které se mírně nebo matně lesknou. Jedná se většinou o různé druhy umělých látek. Jsou pevné a mnohdy i dobře snášejí třeba polití nápojem," doporučuje stylistka.

Naopak zcela mimo aktuální trendy jsou krajky a hedvábí. „Je to i vcelku rozumný krok. Já osobně nechápu, proč by se mělo na plesy chodit v hedvábí anebo v lehkých krajkách. Takovéto šaty patří na letní večírky a společenské události v době, kdy jim přeje počasí,“ míní Martina Koliková.

Foto: shutterstock.com

Důležité jsou detaily a vypracováníFoto: shutterstock.com

Doplňky v duchu baroka

Samozřejmostí je, že takováto společenská událost se neobejde bez celé řady módních doplňků. Nazdobené, nařasené minišaty skvěle doplníte kabelkou ve tvaru květin, případně chlupatou taštičkou anebo malým, různě zdobeným psaníčkem. Barva kabelky či psaníčka musí ladit s barvou šatů anebo alespoň s barvou bot. A to včetně odstínu. „Je nesmysl vyrazit na ples v sytě rudých šatech, k tomu mít vínové boty a kabelku ve vybledlé červené,“ říká Martina Koliková. A dodává, že pokud jde o výběr módních doplňků, měly bychom se řídit uměleckým stylem barokního slohu, jehož heslo zní – vše kudrnaté, zdobené, oválné a propracované do detailů. Takže vybírejte větší korále, velké náušnice, kabelky s výrazným zdobení a podobně.

Boty na „rozumném“ podpatku

A na závěr věnujme pozornost obuvi. Přednost dávejte botám, které jsou pohodlné a ve kterých jste schopna vydržet stát třeba i dlouhé hodiny. Neděste proto sama sebe představou, že na plese nemůžete existovat bez deseticentimetrového jehlového podpatku, a raději si kupte nové elegantní botky, spíše oválnějších tvarů s menším podpatkem. „Podpatek vysoký čtyři centimetry je zcela v pořádku,“ míní stylistka. Nebojte se vybrat boty s ozdůbkou, mašličkou či třeba flitry nebo lesklými kamínky.

Hvězdou plesu můžete být i vy, stačí se jen vhodně a pohodlně obléci a obout. Pak protančíte celou noc a pánové na vás budou moci doslova oči nechat.

V čem chodíte na plesy vy? A kupujete si na každou sezonu nové šaty podle aktuálních trendů? Podělte se s námi o své plesové zážitky a posílejte nám své fotky s tipy na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám