Hlavní obsah

Vyhlaste vráskám válku!

Foto: David Agner

Zbavte svou tvář vrásek!Foto: David Agner

Reklama

Jako by to bylo včera. Bylo vám dvacet a pleť jste měla téměř bez poskvrnky. Přestože se duchem stále cítíte na tato léta, vaše pokožka už přešla na program „Stárnutí". Jak ji naladit zpět na vlnu mládí a eliminovat výskyt vrásek na minimum? Podívejte se na tipy zakladatelky značky Ryor, ing. Evy Štěpánkové!

Článek

Vždyť kdo by měl péči o pleť rozumět víc než žena, kterou míchání úžasných krémů proslavilo? První věcí, která nás zajímala, bylo, jestli je vůbec možné vznik vrásek nějak ovlivnit. Jestli se vás vrásky teprve začínají týkat, pozorně sledujte!

Podle paní Štěpánkové byste totiž měla dodržovat několik důležitých zásad:

  • Vyhnout se u nás tak moc oblíbenému nadměrnému opalování a chránit pokožku přípravky s ochranným faktorem
  • Dodržovat pitný režim, vypít dva až tři litry tekutin, ideálně čisté vody
  • Pečlivě čistit pleť – návod najdete ve článku Jak na správné čištění pleti?
  • Používat krémy nejen na noc, ale i na den (i když používáte make-up). Pleť je s nimi chráněná před nečistotami z ovzduší
  • Nezapomínat na ošetření citlivého očního okolí! Právě tady se většinou vrásky začínají objevovat jako první

Jak na boj s vráskami, vám poradí Eva Štěpánková v našem videu!

Kdy začít?

Tak tuhle otázku si pokládá snad většina žen. S protivráskovou péčí bychom podle Evy Štěpánkové měly začínat kolem třicátých, pětatřicátých narozenin. Jak ale sama říká, je to hodně individuální. „U každého je ta hranice někde jinde, ale určitě je lepší začít o něco dříve, než později litovat. Je také rozdíl v tom, jestli se jedná o lehkou prevenci, nebo aktivní péči o vrásky,“ říká a dodává: „S přípravky, obsahujícími koenzym Q10 nebo extrakty z mořských řas bych začala po té třicítce.“

Foto: David Agner

Na vrásky platí důsledné dodržování pitného režimuFoto: David Agner

Udělejte pro pleť maximum – vrstvěte!

Na vrásky se musí tvrdě! „V současné době je velkým hitem vrstvené ošetření pleti, které se osvědčilo i na základě provedených výzkumů,“ říká zakladatelka značky Ryor paní Štěpánková a dodává: „To spočívá v tom, že se v první fázi na pleť nanese aktivní látka ve formě kapslí nebo séra, a teprve potom se na pokožku nanáší krém, který pomůže látku v pleti uzavřít a dokonale ji využije.“

Vyzkoušet můžete sérum s kaviárem nebo s mořským kolagenem, z kapslí Ryor nabízí typ s retinolem (vitaminem A, který spolu s „céčkem“ spolehlivě likviduje vrásky a pigmentové skvrny) nebo s ceramidy (ty zase napomáhají k udržování vlhkosti v pokožce). Výborné jsou také kapsle, které jsou speciálně určené pro oční okolí.

Z krémů bychom vyzdvihli především Výživný krém Exclusive, který se s velkým úspěchem prodává již dvacet let. Dal také jméno značce Ryor, je totiž parfemován kompozicí RYbíz, ORanž. Tohoto výrobku se prodalo přes milion kusů, dejte mu šanci také a uvidíte, že ani vás nezklame!

Jak poznáte, že krém opravdu funguje?

Mažete se „už“ několik dní, a pořád nic? Než přípravek zahodíte a pořídíte si další, měla byste vědět, že se účinky krému dostavují zhruba až po měsíci dvou pravidelné aplikace. Na druhé straně, v některých případech stačí jediný pohled – krém, který obsahuje koenzym Q10, by totiž měl být lehce zažloutlý. Proto Ryor tuto řadu symbolicky zabalil do žlutých obalů.

Dá se zbavit vrásek nad rty?

Na tento problém skvěle zabírají Kapsle s ceramidy, použít můžete i Kapsle na oční okolí. Existují také Hydrogelové náplasti, které se dají použít pro okamžitý efekt, když se například chystáte na nějakou akci. Pleť je po nich krásně vypnutá a zpevněná.

Kaviár a mořské řasy – zbytečný luxus?

Máte za to, že jsou tyhle ingredience jen lákadlem na nebohé zákaznice? Kdepak. Kaviár obsahuje látky, které zpevňují, podporují hydrataci a likvidují vrásky. Je považován za jednu z nejkvalitnějších kosmetických přísad. Myslíte si, že přípravky s kaviárem si může dovolit jen horních deset tisíc? Přípravky Ryor, ve kterých najdete stejný kaviárový extrakt jako u nadnárodních kosmetických firem, se pohybují kolem tří stovek!

A co mořské řasy, které Ryor hojně používá? I ty jsou pro pleť doslova bombou! Mořské řasy mají totiž dost těžké podmínky pro přežití, kvůli tomu spotřebovávají spoustu živin, a jsou tak zdrojem vysoce koncentrovaných látek a stopových prvků. Hydratují, a především zpevňují!

Vrásky jsou těžkým soupeřem, skvělé přípravky Ryor ale zase silným protivníkem! Více na www.ryor.cz!

Reklama

Načítám