Hlavní obsah

Vysoké podpatky slaví návrat

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Žhavá podzimní kombinaceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

In jsou opět vysoké podpatky, které v této sezoně slaví svůj velký comeback. Vedle nešlápnete ani v obuvi na ploché podrážce. Všechny ostatní páry schovejte na dno skříně.

Článek

Ale nelekejte se, v podzimní sezoně je z čeho vybírat. Můžete nosit dle libosti kulaté či ostré špičky. Hranaté, máte-li je ještě v botníku, urychleně ukliďte do krabice. Však na ně ještě dojde.

Život na vysoké noze

Obuv, jako každý doplněk, dokáže hodně napravit, na druhou stranu ale stejnou měrou i pokazit. Souladu docílíte barevností, zachováním jednotného stylu s oblečením. Ženy navíc musí najít kompromis mezi „vylepšenou nohou" a pohodlnou chůzí. Noha na vysokém podpatku vypadá štíhlejší, špičatá a prodloužená špička je sexy. Ale střevíček s dvanácticentimetrovým podpatkem není bohužel úplně vhodný na dobíhání tramvaje nebo pro chůzi po dlažebních kostkách. I když Sarah Jessica Parker v Sexu ve městě předvádí, že to jde. Tedy ne že by dobíhala tramvaj, ale na dvanácticentimetrových jehlách chodí stejně sebejistě, jak to většina z nás dokáže jen v keckách. Najděte si proto výšku i sílu podpatku, které jsou pro vás i danou příležitost ideální.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vysoké podpatky jsou opět IN!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Víte že...

Kotníčkové boty zkracují nohy, hodí se proto jen pro dlouhonohé a štíhlé ženy. Lépe vypadají s punčochovými kalhotami ve stejném nebo tmavším odstínu obuvi. Máte-li postavu do 170 centimetrů, noste je jen ke kalhotám. Problém se silnými lýtky nevyřešíte, když budete nosit jehlové podpatky. Ba naopak, disproporce mezi tenkým podpatkem a silným lýtkem jen problém umocní.Vhodnější jsou středně široké pdpatky.

Mix sukně a sportovních bot je snesitelnější než spojení sportovních šortek s lodičkami na vysokém podpatku. Chcete-li nohu opticky zeštíhlit, noste vysoké podpatky s prodlouženou špičkou.

Žhavé trendy

Boty pro podzim/zimu 08 jsou převážně v tmavých odstínech, vytrácí se letní metalický lesk. Převažuje barva černá, odstíny hnědé, syté odstíny vínové - merlot, okrajově se objevují i béžové odstíny. Trendy udávají opět boty na vysokých platformách, ale i ty zcela bez podpatku. Nechybí ani obuv téměř maskulinního vzhledu, jako by návrháři přišli na to, že nejde jen o krásu, ale i o pohodlnou a zdravou chůzi. Nově se objevují boty ke kotníkům s kulatou špičkou a trychtýřovitým podpatkem. Zůstávají vysoké kozačky zdobené přezkami, řemínky, pásečky přes nárt. Nechybí ani shrnutý a řasený efekt na kůži. Převažují zakulacené špičky bot. Tak vzhůru do ulic a vyšlápněte do podzimních dní s úsměvem!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Letí všechny odstíny červenéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Související témata:

Načítám