Hlavní obsah

Zaručený trik, který vám ulehčí práci: Jak vyčistit matraci bez praní?

Foto: Evok20, Shutterstock.com

Foto: Evok20, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte doma chlupatého mazlíčka či malé dítě, které se občas počůrá mimo podložku, a vy tak musíte řešit skvrny na matraci častěji, než byste chtěli? Nechce se vám dávat celý potah pokaždé do pračky? Máme pro vás řešení.

Článek

Svléknout celou matraci, natlačit obří potah do pračky, případně ještě do sušičky a znovu povléknout – to zabere mnohdy dost času a navíc vám to dá i pořádně zabrat. Zkuste tedy žluté skvrny na matraci vyčistit rychleji pomocí přípravku, který si levně připravíte sami doma. Je samozřejmé, že čas od času je lepší matraci vyprat pořádně z gruntu, ale pokud se potýkáte se skvrnami častěji, bude se vám tento trik hodit. Osobně jsme ho vyzkoušeli a skutečně zabral. Podívejte se na výsledek.

Jak na výrobu čističe na matrace

Foto: Tomáš Rubín

Nachystejte si peroxid vodíku, lahvičku s rozprašovačem, jedlou sodu a tekuté mýdloFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Smíchejte zhruba 200 ml peroxidu, 3 lžíce sody a pár kapek tekutého mýdla. Pozor, směs může pěnit, tak se nelekejteFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Následně už jen postříkejte matraci a nechte dostatečně působit – přibližně hodinu až dvě. Je dobré při tom větrat, aby matrace rychleji uschlaFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Čistou matraci nakonec ještě přeluxujte a můžete povlékatFoto: Tomáš Rubín

A jak bojujete se zažloutlými skvrnami vy?

Reklama

Načítám