Hlavní obsah

Výhodný úvěr? Se stavebkem to jde!

Reklama

Rekonstruujete a chcete si půjčit? Nejspíš sáhnete po hypotéce nebo spotřebitelském úvěru. Možná ale uděláte chybu. O úvěrech ze stavebního spoření se moc nemluví. Přitom by si pozornost zasloužily.

Článek

S úvěrem ze stavebního spoření lze rekonstruovat snadno. Přinášíme několik rad.

Úvěr ze stavebka je výhodnější než spotřebák

Takzvaná půjčka na cokoli je fajn – nikdo se vás neptá, na co peníze chcete. Má to ale háček. Poměrně vysokou úrokovou sazbu, nejčastěji kolem 15 %. Najdou se ale společnosti, které vám půjčí i s úrokem jednou tak vyšším. Sazby účelových úvěrů se už pohybují o něco níž, někde kolem desítky. Pokud ale víte, že půjčku využijete na bytové účely, sáhněte raději po úvěru ze stavebního spoření. Tam vás čeká úrok ještě nižší. Podle statistik ČNB vám dnes stavební spořitelny půjčí s úrokem kolem 4,4 %.

Hypotéku dostanete až od vyšších částek

S bydlením máme už tradičně všichni spojené hypotéky. A pravděpodobně vás tento způsob financování napadne i ve chvíli, kdy se budete chtít vrhnout do rekonstrukce. Pokud budete chtít hypotéku v řádech pár set tisíc korun, může se stát, že vás bankéř odmítne. Banky je totiž často poskytují až od 300 tisíc korun. Úvěr ze stavebního spoření naproti tomu můžete čerpat už od pár desítek tisíc.

S úvěrem ze stavebního spoření lze rekonstruovat snadno

Nemusíte ručit střechou nad hlavou

Chcete 400 tisíc na rekonstrukci bytového jádra? Samozřejmě, dejte nám ale do zástavy dům, řekne vám nejspíš banka. Zdá se vám přehnané ručit domem za několik milionům kvůli rekonstrukci v řádech pár set tisíc? U stavební spořitelny to není nezbytnost. Liška nabízí úvěr ze stavebního spoření až do výše 500 tisíc korun bez zajištění.

Úrok znáte vždy předem

Jednou z největších výhod řádného úvěru ze stavebního spoření je stálá úroková sazba, kterou se dozvíte hned při podpisu smlouvy. Zatímco hypotéku budete splácet řadu let a s každým koncem fixace se vám úrok může změnit, u úvěru ze stavebka se toho bát nemusíte. Jeho výše se vám nezmění po celou dobu splácení. A právě teď, v době nízkých úroků, se úvěr ze stavebního spoření vyplatí o to víc!

Zatím nemáte stavební spoření? Nevadí!

Jestliže máte sjednané stavební spoření a máte na něm naspořenou jakoukoli částku, máte napůl vyhráno. Docílíte nejlepšího úroku. S prázdnou ze stavební spořitelny ale neodejdou ani ti ostatní. Možnost čerpat finanční prostředky mají i lidé, kteří dosud nebyli klienty stavební spořitelny. Pro rekonstrukci se pro ně hodí takzvané překlenovací úvěry. A i oni přitom dosáhnou na velmi výhodný úrok kolem 6,90 %.

Českomoravská stavební spořitelna, a.s.

Reklama

Související témata:

Načítám