Hlavní obsah

Vysiluje mě snaha o jeho orgasmus

Foto: Thinkstock

Vášnivá noc bez úspěchu?Foto: Thinkstock

Reklama

Potíže s dosažením orgasmu neprovázejí jenom ženy. V poslední době přibývá mužů, kteří se za žádnou cenu nemohou dostat za hranici smyslné extáze. Co na to jejich partnerky? Trpí! Snažit se hodiny a hodiny o něco, co ani nejde, je pro ně velmi vyčerpávající. Patříte k nim taky? A víte, co s tím? My ano!

Článek

„Je to peklo,“ přiznává Blanka. „Snažím se celou noc o to, aby měl přítel orgasmus, ale ani po několika hodinách mazlení, soulože a dráždění se to za posledního půl roku nepovedlo. Když nebyl hotový poprvé, podruhé, říkala jsem si, že je nejspíš unavený nebo má nějaké problémy v práci, ale že z toho budou takovéhle vyčerpávající maratony, by mě ani ve snu nenapadlo. Teď už na sex vůbec nemám chuť. Stačí si jen vybavit, co všechno za snažení mě zase čeká, a radši se vymluvím na bolení hlavy. Kdo to má vydržet? Většina lidí by taky odpadávala s tím, že už nemůže. Po celovečerní dřině vstávat do práce fakt není žádná sláva,“ konstatuje Blanka.

Na závěr ale sama pokládá otázku: „Víš, co je na tom všem nejhorší? Co začínám nenávidět? Když se na mě Milan podívá a řekne mi, abychom to zkusili ještě jednou! Tahle se mě zeptá třeba ve tři ráno! To pak mám chuť ho normálně přizabít,“ svěřuje se se vztekem v očích. Jak jí pomoci? Kde hledat příčinu toho, že se její partner ne a ne „udělat“?

Foto: Thinkstock

Sex ve tři ráno a bez koncovky - problém?Foto: Thinkstock

Dělám si to sám – je to jednodušší

„Muži mají obecně s orgasmem daleko méně problémů než ženy. V poslední době se mi ale zdá, že přibývá mužů, kteří si stěžují, že nemohou při styku s partnerkou dosáhnout orgasmu a ejakulace,“ přiznává sexuolog Luděk Daneš. Příčinou může být nervozita, která srazí vzrušení pod úroveň, která je nutná ke spuštění ejakulace. Mohou být roztěkaní z toho, že nedokážou uspokojit partnerku, někdy bojují i s kvalitou erekce,“ vyjmenovává sexuolog příčiny tohoto milostného „úpadku“.

Zároveň ale dodává, že při onanii muži kupodivu takové problémy nemívají, a proto to jde tímhle způsobem jako po másle. „Při masturbaci lze lépe měnit tlak na penis, intenzitu pohybů a podobně.“ I když by se tedy mohlo zdát, že je kamenem úrazu právě Blančina přítomnost, neboť vyvádí partnera z míry, což je důvodem jeho selhání, příčin je mnohem víc. „Někdy mohou orgasmus a ejakulaci oddálit některé léky, například antidepresiva. U některých pacientů s neurologickým onemocněním se může jednat o retrográdní ejakulaci do močového měchýře,“ pokračuje Luděk Daneš s tím, že problematika je opravdu složitá.

Kouří a má kila navíc? Pak má problém!

Přispívat k nezdarům může i kouření, obezita, cukrovka (erektilní dysfunkce se u diabetiků vyskytují až 4x častěji než u běžné populace), zvýšený krevní tlak, nedostatek fyzické aktivity, stres a zvýšená hladila krevních cukrů, čili špatné hodnoty cholesterolu. Tohle všechno musí ale napravit partner! Co však pro něj můžete udělat vy, jakožto milující protějšek?

Rozhodně se vyvarujte posměšků, vtípků a komentářů na toto téma, aby se partner ještě více „nezasekl". Spíš se ho snažte uchlácholit slovy, že se přece nejedná o katastrofu, a taky se netvařte jako při mučení, když po vás sex vyžaduje (i když víme, jak je to těžké!).Nemáte-li na něj náladu, taktně ho odmítněte s tím, ať se nezlobí, že jste třeba zrovna dnes unavená. Je to lepší než svolit k akci, a pak znuděně zírat do stropu.

Foto: Thinkstock

Může se stát, že na sex budete příliš unaveníFoto: Thinkstock

Ženo, tebe to už nebaví?

Po několika bezesných nocích a vypětí si taky nemusíte připadat provinile, když mu řeknete: „Já už prostě nemůžu, miláčku, jsem unavená. Musíme s tím něco dělat." Věřte, že nejste sobec, jen vám došla energie! Každý normální chlap přece pochopí, že jste se snažila!„Doporučuji nejprve partnera zklidnit, nestresovat a pomoci mu třeba drážděním rukou či orálně. Pokud nic nepomáhá, nezbude nic jiného než se obrátit na lékaře,“ radí odborník. Nikdo totiž dlouho nevydrží tak vražedné sexuální tempo...

Když se milenec urazí

Pokud bude nenasytný milenec tento návrh odmítat s tím, že se nejedná o nic, co byste nezvládla (či vy oba nezvládli), ujistěte ho, že nejste ani první, ani poslední, kdo za odborníkem s takovým problémem přišel. A že vy rozhodně chcete vědět, jak vám dvěma pomoci, protože máte zájem o váš partnerský a sexuální vztah. „Chci jenom radu, nic víc. Závěr si udělám sama," můžete poznamenat mezi řečí, aby neměl z odborníka strach.

V úvahu přichází i varianta, že se partner nad vaším postojem urazí, protože si nepřipustí, že je problém na jeho straně. Nechte ho vydýchat – klidně pár dní –, a pak věc nastiňte znovu. Nebude-li chtít řešit nic, je možné, že váš vztah spěje k záhubě. Nejspíš mu je jedno, co cítíte, nestojí o to, abyste potíže zvládali spolu. Pak je sobec on, ne vy! Měla byste popřemýšlet, zda máte mít společnou budoucnost.

Jak si stojí čeští muži?

Ale nejen Blanka by měla myslet na to, že problémy v sexu jsou a budou. Třeba ty s erekcí řeší mnoho mužů. Celorepublikový výzkum sexuálního chování ukázal, že lehkými erektilními dysfunkcemi trpí 54 % mužů ve věku 35–65 let a těmi těžkými 26 % pánů. Jako důsledky tito respondenti uvádějí ztrátu sebedůvěry, partnerské konflikty, deprese a neschopnost založit rodinu (v krajním případě se může jednat i o nevyřčenou nepřitažlivost partnerky). Jak se říká: Je to jedno s druhým. Není erekce, není orgasmus. A bůh ví, co se přepracovanému a vytíženému muži honí v podvědomí, i když se snaží soustředit na sex…

Na jedné straně ale můžete být oba rádi, že věda pokročila, neboť v minulosti se tyto potíže léčily práškem z rohu nosorožce, ambrou z vorvaně a krokodýlím spermatem. Dneska vás v lékárně takový šok rozhodně nečeká.

A jak dlouho se ho snažíte uspokojit vy?

Reklama

Související témata:

Načítám