Hlavní obsah

Novinka: Plastika, co omladí a nebolí!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jak bude vypadat s implantáty v obličeji?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadat mladě a krásně je snem každé z nás. K tomu, abychom si ale nechaly provést invazivní lifting (čili klasické vypnutí kůže), nemáme mnohdy odvahu a hlavně je to v řadě případů zbytečné. Což takhle zkusit nejnovější metodu, která vypne kůži zavedením implantátů?

Článek

Hodí se i pro mladé

Metoda se provádí zatím pouze v jednom zařízení u nás - v pražském Asklepionu, kam ji přivezl MUDr. Petr J. Vašek ze Spojených států. Hned na začátku bychom měli říci, pro koho je tato metoda vhodná. Využívá se totiž nejčastěji pro případy, kdy nás trápí nějaká část obličeje, která jaksi zestárla dříve, než měla. Využívají ji tedy i mladí lidé, kteří nejsou spokojeni například s nosoretní rýhou, která je příliš vidět, nebo s vrásky na čele - ty mezi očima či vrásky horizontální. Naopak tato metoda není vhodná pro někoho, kdo potřebuje omladit celý obličej. V takovém případě by se totiž muselo použít hned několik implantátů a operace by se dosti prodražila.

Celkově lze ale říci, že na rozdíl od klasického faceliftingu, jde o metodu mnohem méně invazivní a zhruba hodinová operace na nás nenechá prakticky žádné následky. S výjimkou těch kladných, pochopitelně. Implantáty jsou antialergické a po určité době se vstřebají a zůstane po nich nová tkáň.

K zákroku se používá speciální materiál Endotine, který byl vyvinut ve Spojených státech. Stinnou stránkou je, že jako jakýkoliv patentovaný materiál, vyvinutý za drahé peníze, nás přijde poměrně draho. Na druhou stranu jsou výsledky naprosto úžasné a okamžitě pozorovatelné.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Operace je krátká a princip je jednoduchýFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Operace netrvá ani hodinu

Princip operace je na první pohled vcelku prostý. Operatér vytvoří malý řez v určité části obličeje (podle toho, kterou část vypíná) a tím prostrčí implantát. Ten má podobu proužku a na jeho každém konci jsou speciální úchytky. Připodobnit se dají k takovým, které používáme na uchycení obinadla. Úchytky se připevní na jedné straně do podkoží a operatér zatáhne za druhý konec. Tak může tvář pěkně vypínat a tvarovat ji jako umělec. Druhý konec implantátu pak také upevní, ránu zašije a pacient může spokojeně odkráčet. Operace se totiž většinou neprovádí v narkóze, ale postačí pouze lokální umrtvení. Po operaci vás také nic nebolí a ačkoliv se všeobecně radí, aby se pacienti příliš nevystavovali slunci, je možné třeba hned odjet na dovolenou.

Opravit lze v obličeji skoro vše

Endotine dokáže v obličeji pravé zázraky. O opravě hlubokých nosoretních rýh jsme se již zmiňovali, ale jeho použití je ještě širší. Pro každý typ zákroku se pochopitelně používá jiný typ implantátu. Pouhým jedním řezem tak jdou opravit například pokleslá obočí a horní víčka. V takovém případě se připevní implantát na kost nadočnicového oblouku a ani tehdy není nutná anestezie. Dále lze takto modelovat pokleslé tváře, vypínat zamračené čelo, vytvořit pěkná líčka...

Možností je skutečně mnoho a je jistě potěšitelné, že si můžeme vybírat opět z další metody, která je nebolestivá a naše tělo tolik nezatíží.

Reklama

Související témata:

Načítám