Hlavní obsah

Vychytávky proti zmačkanému oblečení aneb Jak doma využít pěnovou žížalu na plavání

Foto: Have a nice day Photo, Shutterstock.com

Foto: Have a nice day Photo, Shutterstock.com

Reklama

Vodní nudle, pěnová tyč i žížala. Pod těmito názvy v obchodech pořídíte praktickou pomůcku pro děti na plavání, kterou ovšem můžete skvěle využít i docela jinak. Jak? Podívejte se na tyhle vychytávky.

Článek

Pěnová žížala najde uplatnění nejen při plavání a různých cvičeních, ale i v domácnosti. Za pár korun získáte šikovného pomocníka při sušení mokrého prádla, věšení elegantních kalhot a bude se hodit i při hraní karetních her.

Na cesty

Jezdíte na návštěvu k přátelům nebo do ciziny s lahvinkou dobrého pití a děláte si starosti, aby se cestou nerozbila? Máte samozřejmě víc možností. Buď ji zabalíte do ručníků či dek, které ale zaberou moc místa, navíc bezpečnost zcela nezaručí. Můžete si však pořídit takzvanou spojku na vodní nudle za 50 Kč. Jedna spojka dokonce vystačí na dvě lahve. Pokud se vám už v komoře „válí“ pěnová žížala s otvorem uvnitř, můžete ji také použít. Stačí uříznout tak 20 centimetrů a po obvodu dílek naříznout do spirály, kterou obtočíte kolem lahve.

Foto: Greta Blumajerová

Takhle budou lahvinky na cestách v naprostém bezpečíFoto: Greta Blumajerová

Pro dětské hráče

Máte-li malé děti, dozajista s nimi aspoň občas hrajete karty. Vyrobte jim z pěnové plavací pomůcky super praktický držáček. Buď může ležet na stole, nebo mít podobu kolečka do ruky. Oba stojánky jednoduše vyrobíte tak, že je uprostřed naříznete, a karty do nich zastrčíte.

Foto: Greta Blumajerová

Už žádné padání karet z malých ruček. Tahle vychytávka děti dozajista nadchneFoto: Greta Blumajerová

Konec záhybům

Pokud sušíte mokré oblečení na ramínku či na sušáku, pak musíte žehlit nevzhledné záhyby. Vzniknou uprostřed topů, halenek, šatů i kalhot. Vyřešíte to celkem jednoduše, když „nasadíte žížalu“.

Foto: Greta Blumajerová

Kalhoty pověste na ramínko na pěnovou pomůcku, aby se netvořily záhybyFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Stejně tak si ušetříte žehlení při správném sušení halenky na pěnovém podkladěFoto: Greta Blumajerová

Kozačky do pozoru

Čas vysokých kozaček se nezadržitelně blíží. Je třeba o ně řádně pečovat, aby byly k světu co nejdéle. K důležitým opatřením patří také čištění a skladování, aby se nemačkaly v krabici ani se „nehroutily“ v předsíni. Je dobré vyztužit je pěnovou tyčí, která jim poskytne skvělou oporu. Nechte ji trochu delší, bude se vám snadněji vyndávat. Pro uložení v botníku ji zkraťte podle výšky bot, aby zbytečně nepřekážela.

Foto: Greta Blumajerová

Vysoké kozačky už nebudou padat, shrnovat se, natož „lámat vejpůl“Foto: Greta Blumajerová

Máte podobné vychytávky? Podělte se s námi o ně.

Reklama

Související témata:

Načítám