Hlavní obsah

Vytápěné lité podlahy zahřejí i ušetří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kombinace podlahového topení a kvalitní lité podlahy patří k nejefektivnějším systémům vytápění. S litou podlahou Cemex navíc získáte jistotu, že nábytek nemusíte už nikdy podkládat třeba novinami.

Článek

Také vás těší, když doma všechno funguje a i tak velká akce jako rekonstrukce, nebo dokonce stavba, běží hladce? Pak se vyplatí uvažovat o podlaze z litých potěrů. Takzvané lité podlahy se, jak už název napovídá, jednoduše do konstrukce lijí. Díky své vysoké tekutosti pak vytvoří dokonale rovnou hladkou plochu. Hodí se pro novostavby i rekonstrukce, do domů, bytů i chat a chalup.

Anhylevel je na topnou fólii aplikován v tloušťce cca 4 cm, čímž zajišťuje dostačující akumulaci a regulaci tepla

Dva druhy lité podlahy

Cemex, jeden z největších výrobců podlahových potěrů na našem trhu, dodává jak anhydritové, tak cementové lité potěry. Oba typy zajistí vysokou tepelnou vodivost lité podlahy, takže ve spojení s podlahovým topením tvoří jeden z nejefektivnějších systémů vytápění. Lité potěry Cemex navíc umožňují díky svým vlastnostem značně snížit vrstvu samotného potěru, takže pak dochází k rychlejšímu průchodu tepla konstrukcí. To v praxi znamená opět vyšší efektivitu a rychlejší regulaci topení.

Řez podlahou s podlahovým topením zalitým anhydritovým potěrem CemLevel (vlevo) a AnhyLevel (vpravo)

Jistota dokonale rovné podlahy

Je to opravdu jednoduché a maximálně rychlé: Cemex materiál doveze až na stavbu, zajistí i čerpání, samotnou dopravu k realizované konstrukci. A vy máte jistotu, že při zařizování nebudete muset viklající se nábytek podkládat třeba novinami.

Vytápěná litá podlaha se snadno reguluje

Podlahy z litých potěrů Cemex vynikají spolehlivostí, vysokou pevností, tvarovou stabilitou i odolností. Díky dokonalé rovině na ně lze rovnou položit dlažbu nebo koberec. Ideální je jejich kombinace s podlahovým topením. Dokonale totiž obtečou rozvody topení, čímž zvyšují jeho pozdější účinnost a regulovatelnost, takže v budoucnu výrazně šetří náklady na vytápění.

Anhydritové podlahy AnhyLevel rychle přijímají a vedou teplo – od země už se nenastudíte

Cenu si snadno spočítáte on-line

S výběrem konkrétního podlahového materiálu pomůže nový portál www.podlaha.cz. Stránky s přehledným designem nabízí kompletní služby spojené s problematikou podlah, výběrem vhodných materiálů i realizací osvědčenými dodavateli. Nový web umožňuje také okamžitý on-line výpočet orientační ceny lité podlahy.

Výhodou je výrazná samonivelační schopnost a následná rovinnost finálního povrchu

Cemex doporučuje prověřené realizační firmy

A protože, jak známo, ani ten nejlepší materiál nebude spolehlivý v případě nevhodného použití, lze prostřednictvím formulářena Podlaha.cz poptat nejen materiál, ale i kompletní provedení na klíč. Více na www.podlaha.cz.

Související témata:

Načítám