Hlavní obsah

Výztuže už nejsou sexy

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavba rodinného domu začíná vždy od základů. A protože dům stavíme zpravidla jednou za život, jeho základy by měly být kvalitní, správně dimenzované, pevné a rovné.

Článek

Základy domu mají zásadní vliv na fungování a trvanlivost celé stavby, snaha ušetřit se proto v jejich případě nevyplácí. Každá chyba při realizaci může v budoucnu ovlivnit fungování domu, navíc se případné vady velmi těžko opravují. A protože podomácku nelze dosáhnout optimální receptury betonu ani namíchat jeho dostatečné množství ve stejné kvalitě, vyplatí se obrátit na osvědčeného výrobce.

V současnosti je moderním řešením realizace základové desky za použití betonu s rozptýlenými ocelovými vlákny. Skupina Českomoravský beton vyrábí drátkobeton pod označením Steelcrete.

Betonáž základové desky je díky drátkobetonu Steelcrete rychlá a snadná

Rozptýlená ocelová vlákna v betonu částečně nebo v některých případech úplně nahrazují klasické betonářské výztuže, jako jsou třeba ocelové tyče nebo kari sítě vkládané do betonu. V betonu obsažené drátky zlepšují soudržnost betonu v detailech konstrukce, především na hranách a rozích, omezují nebo zmenšují trhliny a zabraňují odlupování betonu.

Volbou drátkobetonu Steelcrete při realizaci základové desky a základových pasů se snižuje riziko nesprávného vyztužení či posunutí výztuží při betonáži a vibraci betonu. Odpadá i nutnost kontroly klasické výztuže před betonáží. Odstraněním nebo částečnou redukcí klasické betonářské výztuže v konstrukci se značně snižují náklady na dopravu a skladování výztuže na stavbě a provádění armovacích prací. Celý postup výstavby je tak jednodušší, rychlejší a zpravidla i nákladově příznivější.

Rovná hotová základová deska z drátkobetonu Steelcrete

Na reálném příkladu se můžete přesvědčit, že realizaci základové desky rodinného domu o ploše 190 m2 – od příjezdu mixu na stavbu, načerpání betonu na plochu budoucí základové desky až po zpracování do požadované roviny – zvládne dvojice stavebníků už za 2 hodiny. Jednoduchost a rychlost celé akce si prohlédněte v následujícím videu:

Pro zjištění ceny betonu do základů můžete využít nezávazný on-line poptávkový systém.

Ke všem svým materiálům nabízí skupina Českomoravský beton zdarma technické poradenství a konzultace. V rámci servisu zákazníkům pomohou vyškolení odborníci s výběrem optimální receptury betonové směsi a navrhnou nejvhodnější způsob betonáže. Více informací a kontakty na www.transportbeton.cz.

Českomoravský beton

Reklama

Související témata:

Načítám