Hlavní obsah

Vyzkoušejte dřevostavbu na vlastní kůži

Foto: VEXTA DOMY

Výhody dřevostaveb si můžete sami otestovat ve vzorovém domě v Šestajovicích u PrahyFoto: VEXTA DOMY

Uvažujete o novém bydlení a láká vás dřevostavba? Přijďte se podívat do vzorového domu v Šestajovicích u Prahy, který dokazuje, že bydlení ze dřeva není pouze o rychlé výstavbě, ale také o světlem zalitých prostorách a zdravém prostředí.

Článek

Dvoupodlažní rodinný dům VEXTA 149G TREND disponuje všemi benefity, jež mohou dřevostavby nabídnout a které můžete sami během prohlídky vyzkoušet. Na první pohled ani nepoznáte, že se jedná o dřevostavbu. Vzhledem i životností se totiž rovná zděným domům, ta v případě profesionálně odvedené práce činí až 150 let. Nespornou výhodou je také fakt, že díky správnému projektování se v nich nedrží vlhkost a nevznikají tak plísně. Díky tomu je jejich prostředí vhodné i pro alergiky či astmatiky.

Konstrukce a odhlučnění

Základ konstrukce dřevostaveb tvoří dřevěný hranol a důmyslná skladba stěn, kterou si v Šestajovicích můžete prohlédnout odkrytou, a poznat tak všechny její vrstvy. Z promyšlené konstrukce domu vyplývají i další přednosti. Například je díky ní postaráno o akustický komfort, jež mohou děti na místě bezezbytku otestovat svým během a hrou. V patrových domech je totiž hlukový útlum podpořen vrstvou litého betonu v podlahové skladbě stropu, čímž jsou zmírněny také otřesy směrem do přízemí.

Foto: VEXTA DOMY

Dřevostavby disponují velkými okenními plochamiFoto: VEXTA DOMY

Útulnou atmosféru pak podtrhují velké okenní plochy, kterými dřevostavby disponují, a v Šestajovicích tomu není jinak. Díky maximálnímu využití přísunu světla mají dřevostavby extrémně prosvětlené interiéry, včetně podkrovních prostor. „Využíváme nejen velkých okenních ploch, ale věnujeme se i střešním plochám. Střešní okna totiž propouští až dvakrát více světla než okna svislá o stejných rozměrech, a proto umožňujeme našim klientům jejich montáž i v bungalovech,“ uvádí Tomáš Veselý, ředitel značky VEXTA DOMY, předního výrobce dřevostaveb.

Foto: VEXTA DOMY

Dřevostavby disponují velkými okenními plochamiFoto: VEXTA DOMY

Dřevěné stěny jsou spolehlivé

Pokud máte doma malé raubíře, které láká mít na stěnách pokojíčku přichycené prolézačky, či byste měli rádi uchycenou knihovnu, i v tomto případě dřevostavba zátěžovou zkoušku zvládne. Součástí stěn jsou totiž fermacellové desky, jež na jedné hmoždince udrží padesát kilogramů. Navíc jsou stěny z dřevěných materiálů spolehlivé i v případě požáru. „Návštěvníci našeho vzorového domu se často ptají na náchylnost dřevostaveb na požáry. Zde jsou obavy zbytečné. Dřevěná konstrukce má tendenci hořet předvídatelně, a proto se snáze hasí. Navíc v případě zahoření vzniká na povrchu nosných prvků zuhelnatělá vrstva, jež brání dalšímu hoření,“ vysvětluje Tomáš Veselý.

Jak si domluvit prohlídku dřevostavby?

„I v době pandemie umožňujeme zájemcům přijet se do Šestajovic podívat. Stačí si rezervovat jakýkoliv termín od úterý do soboty přes naše webové stránky či nám zkrátka jen zavolat a náš personál vás individuálně provede domem i zodpoví všechny dotazy,“ dodává závěrem Tomáš Veselý za VEXTA DOMY.

Více na www.vextadomy.cz.

Reklama

Načítám