Hlavní obsah

Fígle pro hezčí postavu 1

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tělesné nedostatky se dají zamaskovatFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. díl - Před časem jsme se vám snažili poradit, jak zamaskovat některé dílčí nedostatky ženské postavy. Jelikož u vás článek vyvolal velký ohlas, a na všechny partie se zdaleka nedostalo, připravili jsme pro vás ve třech dílech další šikovné triky, jak nad svojí postavou zvítězit! Máte větší pozadí či silná lýtka? Pojďme na to.

Článek

Velký zadek

I objemnější pozadí může být sexy. Většině mužů se líbí ženy s výraznějšími zadními partiemi! Taková Jenifer Lopez si svoje bytelné pozadí dokonce vysoce pojistila. Takže dámy, nestyďte se za svůj zadek, jen se zkuste vyvarovat zásadních chyb při volbě vhodného oblečení.

Bokovky a podélné proužky: Rozhodně vám budou slušet bokovky, jemné podélné proužky, splývavé materiály a tmavší barvy, jako černá a temně modrá. Kalhoty se širokými nohavicemi působí na větším pozadí vyváženě, naopak obepínající roury váš zadeček zbytečně zvýrazní.

Pozor na sklady: Co se týče sukní, vyberte si třeba bokovou s rozparkem ve středu zadního dílu nebo i skládanou, ale vždy z poddajného elastického materiálu. Ideálně zafunguje sukně rozšířená u dolního okraje. Sklady na zadním dílu sukně působí příliš robustním dojmem, o zdobení v zadní části ani nemluvě. Stejně jako v případě kalhot platí pravidlo, že výrazné barvy a vzory vám na kráse příliš nepřidají.

Vzdušné topy: Jakkoli to tak nevypadá, i výběr topu hraje klíčovou roli pro vaši postavu. Určitě se vyvarujte košil a triček zasunutých do kalhot a sukní, příliš silných a výrazných opasků a nápadných rukávů. Bude vám slušet vzdušná tunika v prodloužené délce nebo projmuté sako rozšířené přes boky. A v případě šatů je vhodné zvolit přiléhavý úplet, třeba i s odhalenými zády, která tak odvedou pozornost od problematických hýžďových partií.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Větší pozadí skryjí široké džínyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Silná lýtka a kotníky

Některé sportovkyně, přestože svalnaté a pevné, mají díky svým sportovním aktivitám sklony k tomu mít nadměrně silná lýtka a široké kotníky. A někdo má k silným nohám prostě dispozice. Zima samozřejmě leccos schová pod kalhoty nebo do vysokých válenek, ale každá z žen má občas tendenci alespoň kousek nožky ukázat. A léto k tomu přímo vybízí!

Zkrácené délky jsou tabu: Ženy, které mají silnější kotníky, by se měly bez výhrad vyvarovat kalhot ve zkrácené délce, úzkých džínů a moderních legín. Vhodné je nosit širší dlouhé kalhoty s manžetou nebo odhalit nohy v sukni „áčkové" linie v délce ke kolenům, ev. v rovné sukni těsně pod kolena.

Správné boty: Velmi důležitý je výběr bot. Trendy letní kozačky samozřejmě fungují, ale s příliš obepínajícími můžete mít problém - prostě je nedopnete. Pak je lepší zvolit kotníčkové boty na vysokém podpatku. Lodičkami na jehlovém podpatku, které kotník opticky prodlouží a zúží, také nic nezkazíte. A letní sandálky? Vyvarujte se pásků nad kotníkem, nejlépe vyniknou jemné sandálky s pásky kolem nártu a paty nebo jen s jedním páskem přes nárt.

Krátké nohy

Hodně nízko ložený problém. Závidíte topmodelkám jejich super štíhlé dlouhatánské nohy a přemýšlíte o nutné sebevraždě? I tento problém je možné vhodným oblečením eliminovat. Je jasné, že v kraťasech a žabkách díru do módního světa neuděláte, ale zkuste si vyslechnout pár osvědčených triků.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Krátké nohy prodlouží podpatkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Na vysoké noze: Nohy vám bezpečně prodlouží boty s vysokým podpatkem, třeba i na vyšší platformě. Kalhoty by měly být dlouhé až na zem a sladěné s barvou bot. Vyšší pas přidává na efektu dlouhých nohou. Ideální se jeví zvonové nohavice nebo širší, ovšem splývavé kalhoty. Rozhodně nenoste capri délku nebo vyloženě těsné džínsy, v žádném případě pak kalhoty ohrnuté nebo s manžetou. Sukně můžete nosit i kratší, ale opět s vysokými podpatky. Bokové sukně a k tomu třeba do půlky lýtek, to je zaručený recept na absolutní neúspěch. Naopak sukně se zvýšeným pasem, dlouhá ke kotníkům, rozšiřující se u kolen a vhodně sladěná s punčochami a doplňky, to je trefa do černého.

Nebojte se minišatů: Ženám s kratšíma nohama sluší i šatovky. Šaty by pak neměly mít výrazné vzory a délku do poloviny lýtek. Empírový střih šatů naopak bezpečně prodlužuje celou postavu, přestřižení pod prsy opticky zkracuje trup a dodává spodním partiím na délce. A nejlepší volba pro krásné, ale krátké nohy? Minišaty a lodičky na ultra vysokém jehlovém podpatku!

Pokud máte nějaký komplex, neházejte flintu do žita. Každý, často i přehnaný problém, má řešení. Důležité je umět si s ním poradit a nepropadat přílišné skepsi. Važte si sama sebe a ze svých nedostatků udělejte výrazné přednosti!

Již zítra se ve druhém díle zaměříme na silná stehna, povolené břicho a nesouměrné krční partie.

Přečtěte si také článek Módní vychytávky pro každou postavu a nechte se inspirovat netradičními tipy!

Reklama

Související témata:

Načítám